• Informacje na temat:

    bita śmietana puszysta

Przepisy na temat: bita śmietana puszysta
  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...truskawki wiśnie z kompotu do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij w kąpieli wodnej z 10 dag cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa jajeczna będzie już puszysta...

  • Brownie po polsku z likierem oraz śmietaną

    ...śmietanę. Dzięki temu krem śmietanowy będzie lepiej trzymał się na cieście. Bita śmietana szybko chłonie wszelkie zapachy. Dlatego przechowuj ją w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Łaciate...

  • Puszysta Bomba

    Składniki na 8 porcji: - 2 łyżki żelatyny, - 1/3 szklanki, - gorącej kawy, - 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady, - 3/4 szklanki cukru, - szczypta soli, - 1/2 łyżeczki kropli miętowych, - 2 szklanki śmietanki kremówki, - bita śmietana i czekoladowe kwiatki do dekoracji Przygotowanie: 1. Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej kawy. Odstaw, a kiedy spęcznieje połącz z gorącą kawą...

  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Pankejki pełnoziarniste

    Idealne danie na brunch, w połączeniu z dowolnie wybranym przez ciebie białkiem. Podawaj z owocami i bitą śmietaną kremówką. Własne ciasto na pankejki jest znacznie tańsze niż gotowe w proszku. Możesz podwoić lub potroić ilość składników w przepisie na pankejkowy proszek, przygotować go na zapas i przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w szafce kuchennej. Wystarczy dodać mokre składniki, żeby szybko usmażyć partię puszystych naleśników. Możesz też od razu zrobić ich więcej i zamrozić, a...

  • Gruszkowa beza Pavlova

    Jeden z najsłynniejszych deserów na świecie: puszysta i chrupiąca beza wypełniona śmietanową masą, tym razem w połączeniu z karmelizowanymi owocami. Upiecz ją razem z nami i zrób wrażenie na gościach!

  • Sztuka smażenia dobrego omletu

    Na jeden omlet nie należy brać więcej niż 3-4 jaja, ponieważ będzie zbyt gruby. Dla większej liczby osób właściwiej usmażyć kilka mniejszych omletów niż jeden duży. Jajka można roztrzepać z zimną wodą (1 łyżka wody na 1 jajko). Najlepiej widelcem lub trzepaczką - masa jajeczna ma być jednolita i ciągnąca, a nie puszysta.

  • ​Truskawkowe szaleństwo trwa!

    Z sezonu na truskawki trzeba korzystać do ostatniej chwili! Dopóki są, warto z ich dodatkiem przygotować puszyste pancakesy, orzeźwiające koktajle, czy kuszące biszkopty... Oto kilka propozycji!

  • Ciasto ze zdrowej mąki

    Sposób przygotowania Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno domieszaj jajka. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Po 1 łyżce dodaj do ucieranej masy, na przemian z porcjami mleka. Foremkę (37 x 15 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 1 godzinę. Jeszcze ciepłe ciasto...

  • Jogurtowe delicje, których nie trzeba piec

    Orzeźwią w upalny dzień!

Artykuły na temat: bita śmietana puszysta