• Informacje na temat:

    bita śmietana do dekorowania tortu

Przepisy na temat: bita śmietana do dekorowania tortu
  • Świąteczny tort z likierem jajecznym

    ...szprycy udekorować brzeg tortu. Boki udekorować pistacjami. Odstawić w chłodne miejsce.  1 płatek żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. 15 g czekolady pokroić i roztopić w gorącej kapieli. 100 ml likieru podgrzać, żelatynę odcisnąć i dodać do likieru, roztopić, ostudzić i wlac na tort. Powierzchnię tortu dekorować roztopioną czekoladę. Wstawić na 30 minut do lodówki.

  • Tort "Skrzydła anioła"

    Idealny na przyjęcia komunijne.

  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Śmietanowo-owocowy

    ...już zastygnie, kładziemy na nim drugi krążek ciasta, na który wykładamy grubą warstwę bitej śmietany. 5. Wierzch i boki tortu smarujemy bitą śmietaną, aby dokładnie zakryła ciasto. Do rękawa...

  • Tort lodowy na maślance z jagodami

    Pyszne i efektowne lody domowej roboty.

  • Beza Pavlova z truskawkami

    Na bezy: - 200 ml białek, - 300 g cukru. Krem: - 400 g masła, - 300 g cukru pudru, szczypta soli, - 300 ml śmietany 36 proc., - 200 g płatków migdałowych lekko uprażonych na suchej patelni, - 100 ml likieru Cointreau, - 20 ml spirytusu, truskawki i bita śmietana do dekoracji. Przygotowanie: Białko ubijamy, dosypujemy cukier. Masę ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie sztywna...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...ubić, dodając łyżeczkę cukru. Śmietaną i plasterkami skropionego sokiem z cytryny jabłka dekorować wierzch tortu. Łyżeczkę cukru zmieszać ze szczyptą cynamonu. Oprószyć tort. Czas przygotowania: 75

  • Sezon na gruszki

    Od apetycznych ciast, poprzez sałatki, aż po zupy, mięsa i naleśniki z gruszkami. Sprawdź, co można wyczarować z tych wspaniałych owoców.

  • Pyszności z serka mascarpone

    .... Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy...

Artykuły na temat: bita śmietana do dekorowania tortu
  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    .... z bitą śmietaną. Wybieramy lekkie smaki: bita śmietana z owocami, czekolada z wiśnią, mus malinowy z białą czekoladą, tiramisu, trzy czekolady. Dekoracje zależą od gustu klienta. Mogą być torty(...) chcą też, żeby ten tort wyglądał po prostu bombowo. Kupują rzeczy do dekorowania tortów. Na Komunię wybierają jasne kolory, dekoracje z masy cukrowej, kwiaty - mówi PAP Life Marta Żołędowska ze sklepu...

  • Tort sękaczowy

    Tradycyjne sękacze wymagają specjalnego urządzenia, ale podpowiemy ci, jak poradzić sobie mając do dyspozycji jedynie wzykły piekarnik

  • Tort marcepanowo-malinowy

    .... Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami.

  • Truskawkowe Marzenie

    Czyli tort jak marzenie z trzema badz czterema, dlaczego nie, warstwami biszkoptu genuenskiego, z jedna warstwa orzechowej, chrupiacej  bezy, ze swiezymy truskawkami i bita smietana w bialej otoczce z marcepana. Drobno pokrojone truskawki soczyscie lacza sie z neutralna bita smietana, beza chrupie delikatnie, biszkopt rozplywa sie na podniebieniu... I gdyby nie wyraziscie, slodki smak marcepana...

  • Ekspert radzi: Marchewka

    .... Można je też podawać z bitą śmietaną. Na tort Ciasto marchewkowe upieczone w tortownicy będzie doskonałą bazą tortu przełożonego owocowymi kremami.

  • Nie tylko marcepan

    ...docisnąć, nadmiar obciąć. Powierzchnię tortu ponacinać tak, aby powstało 16 części. 100 g śmietany mocno ubić. Tort dekorować śmietaną przy pomocy rękawa cukierniczego. Na śmietanie układać orzechy. Środek tortu oprószyć cukrem pudrem.  Fryzyjski tort z musem śliwkowym Składniki: 6 płatów mrożonego ciasta francuskiego (10x10cm) 30 g cukru 150 g powideł śliwkowych 2 łyżki śliwowicy...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    .... Temperatura pieczenia to 160 st. C, czas - pół godziny lub trochę dłużej. Biszkopt studzimy w formie, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Doskonałym dodatkiem do ciasta jest bita śmietana...