• Informacje na temat:

    blaty na tort

Przepisy na temat: blaty na tort
  • Tort z masłem orzechowym

    Sposób przygotowania 1. Czekoladę, masło, cukier i kakao podgrzej, aż się rozpuszczą. Przestudź. Dodaj jajka i wymieszaj trzepaczką. Mąkę połącz z solą i proszkiem do pieczenia. Razem z maślanką wlej do masy czekoladowej. Wymieszaj szpatułką. Przelej do tortownicy (21 cm), piecz w temp. 180°C przez 50 min. Wystudź i przekrój na 2 blaty.  2. Składniki na krem zmiksuj na gładko. Blaty nasącz...

  • Fajną alternatywą to zwykłego tortu jest oczywiście tort bezowy :). Najważniejsze te upiec idealne blaty, a później ogranicza nas tylko wyobraźnia :)

  • Tort Sachera w nowoczesnej wersji

    Tort Sachera to specjał kuchni austriackiej, znany na całym świecie. Wypróbuj jego nowoczesną wersję - jest równie smaczna, jak ta klasyczna.

  • Wypróbowany przepis na "Pasterskie blaty na sposób grecki"

  • Tort kawowy

    Taki tort zrobisz tylko na specjalne okazje. Smakuje wyjątkowo!

  • zrobiłam go dla Córeczki z okazji 1 urodzin :) Bardzo czasochłonny ale wywoła zadowolenie i uśmiech każdej małej księżniczki !

  • Węgierski tort Dobosza

    Ten tort na pewno zrobi wrażenie na twoich gościach i rodzinie! I nie chodzi tylko o wygląd: smakuje obłędnie.

  • jagodowy tort

  • Tort czekoladowy

    Aż trudno uwierzyć, że ten tort jest zrobiony z czerwonej fasoli! Smakuje mocno czekoladowo.

  • Dzisiejszy wpis jest obiecaną kontynuacją części I przepisu na staropolski piernik dojrzewający. Cóż... kilka tygodni temu nastawiliśmy ciasto. Niektórzy z nas zapewne podejrzliwie je oglądali i wąchali, zastanawiając się, czy aby na pewno się nie zepsuło i czy Anka nie robi nas w balona ;) Nie, Anka nie robi nas w balona, ciasto się nie zepsuło :)) wobec tego, po odczekaniu kilku tygodni, pora zabrać się za pieczenie blatów...

Artykuły na temat: blaty na tort
  • Tort leśny mech

    Ten tort robi piorunujące wrażenie i ma niepowtarzalny smak.

  • Tort Dacquoise

    ..., cukrem pudrem i masą kajmakową. Na koniec dodaj posiekane orzechy i daktyle. Wymieszaj. Przełóż kremem wystudzone blaty. Podawaj. Zobacz także:

  • Tort Czerwony Aksamit

    Choć tym razem trudno będzie urządzić przyjęcie w licznym gronie, to i tak warto przygotować tort dla domowników, którzy obchodzą urodziny. Może skorzystasz z naszej propozycji?

  • Tort Opium

    Świąteczny tort Opium.

  • Tort marchewkowy

    ...ucierania stopniowo dosypuj cukier. Na koniec powoli wlewaj olej. Dodaj marchewkę, ananasy, orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe. Wymieszaj. Wsyp suche składniki, wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Piecz ok. 70 min w temp. 150°C. Gdy wystygnie, przekrój na 3 blaty.  2. Posiekaną czekoladę z masłem i mlekiem roztop w kąpieli wodnej. Wymieszaj z serkiem, wiórkami oraz cukrem. Kremem posmaruj blaty...

  • Tort truskawkowy

    .... Na koniec delikatnie połączyć z mąkami, miksując na najniższych obrotach. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Biszkopt piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Wystudzić, przekroić na trzy równe blaty. 2. Przygotować poncz: składniki wymieszać  ze szklanką przegotowanej zimnej wody, przecedzić. 3. Żelatynę rozpuścić w 70 ml gorącej wody, wystudzić. Mocno...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Tort z truskawkami

    ...wsypuj mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20-25 minut w 175°C. Biszkopt wyjmij z tortownicy. Po wystudzeniu rozkrój na 2 blaty.  2. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Odłóż 8-10 truskawek do dekoracji...

  • Bezowy tort z dwoma kremami

    Wspaniały pomysł na tort urodzinowy - goście będą zachwyceni!

  • Tort z ajerkoniakiem

    ... 1. Ubij białka. Dodawaj cukier i żółtka, cały czas ubijając. Na koniec dodaj mąkę, zmielone orzechy i wymieszaj. Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy (24 cm). Piecz w 160 st. C ok. 45 minut. Przestudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na trzy blaty. 2. Zagotuj krem z mleka, cukru i budyniu w proszku, ostudź stale mieszając. Dodaj ajerkoniak, pokrojone na...