• Informacje na temat:

    blok do jedzenia

Przepisy na temat: blok do jedzenia
Artykuły na temat: blok do jedzenia
  • Przez jedną osobę cały blok może płacić podwójną stawkę za wywóz śmieci

    ...niezależnie od tego, czy podpisaliśmy deklarację o segregacji, czy też nie. Kto składa deklarację? Mieszkając w bloku (lokalu wielolokatorowym) nie składamy deklaracji indywidualnie. Deklarację w naszym(...). odpadki warzywne i owocowe, skorupki jaj, fusy po kawie i herbacie, zwiędłe kwiaty oraz rośliny doniczkowe, resztki jedzenia bez mięsa, kości oraz tłuszczów zwierzęcych.  Zmieszane : wszystkie...

  • Na pięciolecie ogólnopolskiego festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week namawia do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Do końca października trwa jesienna edycja Festiwalu (16-31.10). Odbywa się ona w rekordowych 15 regionach (ponad 40 miast) pod hasłem "#KochajJedzenie". Fot. 123RF/Picsel Ubiegła edycja Restaurant Week przyciągnęła rekordowe 93 tysięcy gości w całym kraju. Towarzyszyła jej szeroka kampania społeczna "#SzanujJedzenie" o wielomilionowym...

  • Zakręcony Dzień Dziecka

    Dziecięca wyobraźnia nie zna granic. Smoki latające nad Waszym blokiem, rakieta startująca z balkonu, piesek tańczący z kotem. Znasz to? Twoja pociecha uwielbia zabawę, a zwykłą wizytę na placu zabaw potrafi zmienić w wyprawę do bajkowej krainy?

  • Już 1 lipca 2013 ukaże się oczekiwana przez miłośników kuchni książka „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”. Inspiracją do jej powstania były przepisy nadesłane przez blogerów, którzy wzięli udział w wyborach Kulinarnego Bloga Roku 2012 organizowanego pod auspicjami marki Lurpak.   W przedmowie napisanej przez cenionego i znanego krytyka kulinarnego oraz jurora w konkursie, Piotra Bikonta, możemy przeczytać: „To już druga taka książka, pokłosie kolejnej edycji...

  • Miejska oaza

    Coraz częściej dostrzegamy wady miejskiego stylu życia. Ciągła gonitwa i stres, sprawiają, że stajemy się przygnębieni. Dostrzegamy braki: świeżego powietrza, zdrowego jedzenia i zieleni. Mimo, tego tendencje urbanizacyjne wciąż rosną. Do aglomeracji przyciąga nas przede wszystkim perspektywa zatrudnienia. Poza tym, kuszące są możliwości rozwoju i łatwy dostęp do licznych atrakcji (rozrywka...

  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...warzywa i owoce, na przykład bataty i pomelo, które coraz częściej możemy znaleźć w warzywniaku pod blokiem. Lubimy wyzwania, chłoniemy światowe nowinki, wypróbowujemy przepisy przywiezione z zagranicy...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Saska Kępa: Kurort w centrum miasta

    Trochę jak w Paryżu, trochę jak w Amsterdamie, a może jak w Szczawnicy - tak można się poczuć przechadzając się wśród pięknych willi i niewielkich bloków Saskiej Kępy. To ulubione miejsce artystów(...) willa Kiltynowicza projektu Szymona i Heleny Syrkusów. Co tu dużo mówić: każdy z budynków Saskiej Kępy, nawet niepozorny blok mieszkalny, ma swój urok i przykuwające uwagę elementy. Marzy mi się...

  • Amerykański inżynier opracował recepturę mieszanki, która jego zdaniem może zastąpić jedzenie. Co ciekawe, znalazł on naśladowców, od wielu miesięcy żywiących się jedynie tajemniczą miksturą o nazwie Soylent. FOT. facebook.com/soylentme Z pewnością wielu z nas zastanawiało się kiedyś w jaki sposób ograniczyć czas spędzany w kuchni. Rob Rhinehart - pochodzący ze Stanów Zjednoczonych młody inżynier - zdecydował się pójść o krok dalej. Porzucił gdybania i zajął się opracowywaniem jedzenia...