• Informacje na temat:

    bita śmietana do tortu

Przepisy na temat: bita śmietana do tortu
  • Beza Pavlova z bitą śmietaną

    ...2 takie same okrągłe spody do bezowego tortu. Piecz je przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 110 stopni. Następnie trzymaj w piecu przez kolejne 2 godziny w 100 stopniach. Beza powinna się wysuszyć...

  • Słodkości nam się chciało...w lodówce śmietanka, to gdzieś wafelki, no i pulpa z guawy rzuciła nam się w oczy. Czasami kupujemy produkty o których później czytamy...ale, że słodkości chcieliśmy, to wypadło to tak...

  • Piernikowy tort

    Idealny tort na święta Bożego Narodzenia: aromatyczny piernik przełożony bitą śmietaną. Goście długo będą go wspominać!

  • Pyszny dla dzieci i dorosłych - serniczek na zimno

  • Idealna bita śmietana

    Bita śmietana to częsty dodatek do różnych ciast, tortów oraz deserów. Bywa jednak bardzo kapryśna i nie zawsze chce się udać. Na szczęście jest kilka prostych sposobów, by uniknąć trudności w jej przygotowaniu. Najlepsza kremówka Śmietana przeznaczona do ubijania powinna być słodka, nie ukwaszona, zawierająca minimum 30 proc. tłuszczu. By szybciej ubić śmietanę, schłódź ją kilka godzin...

  • Najprostsze desery bywają najsmaczniejsze. Ale jest jeden warunek – składniki muszą być pierwszorzędne. Sto lat temu takie były – świeża, tłusta śmietana z laktozą, ale bez karagenu i biopoziomki prosto z lasu to przepis na pyszny letni deser.

  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    Taki tort smakuje doskonale. Na koniec wystarczy posypać go kakao i cukrem pudrem.

  • ciasto jest aromatyczne, chrupiące dzięki migdałom, z dynią i śmietaną szybko się zjada......................SMACZNEGO!!!

  • Przepis jak przygotować roladę z bitą śmietaną, oraz krótki film.

Artykuły na temat: bita śmietana do tortu
  • Tort truskawkowy

    1. Oba rodzaje mąki przesiać. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania, dodawać porcjami do piany...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    .... z bitą śmietaną. Wybieramy lekkie smaki: bita śmietana z owocami, czekolada z wiśnią, mus malinowy z białą czekoladą, tiramisu, trzy czekolady. Dekoracje zależą od gustu klienta. Mogą być torty(...) "torty, torty". Okazuje się też, że przy dekoracji takiego tortu ograniczyć nas może jedynie własna fantazja. - Oferujemy różnego rodzaju wykrawaczki, którymi można wyciąć np. kielich z hostią...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort szwarcwaldzki z wiśniami

    ...dekoracyjne rozetki wokół brzegu tortu. Czekoladę zetrzyj na tarce o średnich otworach. Wiórkami obsyp boki tortu, pozostałe wiórki rozsyp na środku tortu. W rozetki ze śmietany powtykaj odłożone wiśnie...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Tort kokosowo-jagodowy

    .... 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Tort o smaku tiramisu

    Podajmy z kawą lub mocną herbatą.

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

Wideo na temat: bita śmietana do tortu
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany

  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany