• Informacje na temat:

    biszkopt z herbatnikami

Przepisy na temat: biszkopt z herbatnikami
  • Biszkopt czy herbatnik

    Mama namawia mnie, żebym dała 7-miesięcznemu synkowi biszkopta, a w gazetach wciąż czytam o herbatnikach dla maluchów. Co lepiej podsunąć mu w pierwszej kolejności?

  • Biszkopt czy herbatnik?

    Mama namawia mnie, żebym dała 7-miesięcznemu synkowi biszkopta. Tymczasem w gazetach dla rodziców wciąż czytam o herbatnikach dla niemowląt? Mam więc dylemat, co lepiej podsunąć dziecku w pierwszej kolejności?

  • Tiramisu z... fetą, czyli włoski deser w greckim stylu

    Jak udowadnia Teo Vafidis, klasyczny włoski deser tiramisu można przygotować w iście greckim stylu. Wystarczy zamiast mascarpone użyć sera feta, biszkopty zastąpić herbatnikami, a kakao - gałką muszkatołową. Kawa pozostaje bez zmian.

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...3 galaretki (najlepiej różnokolorowe), 0,5 litra mleczka zagęszczonego, niesłodzonego, paczka herbatników lub biszkopt na dno, owoce do dekoracji.

  • Pachnąca rolada

    ...biszkopt przekrój na 2 blaty. Nasącz je sokiem wymieszanym z rumem. Placki przełóż 1/2 jasnego kremu. wierzch i boki posmaruj resztą jasnego kremu. Obsyp pokruszonymi herbatnikami. Przykryj ciemniejszym...

  • Wyjątkowo smaczne ciasta

    .... Dodaj żelatynę, kilka pokruszonych herbatników i kostki galaretki. Delikatnie wymieszaj.  3. Na dnie miski ułóż plastry cytryny, wyłóż krem, wyrównaj, przykryj herbatnikami. Schłodź. Wyjmij. Podawaj(...) mascarpone. 3. Biszkopty zanurzaj z obu stron pojedynczo w kawie z likierem i układaj jeden obok drugiego w naczyniu lub formie. Na biszkopty wyłóż połowę masy serowej. Wyrównaj. Ułóż kolejną warstwę...

  • Mus owocowy

    Przygotowanie: 1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. 2. Morelę umyj, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki. 3. Tak przygotowane owoce starannie zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko, by otrzymać jednolitą papkę. 4. Mus podawaj malcowi z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem...

  • Malinowa pianka

    Składniki: 7 dag masła 12 dag biszkoptów lub herbatników 70 dag malin 60 dag jogurtu greckiego 10 dag cukru pudru 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: 1. Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin...

  • Serniczki na zimno

    ...kawałki. Wrzuć je do garnka, podlej 2 łyżkami wody i duś do miękkości. Wsyp 1 galaretkę oraz 2 łyżki cukru, wymieszaj, wystudź. 2. W formie (śr. 26 cm) ułóż biszkopt. Wyłóż masę jabłkową i wstaw do...

  • Mus warzywno-owocowy

    Składniki: 1/2 banana 1 marchewka 1 biszkopt Przygotowanie: 1. Niedużą marchewkę dokładnie wyszoruj, obierz, a następnie ponownie opłucz pod bieżącą wodą. 2. Banana umyj, sparz(...) biszkoptem albo z herbatnikiem dla niemowląt.

Artykuły na temat: biszkopt z herbatnikami
  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    ...°C. Piecz około 20 minut.  Wystudzony biszkopt rozetnij na 2 placki. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, odstaw do spęcznienia. Mandarynki osącz z zalewy. Ubij na sztywno 700 g śmietany(...) do dekoracji). Spodni blat biszkoptowy umieść w tortownicy. Rozsmaruj na nim krem, przykryj drugim plackiem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny. Resztę śmietany ubij z ostatnim cukrem wanilinowym...

  • Sernik z brzoskwiniami

    Pokrojone w kostkę owoce można dorzucić do masy serowej. Jeśli nie masz biszkoptów, użyj kakaowych herbatników.

  • Herbaciane ciasteczka

    Przygotowanie: 1. Z cukru zrób lekki karmel, rozprowadź go masłem i mlekiem, wymieszaj z drobno pokruszonymi herbatnikami i mielonymi orzechami. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy. 2. Jagód nie rozmrażaj(...) oczekiwania): 40 minut Porcja: 280 kalorii Szachownica Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

  • Lambada z pomarańczowym budyniem i bitą śmietaną

    Przełożone aksamitnym kremem ciasta biszkoptowe lub francuskie smakują nieziemsko!

  • Malinowa pianka

    Przygotowanie: Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch...

  • Deser biszkoptowy z marcepanem

    ...odłóż. Masę marcepanową przełóż do miski i wyciśnij barwnik. Wymieszaj tak, aby ufarbowała się równomiernie. Rozłóż ją płasko na desce i dużym ostrym guzikiem powykrawaj kółeczka. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę. Na jeszcze ciepły wyłóż krem karpatkowy i wygładź powierzchnię. Od razu, bardzo ostrożnie, zroluj biszkopt z kremem. Owiń mocno ściereczką i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po...

  • Dlaczego tłuszcze trans szkodzą?

    ...produkcji ciast, krakersów, herbatników, biszkoptów, batonów, ciastek nadziewanych czekoladą i kremem, płatków, chrupek, chipsów, popcornu, a nawet zupek w proszku. Jest w majonezach, frytkach, pączkach...

  • Z wiśniowego sadu

    ...szczyptę cynamonu lub gałki muszkatołowej i posypać je płatkami migdałowymi. Czekoladowa poezja Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 1/2 szklanki mąki pszennej, po 1/3 szklanki kakao(...) ok. 5 min, aż masa stanie się puszysta i gęsta. Pianę partiami dodawaj do miski z masą czekoladową. Na koniec dodaj wydrylowane wiśnie, wymieszaj. Pierwszy blat biszkoptowy nasącz sokiem wiśniowym...

  • ...mleka w proszku z kakao, kaszą jaglaną, zmielonymi orzechami, miodem i wodą. Tego typu masę możemy też wykorzystać do przełożenia biszkoptu. Pozostaje tylko udekorować wierzch ciasta i cieszyć się...

  • Idziemy na jagody

    .... Piecz 15-20 minut w temperaturze 200°C. Torcik jagodowy Składniki na 8-10 porcji: 20 dag podłużnych biszkoptów, 70 dag jagód, sok z 1/2 cytryny, 1/4 szklanki + 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżeczki żelatyny l350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 25 dag serka mascarpone lub twarogu sernikowego (zmielonego), 30 ml gorącego mleka. Jagody umyj i osusz. Z podłużnych biszkoptów z jednej strony zetnij...