• Informacje na temat:

    blok czekoladowy z mleka w proszku z herbatnikami

Przepisy na temat: blok czekoladowy z mleka w proszku z herbatnikami
  • Blok czekoladowy

    ...- różnymi rodzajami orzechów, rodzynkami i suszoną żurawiną.  II wariant (bez mleka w proszku) 1. Herbatniki kruszymy w miseczce, orzechy i wiśnie kroimy ostrym nożem na mniejsze kawałeczki(...) mleko w proszku, bardzo dokładnie mieszamy całość. 4. W rondelku umieszczamy margarynę, dosypujemy cukier i zalewamy połową szklanki wody. Zagotowujemy, mieszamy, nie doprowadzając do wrzenia...

  • Blok czekoladowy z bakaliami

    Dla miłośników czekoladowych deserów.

  • Słodkości na czas kryzysu

    Blok czekoladowy 1. Połowę herbatników kruszymy i mielimy na proszek przy pomocy blendera. Drugą połowę łamiemy tak, by uzyskać niewielkie kawałeczki. 2. W międzyczasie umieszczamy rodzynki(...) (i odcedzone) rodzynki oraz mleko w proszku, bardzo dokładnie mieszamy całość. 4. W rondelku umieszczamy margarynę, dosypujemy cukier i zalewamy połową szklanki wody. Zagotowujemy, mieszamy, nie doprowadzając...

Artykuły na temat: blok czekoladowy z mleka w proszku z herbatnikami
  • Blok czekoladowy

    Składniki na 16 porcji: 1 kostka margaryny, 1/2 kg pełnego mleka w proszku (granulowane się nie nadaje), 5 łyżek kakao, 2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 3 paczki herbatników typu Petit Beurre(...) kakaowy płyn z margaryną i dosypywać stopniowo mleko w proszku, cały czas miksując. Masę wymieszać delikatnie z pokruszonymi herbatnikami. Formę do pieczenia keksów wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Uczta dla fanów czekolady

    Blok czekoladowy to idealny deser na majówkę. Wykonasz raz, a wystarczy na kilka dni.

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Deser błyskawiczny

    ...zastygnięcia galaretki. Blok czekoladowy Składniki na 6-8 porcji: 3-4 łyżki ciemnego kakao, 2 paczki herbatników lub innych ciastek, 20 dag masła, 1/2 szklanki mleka 3,2 proc. tłuszczu, 10 dag cukru, po 4 dag orzechów i migdałów. Ewentualnie: 1-2 łyżeczki mleka w proszku. Ponadto: folia aluminiowa, 2-3 łyżki cukru pudru, podłużna foremka do ciasta. Do rondla wlej mleko, dodaj cukier, masło...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...