• Informacje na temat:

    blachy i tortownice cukiernicze

Przepisy na temat: blachy i tortownice cukiernicze
Artykuły na temat: blachy i tortownice cukiernicze
  • Bezowe łakocie

    ...ubijane za krótko ani zbyt długo, bo w obu przypadkach piana się rozleje i trudno będzie nadać jej odpowiedni kształt. 2. Gotową masę bezową wyciśnij dekoracyjnie za pomocą szprycy cukierniczej na...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Desery na upały

    ...średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder oraz tężejącą masę jogurtową i delikatnie wymieszaj. 3. Biszkopciki nadziewaj powstałą masą (możesz do tego użyć szprycy cukierniczej) i składaj...

  • Książka Siostry Salomei to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe ciasta i desery. Wszystko smakuje przepysznie! - Siostra Anastazja FDC Nakładem Wydawnictwa WAM ukazało się kilkanaście książek Siostry Anastazji, w tym kilkaset receptur na same słodkie przysmaki. Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji. Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno - zawsze się sprawdzają! Siostra Salomea z kuchni...

  • Ptysie i eklerki można śmiało uznać za niewielkie, cukiernicze dzieła sztuki. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie wymaga wieloletniego doświadczenia. Wystarczy odrobina wyczucia oraz dobry przepis. Fot. 123RF/Picsel W tłusty czwartek na naszych stołach królują faworki oraz pączki w niemal każdej możliwiej postaci. Warto jednak pamiętać, że to nie jedyne słodkości, jakimi możemy delektować się w tym dniu. Istnieje całkiem spore grono miłośników słodkości przygotowywanych z ciasta parzonego....

  • W Polsce bez problemu kojarzymy sushi, wasabi, tempurę czy sake z Japonią. Ale niewielu z nas jest w stanie powiedzieć cokolwiek o tym, jakie słodycze jada się w Kraju Kwitnącej Wiśni. Iri mame to ziarna soi w słodkiej skorupce. Poniżej przepis!         fot. materiały prasowe Słodycze na słono W Japonii słowo "kashi", w przybliżeniu "słodycze", to tak naprawdę wszystkie rzeczy, które je się poza zwykłymi posiłkami. Są to na przykład owoce i orzechy, cukierki i czekoladki, ale także ciasta i...

  • Marka Whirlpool właśnie wprowadziła na rynek linię W Collection – nową gamę inteligentnych sprzętów AGD. Urządzenia dostępne są w czterech liniach, które łączy elegancki design, nowoczesna technologia oraz intuicyjność użytkowania. Fot. materiały prasoweProdukty z linii W Collection są także elementem wyposażenia Akademii Kulinarnej Whirlpool, która właśnie przeszła remont, zyskując zupełnie nowe, zaskakujące oblicze. W Collection - zaawansowana technologia i piękny wygląd Kolekcję sprzętów...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Ponieważ jestem fanką wszystkiego co zawiera w sobie duże ilości cukru, lubię niebanalne połączenia smaków i fantazyjne podanie deserów, bardzo ucieszyłam się natrafiając na blog " Cukiernicze kreacje Charlotte ". Być może uwielbienie do słodkości zawdzięczam mojemu dziadkowi, który był cukiernikiem. Pamiętam jak przyjeżdżając do niego na wakacje, święta, ferie czy też inne okazje zawsze czekało coś pysznego. Dlatego z wielkim zapałem i zachwytem przeglądnęłam słodkie przepisy i natrafiłam na...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....