• Informacje na temat:

    biszkopt w 10 minut

Przepisy na temat: biszkopt w 10 minut
  • Biszkopt z bezową kruszonką

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia formę 20 x 30 cm. W misce ubij mikserem jajka, stopniowo dodając cukier (10 minut). Oddzielnie wymieszaj wrzątek i masło. Połącz obie mąki i proszek do pieczenia. Dodaj do masy jajecznej wodę z masłem, potem mąki. Wymieszaj i przełóż do formy. Piecz 20-25 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw, aby...

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    ...10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Torcik z biszkoptami

    Sposób przygotowania Czekoladę połam na kawałeczki, stop w gorącej kąpieli wodnej wraz z mlekiem. Zdejmij z kąpieli wodnej. Potem dolej olejek i wymieszaj. Żelatynę namocz, odstaw na 10 minut, by(...) obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...?Składniki: 900 g jabłek, 4 jajka, sok z 1/2 cytryny, 1 cukier wanilinowy, 1 cukier cynamonowy, 10 łyżek letniej wody, 100 g cukru pudru, 250 g mąki krupczatki, 1 łyżka skórki z cytryny. Nadzienie: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe, 1 cukier wanilinowy, 200 g masła, 200 g cukru pudru. Wykończenie: polewa czekoladowa, bita śmietana i pistacje.

  • Ciasto z kremem malinowym

    Krem malinowy ma wyjątkowy smak. Z biszkoptem komponuje się świetnie.

  • Rolada kakaowa

    Smakuje przepysznie! Biszkopt łatwo się zwinie jeśli będzie jeszcze ciepły.

  • Chłodnik malinowy z biszkoptami

    Składniki: - 4 porcje, - 1 l mleka, - 50 dag malin, - 4 żółtka, - biszkopty, - 1/2 szklanki naturalnego miodu, - 1/2 laski wanilii, - 3-4 łyżki...

  • Migdałowe ruloniki

    Czas: około 70 minut. Porcja: 240 kcal.

  • Rolada cappuccino z bananami

    Delikatny biszkopt z pyszną kawową masa i bananową.

  • Czekoladowe tiramisu z żelkami

    Składniki na 10 porcji. Czas: ok. 30 minut. Porcja: 350 kcal.

Artykuły na temat: biszkopt w 10 minut
  • Biszkopt z bitą śmietaną

    ...wyłożyć na papier, delikatnie wygładzić powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 10-11 min. Wyjąć, zostawić na ok. 10 min. Wyłożyć biszkopt na ściereczkę, odlepić papier i zwinąć(...)Sposób przygotowania: 1. Jajka wbić do miski, dodać cukier i ubijać przez ok. 5-7 minut, aż masa będzie puszysta. Przesiać mąkę do oddzielnej miski z dodatkiem proszku do pieczenia, wymieszać. Suche...

  • Biszkopt z winogronami

    ...do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy. Całość ubijaj na puszysty jasny krem mikserem na wysokich obrotach, przez ok. 10 minut. Następnie stopniowo, cienkim strumieniem, wlewaj olej przez ok. 5 minut, cały czas miksując.  Mąkę wsyp do oddzielnej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą, dokładnie wymieszaj. Przesiej ok. 1/3 mąki do ubitej masy i przez chwilę miksuj na minimalnych obrotach...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    .... Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blachę (wymiary: 32x39 cm). Piec 10 minut w 200°C. Przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem, usunąć pergamin. Ciasto zrolować ze ściereczką, odłożyć do wystudzenia. 2. Z soku z pomarańczy i 10 dag cukru ugotować syrop (ok. 5 minut). Do syropu wrzucić plasterki kumkwatów, gotować 2-4 minuty. Owoce osączyć na sitku, syrop zachować. 3. Twaróg utrzeć z 5 dag cukru...

  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Biszkopt makowy: 250 g maku, 6 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, 300 g konfitury z dzikiej róży Polewa czekoladowo-jabłkowa: 120 ml przecieru (musu) z kwaśnych jabłek, 100 ml miodu, 120 g cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30%, 60 g kakao, 10 g żelatyny. Biszkopt makowy: oczyszczony mak zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez około 40 minut, od...

  • Roladki z kremem truskawkowym

    Na przygotowanie tego przepisu potrzebujesz jedynie 50 minut.

  • Ciasto truskawkowe z muslinowym kremem pistacjowym od Ladurée

    ...    Idealna propozycje na wiosenna sobote... Biszkopt 50 g masla 20 g do formy 200 g maki 6 jajek 200...

  • Ciasta z truskawkami

    Popularny latem biszkopt z truskawkami przygotowaliśmy na trzy różne sposoby.