• Informacje na temat:

    biszkopt z galaretka truskawkową

Przepisy na temat: biszkopt z galaretka truskawkową
  • Rolada truskawkowa

    ..., podgrzewając. Śmietanę ubij z resztą cukru. Potem wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i żelatyną. Biszkopt rozwiń, posmaruj tężejącą masą truskawkową i kremem jogurtowym. Zwiń. Roladę włóż do lodówki na(...) jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze (32 x 39 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Po wyjęciu biszkopt prze- łóż na ściereczkę. Usuń papier, zwiń razem ze...

  • Tort truskawkowy

    .... cytrynowej) Nasączenie biszkoptu: 1 szkl. truskawek  1,5 szkl. wody 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić(...) połączyć z serkiem mascarpone i dokładnie wymieszać. Truskawki oczyścić i przekroić na połówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. 3. Blat biszkoptu nasączyć kompotem...

  • Śmietanowiec z galaretką

    Oto propozycja na deser dla rodziców. Przed podaniem śmietanowiec musi postać kilka godzin w lodówce. Jeśli nie masz czasu na pieczenie biszkoptu, przełóż krem gotowymi biszkoptami, najlepiej podłużnymi.

  • Lekkie ciasto z galaretkami

    Składniki na 15 porcji: Biszkopt: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Masa jabłkowa: 1 kg winnych jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła 1 szklanka cukru Masa jogurtowa: 1 l jogurtu owocowego (np. truskawkowego) 1 opakowanie galaretki w kolorze jogurtu...

  • Tort w marmurkowy wzorek

    .... Biszkopt ułożyć na spodzie tortownicy. Na przemian wylewać masę czekoladową i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na...

  • Serniczek bez pieczenia

    Składniki: 2 op. galaretek(cytrynowa i truskawkowa) 1 łyżeczka żelatyny 70 dag waniliowego serka homogeniz. 30 dag poziomek lub truskawek 2 op. okrągłych biszkoptów(...). 3. Owoce opłucz, osusz na sicie, usuń szypułki. Średnią tortownicę wyłóż połową biszkopcików. Nałóż połowę masy serowej. Przykryj warstwą pozostałych biszkoptów oraz resztą masy. Na wierzchu rozłóż...

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...i odszypułkuj. Zblenduj, wymieszaj z jogurtem, ksylitolem oraz przestudzonymi galaretkami. Biszkopty nasącz kompotem. Posmaruj je kremem i ułóż blaty jeden na drugim. Udekoruj owocami i pokrojonymi(...)°C. Wstaw spód, piecz 5 minut. Ostudź.  2. Biszkopt: jajka ubij, płatki drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na drobne wiórki i połącz z resztą składników. Masę przelej na podpieczony spód i wstaw do...

  • Sernik limonkowy

    Masło stop. Biszkopty pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy.

  • 3 przysmaki z truskawkami

    Pyszne ciasto Upieczony biszkopt dzielimy na dwa cieńsze placki i jeden np. mrozimy, a drugi smarujemy kremem z serka mascarpone. Potem dekorujemy pokrojonymi w cząstki truskawkami, polewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Orzeźwiający koktajl Dojrzałe truskawki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z szypułek, a następnie miksujemy z niewielką ilością cukru oraz...

  • Dieta prawie bez cukru

    ...mięty. Sernik owocowy na biszkoptach Składniki: ● 1 serek o smaku waniliowym 500 g ● 1 galaretka w proszku o smaku truskawkowym ● 1 galaretka w proszku o smaku agrestowym ● 1 opakowanie biszkoptów 500 g ● 1 opakowanie mrożonych truskawek (450 g) ● opcjonalnie 1/2 puszki gruszek w syropie (250 g) Sposób przygotowania: W 250 ml gorącej wody rozpuść galaretkę agrestową (ostudź ją...

Artykuły na temat: biszkopt z galaretka truskawkową
  • Sposób na pęknięty biszkopt

    Może się zdarzyć, że biszkopt pęknie z wierzchu. Wtedy wystarczy oprószyć go kakao lub cukrem pudrem.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Truskawkowa pianka

    Pyszny, smaczny deser kolorowy z truskawkami, kruche ciasto z delikatną masą truskawkową.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Pyszny, smaczny deser kolorowy z truskawkami, kruche ciasto z delikatną masą truskawkową.

  • Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują te, które zrobiliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często opatrzone hasłami w stylu „jak u mamy" lub...

  • Truskawkowa pianka

    Pyszny, smaczny deser kolorowy z truskawkami, kruche ciasto z delikatną masą truskawkową...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Pierwszy krok w chmurach? Pianka na biszkopcie

    Sposób przygotowania na następnej stronie.  Blachę wykładamy biszkoptami, by całkowicie zakryły dno i nasączamy, np. słodką ostudzoną herbatą zieloną. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.  Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę cytrynową i powstałą masę wylewamy na biszkopty.  Wstawiamy do lodówki, aby dobrze...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...