• Informacje na temat:

    blaszka na tarte

Przepisy na temat: blaszka na tarte
  • Błyskawiczna czerwona tarta

    Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 190 st. 2 łyżki pesto wymieszaj z parmezanem i łyżką oliwy. Na blachę wyłóż pergamin (aby się nie zwijał,...

  • Tarta z grzybami

    Przygotuj na obiad lub kolację. Rodzina będzie zachwycona!

  • Tarta z ricottą

    Prosty deser owocowy.

  • Tarta z pomidorami i mozzarellą

    Pełnia lata, więc do szczęścia wystarczą pomidory, zioła i trochę sera, by przyrządzić smaczne danie. Tarta z pomidorami i serem mozzarella, doprawiona ziołami prowansalskimi nie wymaga zbyt wiele pracy i stania przy kuchni, co w letni dzień ma znaczenie...

  • Tarta z grzybami

    Zimowe wieczory szybko przemijają i wydają się być takie same. Przerwijmy więc tę rutynę i podarujmy sobie odrobinę przyjemności. Aromatyczna Tarta z grzybami, zabielana aksamitną śmietanką, szybko skradnie serca tak domowników, jak i gości. Do jej wypieku najlepiej użyć kilku rodzajów grzybów, zatem nie zapomnijmy o kurkach, podgrzybkach czy pieczarkach. Takie połącznie daje nam gwarancję pełni smaku i wyjątkowych wrażeń kulinarnych.

  • Waniliowa tarta z figami

    Przepis poleca Robert Muzyczka szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

  • Cytrynowo bezowa tarta z pistacjami

    Rozpływa się w ustach!

  • Tarta szpinakowo-serowa z jajkiem

    Najlepiej smakuje wiosną!

  • Tarta z boczkiem i orzechami w karmelu

    Chcąc wprowadzić nutę nowości do domowej kuchni nie musimy porywać się na najbardziej wykwintne receptury.

  • Chrupiąca tarta z łososiem i oliwkami

    Składniki: - opakowanie mrożonego ciasta francuskiego - 250 g filetu z łososia bez skóry  - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - jajko - 1/2 szklanki startej mozzarelli - 2 łyżki świeżego koperku  - 1/2 szklanki zielonych oliwek - sól i pieprz  1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia lub posmaruj odrobiną tłuszczu. 2. Połącz ze sobą plastry ciasta...

Artykuły na temat: blaszka na tarte
  • Tarta brzoskwiniowa

    Te soczyste owoce dodadzą Ci energii i zaspokoją apetyt na słodycze bez wyrzutów sumienia!

  • Tarta z owocami zdobiona kratką

    Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Rabarbar oczyść, odetnij końce i...

  • Tarta owocowa zdobiona kratką

    Z tej taniej rośliny możesz przygotować wiele wspaniałych deserów.

  • krócha Tarta z owocami

    składniki: 2 szklanki mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, dwie malutkie łyżeczki śmietany, pół szklanki cukru, pół kasi.  Owoce do Tarty: dwa...

  • ryż zapiekany z owocami

    składniki: dwie torebki ryżu, jeden banan, jedno jabłko, jedna grószka, masło do posmarowania blaszki i bółka tarta do obsypania blaszki. Przepis: ugotować...

  • Strucla z jabłkami i orzechami

    Zapieczone w cieście owoce w towarzystwie aromatycznych przypraw, zachwycą Twoje podniebienie.

  • Przepis na święta

    ..., ale pozostaw porcję do posmarowania wierzchu i do dekoracji. Dekoruj za pomocą szprycy. Pasztet wegetariański 250 g pomarańczowej soczewicy, 2 szklanki tartej marchwi, cebula, seler naciowy, główka czosnku, ½ korzenia imbiru, 150 ml oliwy z oliwek, 3 jaja, curry, sól, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy, ¼ szklanki bułki tartej, łyżka masła orzechowego, płatki migdałowe Soczewicę zalej 500

  • Crème brûlée

    Czyli jeden z najslyniejszych francuskich deserow obok clafoutis, i slodkich tart... znajdziecie go w karcie kazdego baru, brasserie czy restauracji......

  • Ryż na słodko

    Jabłka i gruszki królują w polskich sadach i ogrodach. Będą nas kusić przez całą jesień, warto więc je wykorzystywać nie tylko w ciastach. Sprawdzą się także w bardziej wytrawnych daniach.

  • Ulubione kotlety Polaków

    Ta potrawa od lat króluje na polskich stołach. Jak przygotować wyjątkowe kotlety?

Zdjęcia na temat: blaszka na tarte