• Informacje na temat:

    biszkoptowy z masą

Przepisy na temat: biszkoptowy z masą
  • Torcik biszkoptowy z mascarpone

    ...innego alkoholu. Nałóż masę bajaderkową. Posyp startą czekoladą. Torcik wafelkowy Masą bajaderkową cienko posmaruj 5 dużych prostokątnych andrutów. Każdy posyp mieszanką zmielonych lub drobno...

  • Ciasta biszkoptowe

    Wyjątkowo delikatne i smaczne.

  • Omlet biszkoptowy

    Zastrzyk energii na śniadanie!

  • Biszkoptowe ślimaki

    ...rozwałkuj również część masy marcepanowej. 3. Na płacie z masy marcepanowej ułóż płat biszkoptowy, zwiń razem w roladę, owiń folią i odłóż do schłodzenia. 4. Z reszty marcepanu uformuj ciała...

  • Biszkoptowe owsianki

    Sposób przygotowania 1. Jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na pianę, dodając 1 szczyptę soli. Kiedy piana będzie już sztywna, małymi porcjami dosypuj cukier, ciągle ubijając. Gdy piana zrobi się gładka  i błyszcząca, domieszaj żółtka.  2. Rozpuść masło. Przesiej mąkę pszenną, wymieszaj ją z mąką ziemniaczaną, otrębami, proszkiem, cynamonem  i resztą soli. Połącz z masą...

  • Biszkoptowe lizaczki  do schrupania

    1. Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski. 2. Do pokruszonych...

  • Rolada biszkoptowa

    Gotowa w godzinę!

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    ...puder. Wszystkie składniki miksujemy z sobą aż do uzyskania gładkiej masy. Na wystudzony biszkopt wykładamy prażone jabłka. Następnie wykładamy masę z serka mascarpone. Wierzch ciasta smarujemy masą...

  • Księżycowy torcik  z masą budyniową dla dzieci

    Czas ok. 80 min; porcja – 390 kcal.

  • Omlety biszkoptowe na 4 sposoby

    ...  Omlet biszkoptowy z kremem cytrynowym i truskawkami Składniki: Opakowanie kremu cytrynowego 300 ml zimnego mleka 4 jajka 80 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 50 g mąki 15 g mąki(...) w plasterki. Na omlety nakładać krem, truskawki i dekorować cukrem pudrem i wiórkami czekoladowymi. Jak przygotować wiórki czekoladowe?   Omlet biszkoptowy z musem czekoladowym i gruszkowym...

Artykuły na temat: biszkoptowy z masą
  • Biszkoptowe ciasto z wiśniami

    Wiosenne ciasto pełne owoców, które zachwyci wszystkich domowników.

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Kokosowe ciasto biszkoptowe

    Przygotowanie: 1. Masło ucieramy ze szklanką cukru i szczyptą soli na puszystą masę. Dodajemy, jedno po drugim, trzy jaja, miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą maślano-jajeczną. Wiśnie przekładamy na sitko, żeby osączyć z nadmiaru soku.  2. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy ciasto, wyrównujemy. Wiśnie...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Krajanka biszkoptowa

    .... 3. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, podgrzewając na maleńkim płomieniu. Ostrożnie połączyć ją z masą malinową. Wystudzone ciasto przekroić na trzy placki. Dwa placki posmarować konfiturą malinową. Potem...

  • Świecący, kosmiczny tort, to na pewno marzenie wielu dzieciaków. Jeśli chcesz przygotować niebanalny w smaku i formie wypiek, poznaj przepis Oli. Biszkopt5 jajszczypta soli¾ szklanki cukru2/3 szklanki mąki kukurydzianej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej BiszkoptBiałka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Połączyć mąki i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, postawić rant (o średnicy 16...

  • Jabłka w cieście biszkoptowym

    Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puch, pod koniec ubijania wlej gorącą wodę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj ją z masą żółtkową. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj łyżką.  2. Tortownicę o śr. 24 cm posmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Przelej do niej ciasto. Jabłka obierz...

  • Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki? Panna Ptysiówna Kruszonka: 85 g brązowego cukru 85 g mąki 75 g masła 2 g czerwonego barwnika   Ptysie: 250 ml wody 100 g masła 5 g cukru 5 g soli 150 g mąki 5 jajek   Krem: 150 g malin 150 g serka mascarpone 75 g ricotty 100 g cukru pudru 50 g śmietany kremówki laska wanilii 2 listki żelatyny 2 łyżki wody pęczek mięty Kruszonka: Cukier wymieszać z...

  • Morele w biszkoptowym cieście orzechowym

    1. Masło utrzyj z połową cukru. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka kolejno dodawaj do ucieranej masy maślanej. Następnie porcjami wsypuj mąkę...

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...