• Informacje na temat:

    biszkopt z maslem

Przepisy na temat: biszkopt z maslem
  • Biszkopt z owocami

    .... 3. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować. 4. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół - dodać bitą śmietanę i owoce. 5. Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Biszkopt z bezową kruszonką

    Deser, na widok którego cieknie ślinka!

  • Tanie i smaczne

  • Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    ...zastąpić proszkiem budyniowym. Biszkopt będzie wtedy bardziej zwarty i nie pokruszy się przy krojeniu.  3. Najlepiej jeśli wszystkie składniki ciasta mają temperaturę pokojową. Jajka wyjmij z lodówki(...) piana pod wpływem ich ciężaru znacznie opadnie i biszkopt nie wyrośnie wysoki.  5. Do ciasta na roladę dodaj 1 łyżkę stopionego masła albo oliwy. Dzięki temu biszkopt będzie elastyczniejszy. Łatwiej go...

  • Moja wersja biszkoptu

  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    ...piekarnik do 180 stopni C. Wstaw ciasto i piecz 30-35 minut, aż będzie sprężyste pośrodku. Ostudź na kratce.  5. Gdy biszkopty całkowicie wystygną, ubij kremówkę. Nie dodawaj cukru lub dodaj jego niewielką ilość. Ciasto i konfitura są wystarczająco słodkie.  6. Ułóż jeden biszkopt na paterze. Posmaruj go konfiturą. Wyłóż 3/4 śmietany. Przykryj drugim biszkoptem. Udekoruj go resztą śmietany...

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Malinowy torcik na biszkoptach

    ...wanilinowego 25 dag serka mascarpone 10 dag podłużnych biszkoptów 75 ml likieru migdałowego 1 płaska łyżeczka kakao kilka listków melisy cytrynowej do dekoracji Przygotowanie(...) mikserem na puszysty krem. 2. Połowę biszkoptów ułożyć na spodzie formy. Skropić połową ponczu kawowego. Posypać malinami, kilka zostawić do dekoracji. Przykryć resztą ciastek i skropić pozostałym ponczem...

  • Przepis, który nigdy mnie nie zawiódł

Artykuły na temat: biszkopt z maslem
  • Czekoladowy mus na biszkopcie

    ...i wymieszaj. Do masła dołóż czekoladę i zamieszaj. Białka ubij z cukrem. Porcjami dokładaj do masy czekoladową i mieszaj. Wyłóż na biszkopt i schłódź.  3. Jasną piankę zrób tak samo jak ciemną, dodaj tylko...

  • Biszkopt z bitą śmietaną

    ...wyłożyć na papier, delikatnie wygładzić powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 10-11 min. Wyjąć, zostawić na ok. 10 min. Wyłożyć biszkopt na ściereczkę, odlepić papier i zwinąć...

  • Najlepszy biszkopt

    ...ściemniały.  Wystudzony biszkopt rozkrój poziomo na dwa blaty. Każdy lekko nasącz kilkoma kroplami rumu. Na jeden blat wyłóż konfiturę i równomiernie ją rozsmaruj.  Wrzuć kilka borówek. Przykryj...

  • Biszkopt ze śliwkami

    To ciasto kojarzy się z babim latem. Biszkopt w tym przepisie gra pierwszoplanową rolę.

  • Biszkopt z winogronami

    Owoce dokładnie umyj, osusz na papierowym ręczniku i przekrój na pół. Formę keksową (26 cm) dokładnie posmaruj masłem, na dno połóż papier do pieczenia,...

  • Sekrety biszkoptów

    Ciasto biszkoptowe będzie wyjątkowo puszyste po upieczeniu, jeżeli przeznaczone nań jajka włożymy na 5 minut do ciepłej wody.

  • Torcik czekoladowo-kawowy z biszkoptami

    ...łączymy z czekoladą, by powstał gładki krem, który wykładamy na upieczone wcześniej ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.  3. Biszkopty namaczamy w pozostałym espresso i układamy na kremie(...) biszkopty i wyrównujemy. Torcik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby warstwy kremu dobrze się schłodziły.  Zobacz także:

  • Wykwintny tort z masłem orzechowym

    ...pozostały cukier, delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Ciasto na biszkopt piec ok. 35 minut w temp. 180°C. Wyjąć, odstawić na ok. 20 min(...) orzechowe. Kremem przełożyć nasączone krążki biszkoptu i posmarować tort z wierzchu i z boków, wygładzić. Polać polewą, dobrze schłodzić.

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Biszkopt z kremem toffi

    Miód rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Na blat lub stolnicę przesiej mąkę, dodaj cukier, miękką margarynę, sodę, jajka, wlej mleko z miodem i zagnieć ciasto....

Wideo na temat: biszkopt z maslem
  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić(...) tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić(...) tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna

  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić(...) tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna