• Informacje na temat:

    boczek parzony z patelni

Przepisy na temat: boczek parzony z patelni
  • Plastry dyni z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj na parze. Odetnij skórę i posól. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i usmaż boczek wędzony pokrojony w plastry. Gdy się zrumieni, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.  2. Na talerzu układaj plastry dyni owinięte w plastry smażonego boczku. Posyp przyprawami, udekoruj gałązkami natki pietruszki. Przystawkę podawaj...

  • Zapiekanka z boczkiem, serem i brukselką

    Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj. Śmietanę, żółtka i starty na tarce ser wymieszaj. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż, aż się zeszkli.  2. Patelnię zdejmij z ognia, do boczku dodaj śmietanę z serem, energicznie mieszaj, postaw znów na gazie i mieszaj chwilę na bardzo małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Brukselkę gotuj...

  • Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie

    ...obierz, grubo posiekaj. Wędlinę drobno pokrój. 2. Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć na olej, dołóż cebulę i wędlinę, podsmaż. Dodaj do bułki. Oprósz mąką, odstaw na 10 min(...) przestudź. Rozmieszaj z mąką. 4. Orzechy i szczypiorek osobno posiekaj. Orzechy wsyp do bulionu z mąką, podgrzej. Knedle odgrzej na parze lub na patelni. Polej sosem. Udekoruj szczypiorkiem, roszponką...

  • Ziemniaczane specjały

    ...i odstaw na około 30 minut.  2. W tym czasie ziemniaki pokrój w kosteczkę. Migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, lekko je zrumień, od razu przesyp na talerzyk i wystudź. Potem grubo posiekaj(...). Wysmaż na chrupko na patelni bez tłuszczu. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia wędliny.  2. Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach (jak na placki...

  • Pyszności na cały tydzień

    ...wbij jajka, wlej mleko, wsyp mąkę, sól, pieprz i wymieszaj.  2. Dodaj warzywa. Na patelni rozgrzej masło i olej. Wylej masę na patelnie, rozprowadź ją równomiernie. Na wierzchu ułóż ugotowane wcześniej krewetki. Smaż kilka minut, przyłóż duży talerz, obróć patelnię z talerzem, zsuń, smaż kilka minut. Podawaj posypane parmezanem i bazylią. *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie wywodzący się...

  • Pyszne dania, które przygotujesz bez trudu!

    .... Ostudź, pokrój. Pieczarki pokrój, usmaż na oleju, zdejmij z patelni. Cebule posiekaj w kostkę, usmaż na oleju.  2. Dodaj pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasy. Smaż, mieszając. Przypraw. Dodaj pokrojone(...), pieprz, czosnek granulowany, startą cebulę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami. Osącz na ręczniku papierowym. ' 2. Mięso umyj i pokrój w kostkę. W garnku...

  • Jajecznica idealna?

    Mówi się, że wbicie kilku jajek na patelnię i zmieszanie ich z dodatkami, nie wymaga specjalnych zdolności. Rzeczywiście, ale przygotowanie jajecznicy o doskonałej konsystencji i smaku, efektownie(...) najpopularniejszy wariant wege to szczypiorek i cebulka, w wersji mięsnej najczęściej sięgamy po szynkę lub boczek. Jajecznicę zwykle podajemy z kromkami chleba z masłem i pomidorem oraz z zieleniną...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    .... Gdy ciasto wstawimy do piekarnika, boczek wędzony kroimy w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na patelni aż się zarumieni. Przygotowujemy farsz. Mieszamy dokładnie w misce 3 całe jaja, starty(...) Sokołowa. Mięso jest już uformowane w kotlety, które wystarczy wrzucić na patelnię i podsmażyć. Oszczędzamy w ten sposób czas, ponieważ nie musimy nic mielić ani formować idealnych mięsnych krążków...

  • Kieszonki z szynką

    ...śmietaną. Potem obtocz w tartej bułce z migdałami. Panierkę mocno dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę (ew. olej z masłem). Włóż mięso. Smaż je 10 minut, aż ładnie się zrumieni. Podawaj, np...

  • Pięć przepisów, które podbiły kubki smakowe Polaków

    ...rozdrobnij. 3. Dodaj do blendera cebulę i ponownie wszystko rozdrobnij. 4. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż boczek. 5. Dodaj policzki wołowe, czerwone wino, wodę, koncentrat bulionu mięsnego(...) miksującego. 4.  Dodać oliwę i boczek, dusić 7 min/120°C/obr. 1. 5.  Dodać policzki wołowe, czerwone wino, wodę, koncentrat bulionu mięsnego, sos Worcestershire i 1 łyżeczkę pieprzu, gotować 30 min/100

Artykuły na temat: boczek parzony z patelni
  • Szparagowa zawinięta w boczek

    ...1. Odkrawamy końce strąków fasolki i płuczemy ją pod zimną wodą. Wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, gotujemy 4-5 minut. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Cebulę siekamy. Pomidor parzymy i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. 3. Fasolę dzielimy na 12 porcji. Każdą w miarę ciasno owijamy pośrodku plastrem boczku i spinamy z boku wykałaczką. 4. Na patelni...

