• Informacje na temat:

    biszkopt włoski

Przepisy na temat: biszkopt włoski
  • Tiramisu z... fetą, czyli włoski deser w greckim stylu

    Jak udowadnia Teo Vafidis, klasyczny włoski deser tiramisu można przygotować w iście greckim stylu. Wystarczy zamiast mascarpone użyć sera feta, biszkopty zastąpić herbatnikami, a kakao - gałką muszkatołową. Kawa pozostaje bez zmian.

  • Polecam smaczny włoski deser tiramisu, deser który podnosi na duchu, gdy ktoś nie czuje się najlepiej...

  • Tiramisu

    Włoski deser bez pieczenia pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje. Co ważne, jest nieskomplikowany w przygotowaniu.

  • Pyszny tort z masą kawową, likierem amaretto i biszkoptami.

  • Szybkie tiramisu z amaretto

    Prosty przepis na pyszny włoski deser.

  • Przepis wart wypróbowania: "Torcik włoski z wiśniami i czekoladą"

  • Domowe słodycze z czekoladą

    ...makaroniki Popularny włoski deser można z łatwością przygotować w domowym zaciszu.  1. Migdały sparzamy, obieramy ze skórki i mielimy. Możemy też ułatwić sobie pracę sięgając po dostępne(...) godzinie łączymy ciasteczka po dwie sztuki w środku umieszczając masło czekoladowe.  6. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy ciasteczka ok. 15 minut. Wuzetka Biszkopt Krem...

  • Panettone (włoska babka drożdżowa) to ciasto, które pokochałam od pierwszego kęsa. Jego wyjątkowy smak sprawia, że może być ukoronowaniem polskiego stołu świątecznego. ;)

  • Dieta prawie bez cukru

    ...włoski i kilka rodzynek) ● dżem truskawkowy niskosłodzony (dodaj np. wanilię) Jogurt z miodem i orzechami Składniki: (porcja na 1 osobę) ● 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light (170 g) ● 1 łyżeczka miodu ● 8 orzechów laskowych lub 5-6 włoskich (16 g) Sposób przygotowania: Schłodzony jogurt przełóż do małej salaterki. Polej jogurt łyżeczką miodu. Na koniec posyp deser posiekanymi...

  • Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.

Artykuły na temat: biszkopt włoski
  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Włoski deser kawowy tiramisu zna każda gospodyni. Oto inne pyszności z kawą.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Słodkie życie!

    Włoskie desery na stałe zagościły w naszych domach. Chętnie zamawiamy je też w cukierniach i zachwycamy się nimi w kawiarniach przeplatając je z smakiem ulubionej kawy. Jednak, czy wiemy, co kryje się pod ich nazwą?

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....

  • Majowe nowości od Prószyńskiego

    .... angielski, niemiecki, włoski, czeski, słowacki, słoweński, bułgarski, serbskochorwacki i norweski.  Otrzymał wiele nagród w konkursach literackich, dwukrotnie nagrodę Komitetu ds. Radia(...), przesympatyczny labrador Spajk-Biszkopt, który... pamięta swoje poprzednie wcielenia.  Marcin Kozioł urodził się w 1977 roku. Mając 16 lat, otrzymał stypendium United World Colleges / Towarzystwa Szkół...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • ...macie ulatwione bo wczoraj upieklam biszkopt( wzdychajac do swietego od ciast - bezimiennie ) i udal sie nad podziw. No ale moze juz limit westchnien do niego ( niej ) wykorzystalam. Tort dzis juz przekroilam. wszystko ok. I teraz obawiam sie o mase, mimo, ze to juz o wiele latwiejsze. No i wymyslilam sobie ten tort: biszkopt, marmolada czeresniowa, warstwa bezow, krem kawowo-kakaowy, warstwa bezow...

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który rośnie w naszych...

  • Kiedy po raz pierwszy...

    .... Zawierają one zwykle koper włoski lub rumianek, więc ułatwiają trawienie oraz redukują kolki. Inne herbatki - owocowe, orzeźwiające, uspokajające - przeznaczone są dla starszych dzieci. Na każdym opakowaniu(...) łatwo podać dziecku pierś nawet na ławce w parku. Kiedy zaś niemowlę pije mleko modyfikowane, zabierz dla niego butelkę w termosie. ...ściąć włoski w domu i u fryzjera? Rzadko zdarza się, aby...

  • 26 września 2013 r. we włoskiej restauracji Castello na warszawskim Wilanowie odbył się romantyczny wieczór z włoską muzyką na żywo. Tak przyjemnej imprezy dawno nie było! Hucznie świętowano nie zakończenie lata, ale wprowadzenie na rynek nowej, włoskiej marki makaronów Mamma Mia! produkowanych w 100 % z pszenicy durum.   Imprezę, którą swoją obecnością uświetnili między innymi: Katarzyna Cichopek, Andżelika Piechowiak, Katarzyna Skrzynecka z mężem Marcinem Łopuckim, Laura Łącz, Marta...