• Informacje na temat:

    biszkopt z dobrą masą

Przepisy na temat: biszkopt z dobrą masą
  • Puszyste serniki z truskawkami i poziomkami

    ...śmietanę połącz z serkiem. Do masy ostrożnie domieszaj żelatynę. 4. Masę wyłóż na biszkopt. Wstaw do  lodówki na 30 minut. Truskawki pokrój. Ułóż na wierzchu sernika. Zalej tężejącą galaretką. Chłodź(...) z masą. 3. Spód i brzegi formy wylep ciastem. Nałóż masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. Piecz ok. 75 minut. Truskawki na sos umyj, osusz, oczyść. 4. Kilka truskawek odłóż. Resztę...

  • Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie

  • Zdrowa kaszka na miarę potrzeb

    ...i biszkoptem dostarczy 9-miesięcznemu smykowi sporo kalorii i substancji odżywczych. ● Przygotuj pół szklanki mleka modyfikowanego. Dodaj 4-5 łyżeczek kleiku i wymieszaj. Połącz kaszkę z połówką zmiksowanego banana i pokruszonym biszkoptem. ● Aby zrobić kaszkę dla smyka przed 9. miesiącem, banan zastąp gruszką, a zwykły biszkopt - bezglutenowym. Dla alergika Bezmleczne i bezglutenowe kaszki z mąki...

  • Smaczny deser dla całej rodziny.

  • Kaszka na miarę potrzeb

    .... Dla niejadka Nawet mała porcja kleiku kukurydzianego z bananem i biszkoptem dostarczy 9-miesięcznemu smykowi sporo kalorii i substancji odżywczych. ● Przygotuj pół szklanki mleka modyfikowanego. Dodaj 4-5 łyżeczek kleiku i wymieszaj. Połącz kaszkę z połówką zmiksowanego banana i pokruszonym biszkoptem. NASZA RADA : ● Aby zrobić kaszkę dla smyka przed 9. miesiącem, banan zastąp gruszką, a zwykły...

  • Delikatny biszkopt, z łatwą do wykonania masą.

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Malinowa chmurka w biszkoptach Sposób przygotowania: 1. Maliny przełóż  na sitko i poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody. 2. Spód tortownicy przykryj kawałkiem pergaminu. Dno i bok formy wyłóż podłużnymi biszkoptami. 3. Śmietanę wymieszaj z cukrem i serkiem. Ubij. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj na mus. 4. Masę serową połącz  z musem...

  • Dziś, aby osłodzić tę pochmurną pogodę zapraszam na proste i szybkie ciasto - w sam raz do popołudniowej kawy. Biszkopt jest bardzo puszysty, lekki i wypełniony bakaliami. Upiekłam go bez dodatku tłuszczu, a przełożyłam klasyczną masą kakaową, którą moja Mama przygotowywała do przekładania andrutów. Smacznie polecam :)

  • Czekoladowe tiramisu z żelkami

    Prostokątną blachę lub szklane naczynie wyłóż połową podłużnych biszkoptów (tzw. kocich języczków). Mleko wlej do rondla, podgrzej. 5 dag czekolady zetrzyj na tarce. Resztę połam, wrzuć do mleka(...). W osobnym naczyniu ubij na sztywno schłodzoną kremówkę. Dalej ubijając, dosypuj cukier waniliowy. Na koniec bitą śmietanę dodaj do masy serowej, delikatnie przemieszaj. Warstwę biszkoptów polej...

  • Mały biszkopt kakaowy przełożony masą chałwową z "dodatkiem procentów" i dżemem z czarnej porzeczki. Torcik przygotowany w małej formie /forma o średnicy 23 cm/ w sam raz na jedno małe rodzinne spotkanie przy kawie.

Artykuły na temat: biszkopt z dobrą masą
  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Torty marzeń

    ...koniec wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj. Masę wylej do tortownicy i piecz w temp. 180°C przez 35 minut. Ostudzony biszkopt przekrój na trzy równe krążki. Zagotuj połowę mleka, a w reszcie(...). Biszkopt przekrój na pół. Na dolny placek połóż wiśnie i wyłóż porcję kremu. Przykryj drugim blatem. Wierzch tortu posmaruj kremem. Wygładź. Następnie polej rozpuszczoną polewą czekoladową...

  • Już starożytni używali oliwy jako leku. Współczesne badania dowiodły, że ma ona ma szereg właściwości leczniczych i pomaga nam chronić się przed wieloma chorobami. Tylko w jaki sposób ustrzec się jej podróbek? Fot. 123RF/Picsel Trudno jest wybrać wśród wielu rodzajów oliwy, dostępnych na polskim rynku. Jednak z minimalną wiedzą dotyczącą oliwy, zakupy będą łatwiejsze i bez problemu kupimy odpowiadający nam gatunek. Rodzaje oliwy z oliwek Oliwa virgin (naturalna) to najlepszy i najmniej...

  • Pyszny, smaczny deser kolorowy z truskawkami, kruche ciasto z delikatną masą truskawkową.

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Ciasta z truskawkami

    Popularny latem biszkopt z truskawkami przygotowaliśmy na trzy różne sposoby.

  • Powszechnie wiadomo, że kawa kawie nierówna. W sklepach możemy znaleźć zarówno tę bardzo dobrej jakości, jak i taką, której zakup będzie zdecydowanie złym wyborem. Wbrew pozorom, to nie cena jest wyznacznikiem jakości kawowych ziarenek. Chociaż może być pewną wskazówką, powinniśmy przeanalizować jeszcze kilka, dodatkowych czynników. Fot. 123RF/Picsel Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa...

  • Rolada z truskawkami

    ...blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190°C ok. 12 minut. Gorący biszkopt kładziemy wierzchem na posypanej mąką ściereczce i ostrożnie zdejmujemy papier. Zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...