• Informacje na temat:

    biszkopt z kremem z skondensowanego mleka

Przepisy na temat: biszkopt z kremem z skondensowanego mleka
  • Krem: 2 śnieżki Gellwe w proszku, 2 opakowania śmietan-fix Wierzch: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 10 dag orzechów włoskich pokrojonych. Wykonanie: Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać i dodać. Na koniec wlać olej i wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto do blaszki i piec w temp. 180st.45min.Wystudzony biszkopt przekroić na...

  • Ciasto ,bardzo polecane na gorące dni ,wskazane na wszelkie uroczystości, uwielbiane przez dzieci .

  • Bardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik,naprawdę nie potrzeba żadnych większych zdolności,wszystkie składniki na masę serową wrzucamy do miski,krótko miksujemy i wylewamy na zapieczone ciasto,dzięki warstwie rafaello i czekolady jest naprawdę rewelacyjny,to moja nowa kombinacja :-)

  • Prosty do zrobienia,wychodzą z niego piękne kwiaty na babeczki,muffiny i torty,wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza i odrobina wyobraźni.

  • Biszkopt piernikowy z kremem dyniowym

  • Zrobiłam te ciasto na swoje ur.i gościom bardzo smakowało.

  • Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)

  • Ciasto kokosowe obowiązkowe na wszystkie specjalne okazje. Między innymi na zimowy, świąteczny stół. Biała, delikatna, kokosowa masa jest jak śnieżny puch.

  • Podam wam przepis na pyszny biszkopt z kremem. Przepis dała mi moja ciocia jest bardzo prosty a ciasto rozpływa się w ustach. Moja ciocia piecze cudowne torty i ciasta mi dała tylko przepis i uwielbiam piec te oto ciasto. Bardzo często gości ono w moim domu i gości bardzo je chwalą. Dziś zrobiłam z kupnym kremem ale kiedyś zrobię z kremem własnej roboty i wtedy na pewno wstawię przepis.

  • Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z kremem i galaretką"

Artykuły na temat: biszkopt z kremem z skondensowanego mleka
  • Kolorowe ciasta

    ...malinowej, 3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego, 1-2 łyżki masła. Mleko skondensowane włóż na kilka godzin do lodówki lub na 10-15 mi-nut do zamrażarki (musi być mocno schłodzone(...), aż się rozpuści. Foremki lub miseczki posmaruj masłem (jeśli używasz foremek silikonowych nie musisz ich smarować).1 szklankę mleka skondensowanego wlej do wysokiego naczynia. Ubij mikserem przez...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Komunijne torty

    ...g tartych migdałów, 50 ml oleju Krem: 20 g mielonej kawy, 250 g masła, 150 g słodzonego mleka skondensowanego Wykończenie: 200 ml śmietany kremówki, 100 g masy marcepanowej, barwnik spożywczy (żółty(...). Galaretka na kremie Jeśli posmarowany kremem tort ma być pokryty galaretką, uprzednio trzeba go schłodzić w lodówce. By krem się nie rozpuścił, zalewamy go przestudzoną galaretką. Z orzechami Przeznaczone...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Desery z bananami

    ...czekoladowym. Tiramisu z bananem Na dnie płaskiego naczynia wyłożyć biszkopty. Nasączyć je naparem kawowym i likierem migdałowym. Posmarować kremem (3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym). Wymieszać z 250 g sera mascarpone i 3 łyżkami bitej śmietany). Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, ponownie nasączyć, posmarować kremem, ułożyć plasterki bananów, posypać ciemnym kakao...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    Ciasteczka muffinowe Składniki na 12 sztuk: Na ciasto: 8 dag margaryny, 10 dag cukru pudru, torebka cukru wanilinowego, 25 dag mąki tortowej, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 125 ml mleka Na(...). Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 80 minut Porcja: 250 kalorii Wielkanocne zajączki Składniki na 20 sztuk: Na biszkopty: 4 jajka, 5 dag cukru, 9 dag mąki tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...