• Informacje na temat:

    biszkopt z budyni czekoladowych

Przepisy na temat: biszkopt z budyni czekoladowych
  • Biszkopt cappuccino

    ...nagrzanym piekarniku. Budynie ugotować w 1/2 l mleka, przestudzić, dodać kostkę masła, rodzynki, ucierać na puszystą masę. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Zagotować mleko, rozpuścić w nim kawę(...)Składniki na 12 porcji: - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cukier waniliowy, - 4 łyżeczki kakao, Masa budyniowa...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...?Składniki: 900 g jabłek, 4 jajka, sok z 1/2 cytryny, 1 cukier wanilinowy, 1 cukier cynamonowy, 10 łyżek letniej wody, 100 g cukru pudru, 250 g mąki krupczatki, 1 łyżka skórki z cytryny. Nadzienie: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe, 1 cukier wanilinowy, 200 g masła, 200 g cukru pudru. Wykończenie: polewa czekoladowa, bita śmietana i pistacje.

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Rodzynkowiec - przysłała Agnieszka

    ...na masę budyniową: 2 i ½ szklanki mleka, 4 łyżki cukru kryształu, 2 budynie czekoladowe, 1 kostka margaryny; na masę czekoladową: 40 dag rodzynek, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada gorzka, ½ kostki masła; dżem z czarnej porzeczki...

  • Ciasta biszkoptowe

    ...w ściereczkę. Śmietanę ubij z cukrem. Posmaruj biszkopt, zawiń. Torcik cytrynowo-śmietanowy Sposób przygotowania 1. Jajka, 2 łyżki wody i cukier ubijaj do momentu uzyskania puszystej masy. Wsyp...

  • Budyniowe ślimaki

    ...pieczenia wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto, wyrównaj powierzchnię. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 12 minut. Upieczony biszkopt zdejmij z blachy. Gdy lekko przestygnie, usuń pergamin. 3. Płat(...) ugotuj gęsty budyń. Odstaw do przestudzenia. Następnie dodaj do budyniu masło. Utrzyj na gładki krem. 5. Owoce (np. maliny) opłucz, osusz, odszypułkuj. 1-2 sztuki odłóż, resztę pokrój, dodaj do kremu...

  • Serniczki na zimno

    ...(26 cm). Wstaw do lodówki. 2. Mleko wymieszaj z proszkiem budyniowym. Resztę masła stop w garnku. Dodaj cukier, twaróg i jajka. Wlej mleko z budyniami. Energicznie mieszając, zagotuj. 3. Masę(...) kawałki. Wrzuć je do garnka, podlej 2 łyżkami wody i duś do miękkości. Wsyp 1 galaretkę oraz 2 łyżki cukru, wymieszaj, wystudź. 2. W formie (śr. 26 cm) ułóż biszkopt. Wyłóż masę jabłkową i wstaw do...

  • Placki i tarty z rabarbarem

    .... Posyp pistacjami, odstaw do zastygnięcia.  Biszkoptowy chlebek Sposób przygotowania 1. Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Przesiej je(...) masy) tak, by pokryły cały wierzch ciasta. Foremkę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt podaj lekko przestudzony, np. z kleksem z bitej śmietany...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...) biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący...

  • Dieta prawie bez cukru

    ...mięty. Sernik owocowy na biszkoptach Składniki: ● 1 serek o smaku waniliowym 500 g ● 1 galaretka w proszku o smaku truskawkowym ● 1 galaretka w proszku o smaku agrestowym ● 1 opakowanie biszkoptów 500 g ● 1 opakowanie mrożonych truskawek (450 g) ● opcjonalnie 1/2 puszki gruszek w syropie (250 g) Sposób przygotowania: W 250 ml gorącej wody rozpuść galaretkę agrestową (ostudź ją...

Artykuły na temat: biszkopt z budyni czekoladowych
  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Z mleka i proszku budyniowego ugotować gęsty krem. Przełożyć do miski, posypać cukrem wanilinowym. Schłodzić. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Mieszając...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Z mleka i proszku budyniowego ugotować gęsty krem. Przełożyć do miski, posypać cukrem wanilinowym. Schłodzić. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Mieszając, dodawać porcjami...

  • Ciasta z budyniem

    ...kremu budyniowego. 2. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym, wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno i rozsmarować na kremie truskawkowym. Wierzch ciasta udekorować(...) g okrągłych biszkoptów, 30 g marmolady morelowej, pomarańcza, grubo posiekane orzechy włoskie 1. Z mleka i proszku budyniowego ugotować gęsty krem. Mieszając, schłodzić. Twaróg dobrze wymieszać ze schłodzonym...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Torcik Charlotte

    Do rondelka wlej 300 ml śmietanki, podgrzewaj ok. 5 min. Rozpuść w niej posiekaną czekoladę, po czym wstaw do lodówki na ok. 12 godz. Schłodzony mus ubij mikserem na sztywną pianę. Wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. Mascarpone wymieszaj z masą czekoladową oraz przestudzoną żelatyną. Dno tortownicy wyłóż okrągłymi biszkoptami a boki podłużnymi. Wyłóż połowę masy...

  • Tort Opium

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...)Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków...

  • Torty marzeń

    ...koniec wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj. Masę wylej do tortownicy i piecz w temp. 180°C przez 35 minut. Ostudzony biszkopt przekrój na trzy równe krążki. Zagotuj połowę mleka, a w reszcie rozmieszaj budynie. Wlej je do gotującego się mleka i odstaw do wystudzenia. Do zimnego budyniu dodaj utarte masło. Kremem przełóż krążki ciasta i posmaruj nim także górę i boki tortu. Schłodzony polej...

  • Najpierw trzeba upiec biszkopt.  Piekę na blaszce prostokątnej. Jak wystygnie przekroić na pół. By przełożyć masą.   Masa 1 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka  budyń biały(...) przestudzony budyń. Na koniec dodać pokrojone ananasy. Masą przełożyć przekrojony biszkopt.   Wierzch placka: 4 białka 1 szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno na malym...

  • Z wiśniowego sadu

    ...szczyptę cynamonu lub gałki muszkatołowej i posypać je płatkami migdałowymi. Czekoladowa poezja Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 1/2 szklanki mąki pszennej, po 1/3 szklanki kakao(...) ok. 5 min, aż masa stanie się puszysta i gęsta. Pianę partiami dodawaj do miski z masą czekoladową. Na koniec dodaj wydrylowane wiśnie, wymieszaj. Pierwszy blat biszkoptowy nasącz sokiem wiśniowym...