• Informacje na temat:

    boczek pieczony w folii

Przepisy na temat: boczek pieczony w folii
  • ​Pstrąg w boczku pieczony w folii

    ...aluminiową (matową stroną do góry) i odstaw do lodówki na godzinę.  Ryby połóż na grillu lub włóż do piekarnika nagrzanego do 200° C i piecz ok. 20 min (5 min przed końcem pieczenia odwiń folię, aby boczek...

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...w ścisłe roladki, ew. owiń bawełnianą nitką.  3. Zrolowane filety opanieruj w bułce tartej. Obsmaż na oleju. Ułóż w formie żaroodpornej, piecz w 170°C, aż się zrumienią.  Boczek rolowany(...) 2 łyżki oleju.  3. Boczek posmaruj musztardą, rozłóż farsz pieczarkowy i zwiń w roladę. Obwiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju. Posmaruj pieprzem z majerankiem. Owiń folią aluminiową. Włóż do keksówki...

  • Nadziewana pieczeń rzymska

    ...i tymiankiem. Dobrze wyrób.  3. Fetę utrzyj z drugim jajkiem. Wymieszaj z brokułami oraz migdałami. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Przygotuj duży kawałek folii...

  • Tartaletki z bobem i boczkiem

    .... Pokrój boczek.  6. Wyjmij podpieczone ciasto z piekarnika, usuń papier i groch. Poukładaj na cieście: bób, boczek, liście i łodyżki szpinaku. Zalej tartaletki masą jajeczną. Wstaw do piekarnika...

  • Ziemniaki z boczkiem

    Smakowity obiad

  • Pieczeń czosnkowa z piwną nutą

    Sposób przygotowania 1. Boczek opłucz pod bieżącą wodą. Wytrzyj do sucha. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Potem rozetrzyj z solą. Listki laurowe pokrusz. Dodaj do(...) przyprawy. Tak przygotowane mięso odstaw na noc (a jeszcze lepiej na całą dobę) w chłodne miejsce.  3. Następnego dnia boczek przełóż do brytfanki. Piwo wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Mięso wstaw do...

  • Ziemniaczki z boczkiem

    Proste i smaczne danie.

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Musztardowy specjał

    Pyszna pieczeń na obiad.

  • Nadziewane ziemniaki z pieca

    .... C piekarniku. Pieczarki i pomidorki poprzekrawać na pół. Cebulę obrać i pokroić w kawałki. Boczek pokroić w paseczki. Boczek smażyć na patelni przez ok 3 minuty pod koniec dodać pomidorki, przesmażyć(...) pomidory z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki odwijać z folii, przekrawać i polewać przygotowanym ragout. Dekorować pietruszką. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 2640

Artykuły na temat: boczek pieczony w folii
  • Boczek à la włoska porchetta

    Pieczony boczek będzie smakował wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Tarta z boczkiem i bobem

    Przepis idealny na oryginalną kolację- tarta, w której głównej rolę odgrywa bób i boczek.

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Quiche z cebulą i boczkiem

    Sposób przygotowania: 1. Z mąki, masła i wody zagnieć ciasto. Owiń folią i włóż do lodówki na 40 minut. Po tym czasie rozwałkuj i wyłóż posmarowaną masłem foremkę do tarty. Piecz 10 minut w 180ºC.  2. Boczek pokrój w kostkę, cebulę w talarki i przesmaż na maśle z oliwą. Podlej winem i smaż ok. 5 minut.  3. Jajka i żółtko połącz ze śmietaną. Dodaj parmezan, podsmażony boczek z cebulą, sól...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pierś otulona boczkiem

    Przygotowanie: Filety umyj, osusz. Każdy plaster mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ser zetrzyj...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Chrupiący pieczony boczek z jabłkami w słonym karmelu

    ...i pieczonymi młodymi ziemniakami.   Wskazówka: schłódź boczek przed odcinaniem skóry, ułatwi ci to pracę. Zawsze używaj ostrego noża. Nigdy nie krój mięsa bezpośrednio po pieczeniu, bo wysoka(...) z niej całą wilgoć i spowoduje, że będzie chrupiąca. Nadmiar wilgoci wytrzyj ręcznikiem papierowym. 4. Natrzyj boczek bardzo dokładnie solą, pieprzem i kminkiem. Wetrzyj przyprawy starannie, by...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...