  • Chrupiący pieczony boczek z jabłkami w słonym karmelu

    ...z niej całą wilgoć i spowoduje, że będzie chrupiąca. Nadmiar wilgoci wytrzyj ręcznikiem papierowym. 4. Natrzyj boczek bardzo dokładnie solą, pieprzem i kminkiem. Wetrzyj przyprawy starannie, by(...).   Miodowo - jabłkowy sos sojowy 1. Odlej tłuszcz z pieczenia do rondelka i zdeglasuj z 1/2 szklanki wody. 2. Rozgrzej olej na patelni i delikatnie podsmaż imbir, czosnek, anyż. Wystarczy 1 minuta...

  • Cudeńka z mielonego

    ...kostkę. Kajzerkę zalej wodą lub mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Boczek pokrój w kostkę. liście kapusty pokrój w cienkie paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w talarki. 2. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną w kostkę cebulę, boczek i paski kapusty. Mieszając smaż 5-7 min. Wystudź. Przełóż do miski, dodaj mięso, odciśnięte z nadmiaru płynu pieczywo oraz jajko. Dokładnie wymieszaj...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    ...od ilości pieczywa). Dodaj łyżkę tłustego mleka na jedno jajko. Rozgrzej na patelni olej lub masło klarowane. Zanurz kromki w jajkach z mlekiem i połóż na rozgrzany tłuszcz. Smaż minutę z każdej strony(...) pieczywa możesz też błyskawicznie przygotować pożywną zupę - śląską wodziankę. Zalej kawałki razowca gorącą wodą, dodaj trochę smalcu lub przesmażony boczek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz...

  • Rolady i roladki

    ..., paprykę i przykryj plastrem sera mozzarella. Zwiń ciasno w roladki, zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż roladki z każdej strony. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym(...) i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ogórki pokrój w ćwiartki a boczek w słupki. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w paski. Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    ..., 3 łyżki mąki, majeranek, 4 białe kiełbasy (surowa lub parzona), 1-2 łyżki oleju do smażenia. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w większą kostkę. Olej rozgrzać, zeszklić cebulę, mieszając, następnie dodać boczek i jeszcze chwilę smażyć, aż będzie chrupiący. Usmażony boczek przełożyć do garnka na zupę. Boczek zalać wodą, dodać listki laurowe, majeranek, lekko przyprawić...

  • Nasyć się latem

    ...180°C. Skrop kromki bagietki 2 łyżkami oliwy, ułóż na kratce i wstaw do piekarnika na 3-4 minuty. Wyjmij i odstaw. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć boczek lub szynkę, smaż z obu stron po(...), sok z cytryny, oliwę i 100 ml wody. Zmiksuj raz jeszcze. Upieczoną polędwicę wołową wyjmij z piekarnika i odstaw na 5-10 minut. Rozgrzej połowę pozostałej oliwy na patelni i dodaj połowę jarmużu. Duś...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...    Oryginalna gailtalska drwalska Frigga  Składniki: 120 g gailtalskiego boczku 3 ugotowane ziemniaki 100 g gailtalskiego sera górskiego sól pieprz Boczek pokroić w paski, podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    ...mielony do smaku, 2 łyżki keczupu, 300 g szynki konserwowej, 250 g ugotowanego białego ryżu. Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez(...). Przygotowanie: Kapustę przygotowujemy według rady naszego eksperta. Ryż gotujemy na pół miękko. Boczek drobno kroimy, podsmażamy razem z posiekaną cebulą. Wyrabiamy z ryżem na jednolitą masę, doprawiamy do...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ..., piekarnikiem, parowarem, mikrofalówką i patelnią w jednym. Łatwo można go przemieścić - jest lekki i posiada uchwyt, dzięki któremu możemy go wszędzie ze sobą zabrać i wszędzie postawić. Idealny sprzęt(...) urządzenie jest idealne dla mnie." Dzień drugi: "Postanowiłam zrobić omlet biszkoptowy. Do tej pory smażyłam na patelni i niestety zawsze mi opadał. Wlałam masę do misy i nastawiłam program BOIL na...