• Informacje na temat:

    boczek duszony

Przepisy na temat: boczek duszony
  • Boczek duszony z morelami

    Oto pomysł na ciekawe danie. Tym razem boczek z nutą moreli. Podamy je dziecku, które chodzi już do szkoły.

  • Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)

  • Duszona kapusta

    Sposób przygotowania 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą, przyprawić. Gotować około 40 minut, odlać nadmiar wody. Cebule i boczek pokroić w kostkę. Usmażyć, dodać do kapusty, dusić 15 minut.  2. Wsypać pokruszone kromki chleba i, mieszając, dusić, aż kapusta zgęstnieje. 

  • Boczek rozpływa się w ustach:) Na ciepło najlepszy:)

  • Ziemniaki z boczkiem

    ...1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki (o grubości ok. 0,5 cm). 2. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulkę, po czym wrzucamy pokrojone mięsa, a po kilku minutach też czosnek. Dusimy całość pod przykryciem na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając.  4. Gdy ziemniaki będą...

  • Tajemnicą tego przepisu jest to, że trzeba umieć cierpliwie doczekać do końca aż się boczek udusi.

  • Wieprzowina duszona w winie

    Sposób przygotowania 1. Plastry wieprzowiny opłucz, wytrzyj, rozbij. Posyp je solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Grzyby oczyść, ew. opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj i pokrój na kawałki. Boczek potnij w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj.  2. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Zrumień na nim mięso. Zdejmij. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj boczek. Mieszając...

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczek duszony z kukurydzą"

  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    ...zmielonym czarnym pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni(...) też jarzynka z duszonych warzyw w sosie pomidorowym. 

  • Wypróbowany przepis na "Boczek duszony z morelami"

Artykuły na temat: boczek duszony
  • Zrazy z ogórkiem i boczkiem

    Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, pokroić na 10 plastrów, rozbić, posypać z obu stron solą i pieprzem. Boczek pokroić w plastry, ogórki wzdłuż na ćwiartki, cebulę w półplasterki. Każdy zraz posmarować musztardą, nałożyć kawałki boczku, cebuli i ogórka, zwinąć rolady, związać nitką lub spiąć.  2. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć rolady, zrumienić z każdej strony, obracając. Zlać tłuszcz do...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Talia osy: Zrzucamy boczki

    Szczuplejsza talia to marzenie każdej z nas. Im mniej zbędnych kilogramów, tym serce lepiej pracuje.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    ...1. Boczek wkładamy do garnka, zalewamy wodą, aby mięso było przykryte, dodajemy liść laurowy, 2 jagody jałowca, obrane ząbki czosnku i gotujemy na wolnym ogniu 75 minut. 2. Kapustę myjemy(...) w paski i dodajemy do kapusty 30 minut przed końcem gotowania razem z konfiturą z czarnej porzeczki. W razie potrzeby doprawiamy octem, pieprzem i solą. 5. Ugotowany boczek kroimy w plastry. Układamy na...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Tarta z zielonym groszkiem i boczkiem

    Posyp ziołami.

  • Niezbędnik każdego entuzjasty grzybów! Poradnik i atlas w jednym! Z tej książki dowiesz się, jak, gdzie i kiedy zbierać grzyby, a także nauczysz się odróżniać smaczne, jadalne grzyby od tych, które mogą zaszkodzić, a nawet zabić. Justyn Kołek, uznany grzyboznawca, wraz z dziennikarką Ewą Furtak, obalają popularne mity dotyczące zbierania grzybów! Ponad 120 najczęściej występujących w Polsce grzybówZdjęcia pozwalające rozpoznać dany grzybPraktyczne poradyProsty i przystępny językW...

  • Ziemniaki duszone z serem cheddar

    Pyszna zapiekanka.

  • Święta Bożego Narodzenia to dla wielu rodzin jedne z najważniejszych świąt w roku. Jak sprawić, aby przygotowania do Gwiazdki stały się przyjemnym czasem wzajemnej pomocy i dobrej zabawy? Zaproś wszystkich do kuchni! Fot. materiały prasowe Jak wynika z badań CBOS dla ponad połowy Polaków (53%) Boże Narodzenie to przede wszystkim święta rodzinne . Ponieważ trwają one aż 3 dni, nie warto czekać z przygotowaniami do ostatniej chwili. Ich rodzinny charakter może skłonić wszystkich domowników do...