• Informacje na temat:

    boczek pieczony w sosie

Przepisy na temat: boczek pieczony w sosie
  • Gryczanka z boczkiem i twarogiem

    ...z wody, która się nie wchłonęła. 2. Cebule obierz, posiekaj. Boczek w kawałku pokrój w kosteczkę. Wrzuć na patelnię i smaż na średnim ogniu 5 minut. Przełóż na talerz. Na patelnię wlej łyżkę oleju, dołóż(...) 180 st. Piecz 10 minut. Po tym czasie na wierzchu zapiekanki rozłóż plasterki boczku. Piecz jeszcze 15 minut. Dobra rada Boczek możesz zastąpić inną ulubioną wędzoną  wędliną albo zupełnie z niej...

  • Na co dzień i każdą okazję.

  • Mielone z boczkiem

    Takich jeszcze nie jadłaś!

  • Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.

  • Cannelloni z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron cannelloni gotuj kilka minut. Odsącz. Szpinak przełóż do garnka, podlej wodą, przypraw solą, pieprzem, gałką, czosnkiem, duś. Podsmaż boczek z posiekaną cebulą i czosnkiem.  2. Zalej pomidorami, przypraw. Dodaj cukier i masło. Do makaronu włóż szpinak i układaj w brytfance, zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C.

  • Przepyszny boczek, w lekkiej czosnkowo-majerankowej marynacie. Idealnie pasuje do kromki chleba. Polecam.

  • Zapiekanka z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Na parze ugotuj obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz oczyszczoną z wierzchnich liści brukselkę.  2. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem. Śmietanę wymieszaj z jajkiem, gałką muszkatołową, kurkumą, solą i pieprzem.  3. Połowę sosu przełóż do naczynia, na wierzchu ułóż ziemniaki, brukselkę i boczek. Zalej pozostałym sosem, wierzch posyp startym żółtym serem. Danie...

  • Boczek jest aromatyczny, kruchy i super smakuje.

  • Kanapka z boczkiem pieczonym w cydrze

    Składniki - boczek: 2 kg surowego, nieparzonego boczku ze skórą 1 łyżeczka goździków 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka soli 1 duża marchew 1 duża biała cebula 5 ząbków czosnku 1,5 cm korzeń imbiru pokrojonego w plastry 1/2 butelki cydru np. Green Mill Przygotowanie - boczek: 1. Skórę boczku nacinamy w paski lub kratkę na głębokość ok. 1 cm, tak, aby nie uszkodzić mięsa...

  • No wiem, pieczony boczek nie należy ani do najzdrowszych ani do niskokalorycznych dań … ale jak pachnie!!!!! Nie robię go zbyt często, dlatego do czasu do czasu, gdy pojawia się na moim stole, nie mogę się opanować i nie uszczknąć choć kawałka … A już apogeum rozkoszy dla podniebienia stanowi przypieczona na chrupiąco skórka – ale o tym ciiiii :)

Artykuły na temat: boczek pieczony w sosie
  • Chrupiąca przekąska z dwoma sosami

    Jeśli planujesz imprezę w domu, przygotuj różne pyszności. My proponujemy krewetki, kiełbaski, tartaletki i wspaniałe deserki.

  • Chrupiący pieczony boczek z jabłkami w słonym karmelu

    ...i pieczonymi młodymi ziemniakami.   Wskazówka: schłódź boczek przed odcinaniem skóry, ułatwi ci to pracę. Zawsze używaj ostrego noża. Nigdy nie krój mięsa bezpośrednio po pieczeniu, bo wysoka(...) z niej całą wilgoć i spowoduje, że będzie chrupiąca. Nadmiar wilgoci wytrzyj ręcznikiem papierowym. 4. Natrzyj boczek bardzo dokładnie solą, pieprzem i kminkiem. Wetrzyj przyprawy starannie, by...

  • Pieczeń z fasolką

    ...1. Schab i kurczaka umyć, osuszyć, filety przekroić na połowy. Obsmażyć na oleju (schab 15 minut, filety 10 minut), oprószyć pieprzem i solą, zdjąć z patelni. Fasolkę gotować 4 minuty z dodatkiem soli i cząbru, odcedzić. Cebulę pokroić w ósemki, natkę pietruszki posiekać. 2. Boczek pokroić w paski, zrumienić razem z cebulą. Dodać fasolkę i natkę, poddusić, doprawić do smaku. Masło zasmażyć z mąką...

  • Tusza indycza w sosie grzybowym

    Wyjątkowa, kiedy jest serwowana z żurawiną w morelowych miseczkach.

  • Pierś w sosie serowym

    1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 6 części i każdą owijamy paskiem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy...

  • Rozmaitości z pieca

    ..., drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem. Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    .... Mięso pokroić w małą kostkę i przesmażyć na oleju, doprawić. Na suchej patelni uprażyć pokrojony boczek. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w piórka, oliwki w plasterki. Ciasto rozwałkować i ułożyć na posmarowaną olejem blachę. Na ciasto rozłożyć wołowinę, boczek, oliwki, paprykę i cebulę. Wierzch posypać startym serem. Piekarnik nagrzać (250°C) i piec ok. 20 minut. Pizza hawajska z ananasem...

  • Zapiekanka z mięsem i kapustą

    Przygotowanie: 1. Schab oprósz solą i pieprzem. Kapustę posiekaj, sparz wrzącą wodą. Kurki oczyść. Na patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek. Smaż...

  • Wiosenna rolada

    ...1. Mięso rozbić na duży prostokąt, obsypać z obu stron solą i pieprzem, z wierzchu  posmarować musztardą. 2. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę, zioła umyć, osuszyć, posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać żółtko, starty ser i dobrze wymieszać. Ziołową masę rozłożyć na mięsie posmarowanym musztardą, ścisło zawinąć, spiąć szpikulcami. Obsmażać na 2 łyżkach oleju przez 20 min. Wstawić...

  • Klasyczna sałatka Cezar

    Tę sałatkę można podawać w wersji z wędzonym lub pieczonym kurczakiem lub jajkiem na twardo, bazylią i oregano.