• Informacje na temat:

    biszkopt tylko

Przepisy na temat: biszkopt tylko
  • Rolada z wanilią

    Takie pyszności uwielbia każdy, nie tylko w święta!

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Klasyczny, piękny, dorodny biszkopt - idealny jako podstawa do tortu lub jako samodzielne ciasto. Przepis niezawodny, jeśli postępować zgodnie ze wskazówkami:)

  • Jaglane ciasto czekoladowe, bez wyrzutów sumienia

    Od jakiegoś czasu szukałam przepisu na ciasto z mąką jaglaną. W sieci można znaleźć stosunkowo dużo przepisów na bazie zmiksowanej kaszy jaglanej, ale ja chciałam koniecznie użyć mąki, bo moja mama robi z niej przepyszny biszkopt.

  • biszkopt który zawsze wychodzi

  • Szwajcar z kawą

    Niebanalny torcik bezowy o smaku kawy. Nie tylko świetnie wygląda: to prawdziwa uczta dla podniebienia. Możesz go upiec na wyjątkową okazję lub jako deser do poobiedniej kawy.

  • Prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.

  • Tort kawowy

    Taki tort zrobisz tylko na specjalne okazje. Smakuje wyjątkowo!

  • Delikatny i puszysty biszkopt czekoladowy z 5 jaj do tortów i ciast.

Artykuły na temat: biszkopt tylko
  • Czekoladowy mus na biszkopcie

    ...i wymieszaj. Do masła dołóż czekoladę i zamieszaj. Białka ubij z cukrem. Porcjami dokładaj do masy czekoladową i mieszaj. Wyłóż na biszkopt i schłódź.  3. Jasną piankę zrób tak samo jak ciemną, dodaj tylko...

  • Sekrety biszkoptów

    Ciasto biszkoptowe będzie wyjątkowo puszyste po upieczeniu, jeżeli przeznaczone nań jajka włożymy na 5 minut do ciepłej wody.

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Na biszkopt najodpowiedniejsza jest mąka tortowa. Ważne jest, by miała średnią zawartość glutenu. By ją obniżyć, 1–2 łyżki mąki pszennej zastąp ziemniaczaną.

  • 3 kroki do idealnego biszkoptu

    ...1. Piana z białek powinna być ubita na sztywno, gdyż to ona unosi ciasto do góry. Jajka muszą być zimne, cukier - drobny kryształek. 2. Nie smaruj brzegów tortownicy tłuszczem (tylko dno). Zmniejsza on przyczepność ciasta do formy i wtedy nie wyrośnie ono tak dobrze, a po upieczeniu opadnie. 3. Ciasto biszkoptowe lepiej wyrośnie, jeśli do składników dodasz kilka kropli soku z cytryny...

  • Domowe pogotowie

    Wielu rzeczy, które masz w domu, możesz użyć nie tylko zgodnie z ich przeznaczeniem. Co zrobić, gdy noż jest za krotki, a trzeba równo przekroić biszkopt i jak wyczyścić buty bez pasty…

  • Nie obiecuj, tylko rób!

    ...z polskiego. Co wolisz? - spytała. Co miałam zrobić? Odpuściłam. Nie na moje dzisiejsze nerwy był taki szantaż. Cóż, będzie szybki biszkopt, zamiast rożków z jabłkiem. Tak jest od jakiegoś czasu. Nie...

  • Ten przepis dostałam od mojej babci. Zamiast musu jabłkowego użyłam mojej ulubionej konfitury z dzikiej róży. Polecam nie tylko na okres świąteczny.

  • Sernik na zimno

    Biszkopt upieczony w tortownicy będzie wyższy. Możesz go wtedy przekroić na pół i jedną część wykorzystać do innego ciasta np. tort.

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Sernik cappuccino Składniki na 10 porcji : 2 opakowania biszkoptów, 1 kostka margaryny, 3/4 szklanki cukru, 3 serki homogenizowane, 2 szklanki mleka w proszku, 2 łyżeczki żelatyny, 1 jajko(...), przykryj i pozostaw do ostygnięcia. 4. Biszkopty ułóż jeden obok drugiego w podłużnej formie. Każdy z nich polej odcedzoną, przestudzoną kawą i posmaruj grubo kremem. Następnie ułóż drugą warstwę...

  • ...nieudany biszkopt (cienki jak barszcz ;) ale owoce i galaretka nadrobily troche straty. Pozniej powstalo najlepsze w swiecie leczo (ostre papryczki to i czosnek to jest to!) i salatka nicejska. Chyba sie(...) na wyjazd.... Wszytko pieknie wyglada, pieknie pachnie tylko ja jak kocmoluch ;) Urobilam sie jak dziki osioł a moja mama zawsze sie smieje mowiac  "dziecko, a czym Ty sie zmeczylas? jak bedziesz miala...

Zdjęcia na temat: biszkopt tylko
Wideo na temat: biszkopt tylko
  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda zjawiskowo. Przepis na takie biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami i śmietanką to

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda zjawiskowo. Przepis na takie biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami i śmietanką to

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda zjawiskowo. Przepis na takie biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami i śmietanką to