• Informacje na temat:

    biszkopt z bitą śmietaną i galaretką

Przepisy na temat: biszkopt z bitą śmietaną i galaretką
  • Lekkie ciasto z galaretkami

    Oto przepis na ciasto z galaretką. Jego przygotowanie zajmie około 60 minut, ale warto zainwestować ten czas, bo jest naprawdę pyszne.

  • Klasyk wśród ciast ze świeżymi owocami. Puszysty biszkopt, bita śmietana, truskawki oraz galaretka-połączenie idealne:)

  • Galaretka czereśniowa

    Galaretkę możesz wylać do formy wyłożonej na dnie i po bokach biszkoptami. Z bitą śmietaną – elegancki deser!

  • Przepyszne ciasto, pojawia się w moim domu w sezonie truskawkowym Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • Jaki tort na 1. urodziny dziecka?

    ...bazie ciasta biszkoptowego z owocami i bitą śmietaną. Bez jajek Dla brzdąca uczulonego na ten produkt można przygotować „przekładaniec” z kolorowych galaretek wymieszanych z mlekiem w proszku i świeżymi owocami. Taki deser należy udekorować świeżymi (pokrojonymi na niewielkie kawałki) owocami oraz przygotowaną w domu bitą śmietaną. Bez mleka Propozycja dla jubilata na diecie bezmlecznej to np...

  • Świetne ciasto do kawki z różnymi owocami i galaretką.

  • Wiosenne przysmaki

    ...przygotuj wg przepisu. Ubij kremówkę, połącz z kwaśną śmietaną i resztą cukru. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Posmaruj biszkopt, schłodź. Ułóż resztę rabarbaru, zalej galaretką. Gęsty(...) i cukier waniliowy. Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj bitą śmietaną oraz przygotowanymi owocami. Wiosenny tort rabarbarowy Składniki: 4 jajka 1 op. cukru waniliowego 23 dag cukru...

  • Już sezon na truskawki

    ...chłonęły wody, trzeba je myć z szypułkami. Świetnie smakują zarówno bez dodatków, jak z i cukrem, z bitą śmietaną, w serniku na zimno czy biszkopcie z galaretką. Na drugie śniadanie warto podać dziecku...

  • Lekki deser, który umili każde popołudnie. Podane proporcje właściwe dla foremki okrągłej o śr.25 cm.

Artykuły na temat: biszkopt z bitą śmietaną i galaretką
  • Biszkopt z bitą śmietaną

    ...wyłożyć na papier, delikatnie wygładzić powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 10-11 min. Wyjąć, zostawić na ok. 10 min. Wyłożyć biszkopt na ściereczkę, odlepić papier i zwinąć ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku. Całkowicie ostudzić.  3. Ubić śmietankę z 1 łyżką cukru pudru. Rozwinąć roladę, wyłożyć na niej ubitą śmietankę, zachowując ok. 2 cm wolnego brzegu. Wyłożyć na...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...wystygnięcia. 2. Śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru. Ciasto rozwinąć, posmarować ubitą śmietaną. Na warstwie śmietany ułożyć owoce. Ciasto zwinąć, lekko docisnąć. Wierzch rolady można udekorować bitą(...)Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Sernik z brzoskwiniami

    Pokrojone w kostkę owoce można dorzucić do masy serowej. Jeśli nie masz biszkoptów, użyj kakaowych herbatników.

  • Ślub księcia Williama z Kate Middleton budzi emocje w całym kulinarnym świecie. Co znajdzie się na stołach? W tym roku zapowiada się skromnie, tradycyjnie oraz po królewsku. Tradycyjnie weselne stoły królewskie uginały się od potraw. I tak w roku 1923, z okazji ślubu króla Jerzego VI i królowej Elżbiety Matki, zaproponowano menu po francusku. Na stołach znalazły się Consommé a la Windsor, Supremes de Saumon Reine Mary, Côtelettes d'Agneau Prince Albert, Chapons la Strathmore, oraz Fraises...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny deser na ciepłe letnie popołudnie. Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Nie tylko my z przyjemnością spożywamy owoce leśne, inne nacje również lubują się w smaku żurawiny czy jagód. Szkoci z malin przyrządzają deser o nazwie "Cranachan" - jest to prosta kombinacja owoców, bitej śmietany, podpieczonych płatków...