• Informacje na temat:

    biszkopt z kremem kokosowym

Przepisy na temat: biszkopt z kremem kokosowym
  • Torcik z kokosowym kremem

    ....  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu(...)Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej...

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    ...pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Ciastka z lekkim kremem

    ...5 łyżek kremu, wymieszaj je z czekoladą. Do reszty dodaj pozostałe pokrojone na kawałeczki pomarańcze.  4. Na dnie prostokątnej formy wyłożonej folią ułóż biszkopty. Skrop je ponczem i posmaruj kremem(...). Lekko przestudź.  3. Jeszcze ciepłe ciastka przekrój ostrym nożem (najlepiej piłką) i przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem przesianym przez sitko. Ew. posyp też płatkami migdałów. Cytrusowe...

  • Przekładane ciasto kokosowe

    ...g biszkoptów 300 g marmolady wiśniowej 200 g kokosowej mączki 200 ml mleka 80 g cukru kryształu pół torebki budyniu waniliowego 1 op. gorzkiej polewy czekoladowej wiórki kokosa do(...) nagrzanego do 180°C. Piec około 25 minut. Wystudzić. 3. Biszkopty zemleć (ewentualnie włożyć do foliowego worka i "przeprasować" je wałkiem do ciasta). Okruszki biszkoptowe przesypać do miseczki. Dodać...

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Kokosowy raj - przysłała Olga

    ...spód biszkoptowy; 250 g wiórków; 2 tabliczki czekolady; 0,5 kg śmietany kremówki; śnieżka Winiary - 2 sztuki...

  • Szybkie słodkości z truskawkami

    Torcik z kokosowym kremem Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana  z białek będzie(...) kokosowym kremem. Wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Schłodź.  3. Truskawki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Ułóż z nich rozetę na wierzchu ciasta.    Gofrowy przekładaniec Sposób...

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki...

  • Torciki ze słodką polewą

    Malinowo-limonkowy z bezami Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, powoli dosypując cukier. Pianę z białek połącz z żółtkami oraz mąką i proszkiem(...). Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz z bitą śmietaną i masą serowo-malinową. Ostrożnie domieszaj do niej żelatynę. Spodni biszkopt ułóż na dnie formy. Rozsmaruj na nim 3/4 kremu. Przykryj drugim blatem...

Artykuły na temat: biszkopt z kremem kokosowym
  • Rolada z kremem

    ...połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz biszkopt 20 minut w temp. 180°C.  2. Na blacie rozłóż ściereczkę, oprósz ją cukrem pudrem, ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń jeszcze ciepłą roladę razem ze ściereczką. Odłóż na 15 min w chłodne miejsce.  3. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    ...pieczenia. Formę o wym. 30 x 40 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 12 minut. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę posypaną cukrem i zroluj - razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wiórki kokosa i likier. Delikatnie wymieszaj.  3. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Sposób na idealny biszkopt

    To proste triki, dzięki którym biszkopt zawsze ci wyjdzie.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Zaczynasz ubijać pianę z białek? To najwyższa pora, by włączyć piekarnik do nagrzania. Piana z białek do biszkoptu musi być ubita na sztywno, gdyż to ona „unosi” ciasto do góry.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...sztywno, wymieszać z tężejącą masą serową. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem. Odłożyć 2 łyżki kumkwatów, pozostałe rozłożyć na kremie. Ciasto ponownie zrolować, włożyć do lodówki na 4 godziny(...) owoce). Ciasto zrolować ze ściereczką (pergaminem). Wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch rolady posmarować odłożonym kremem. Posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować owocami. Rolada śmietanowo...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...