• Informacje na temat:

    biszkopt z kremem czekoladowym

Przepisy na temat: biszkopt z kremem czekoladowym
  • Czekoladowa rolada "Mozart"

    ...1 torebka polewy czekoladowej Sposób przygotowania: 1. Pistacje posiekać i zagnieść z kremem czekoladowym. Z masy uformować wałeczek o długości 38 cm. Włożyć go do lodówki. Mleko podgrzać. Marcepan(...), podgrzewając. Dodać do śmietany z marcepanem. Biszkopt rozwinąć, posmarować tężejącym kremem. Wzdłuż jednego dłuższego boku położyć wałeczek czekoladowo-pistacjowy. Ciasto zrolować. Wstawić do lodówki na...

  • Rolada czekoladowa

    ...przesianą z proszkiem oraz kakao. Rozsmaruj na blasze. Piecz 20 min w 180 st. (góra i dół).  3. Biszkopt wyjmij, usuń papier. Ciasto zwiń. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Rabarbar osącz. Jogurt utrzyj z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Czekoladowe słodkości

    Rolada biszkoptowa Sposób przygotowania Białka ubij na sztywno. Partiami dodawaj cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao,...

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    ...pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Ekspresowy tort z kremem czekoladowym i wiśniami.

    Babcia i Dziadek to wyjątkowe osoby. Łączymy z nimi wiele sentymentalnych wspomnień i równie często są naszymi autorytetami. Dlatego warto podarować im prezent prosto z serca. Poświęćmy chwilę czasu na przygotowanie prostego, ale efektownego tortu z wiśniami i czekoladowym kremem. Taki autorski prezent na pewno zrobi wrażenie na każdej Babci i Dziadku!

  • Czekoladowe gniazdo

    ...niej ciasto biszkoptowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 40 minut. Gotowy biszkopt odstaw do całkowitego wystudzenia. Zetnij wierzch ciasta, środek wydrąż, pozostawiając...

  • Duet śmietanowo-czekoladowy

    ...-czekoladowego dodaj owoce (winogrona przekrój na połówki) i delikatnie wymieszaj. Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu z owocami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na nim pozostały krem. Na to połóż ostatni blat czekoladowy i posmaruj kremem bez owoców. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Przed podaniem wierzch ciasta udekoruj wiórkami czekolady.

  • Rolada czekoladowa z malinami

    ...z masą jogurtową. Wrzuć maliny.  4. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, pozostawiając wolne brzegi (po 2 cm) Ponownie zwiń. Roladę włóż do lodówki na 3 godziny. Oprósz cukrem pudrem. (...). 200 st. C. Piecz ok. 15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę. Gorące ciasto zwiń (wraz ze ściereczką). Dobrze wystudź.  3. Żelatynę namocz  w zimnej wodzie, odstaw...

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Puszysta i baaaaaardzo czekoladowa!

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

Artykuły na temat: biszkopt z kremem czekoladowym
  • Torcik czekoladowo-kawowy z biszkoptami

    ...łączymy z czekoladą, by powstał gładki krem, który wykładamy na upieczone wcześniej ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.  3. Biszkopty namaczamy w pozostałym espresso i układamy na kremie(...) biszkopty i wyrównujemy. Torcik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby warstwy kremu dobrze się schłodziły.  Zobacz także:

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    ...przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C. Piecz 12-15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę kuchenną. Usuń pergamin, a ciasto ostrożnie(...) ubij na sztywno razem z cukrem wanilinowym. Wymieszaj z kwaśną śmietaną i rozpuszczoną żelatyną. Krem włóż na 30 minut do lodówki, by zaczął tężeć. 4. Wystudzony biszkopt rozwiń. Posmaruj tężejącym...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Nie masz pomysłu czym nasączyć biszkopt? Mamy dla ciebie kilka pomysłów na pyszne poncze, które idealnie posłużą jako pyszna wkładka do ciasta!

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    ...papierem do pieczenia. Piec ok. 12 min w temp. 200°C. Gorący biszkopt przykryć czystą bawełnianą ściereczką, odwrócić, usunąć papier, zrolować, wystudzić. Wiśnie osuszyć na ręczniku papierowym (można je wcześniej namoczyć w nalewce). 3. Mocno schłodzony ser mascarpone ubić, dodając porcjami cukier puder i nalewkę. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, połączyć z serkiem. 4. Ostudzony biszkopt...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...