• Informacje na temat:

    biszkopt truskawki

Przepisy na temat: biszkopt truskawki
  • Szybkie słodkości z truskawkami

    Torcik z kokosowym kremem Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana  z białek będzie(...), rozkrój na 2  placki.  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż...

  • Biszkopt z buraka z truskawkami

    ...180̊C. Po upieczeniu kroimy na mniejsze kawałki, które moczymy w mieszance syropu z pędów sosny, alkoholu i wody. 2. Truskawki podsmażamy na 2 łyżkach syropu z pędów sosny. Podajemy z kawałkami nasączonego biszkoptu i lodami np. z białej czekolady. Przepis pochodzi z książki Andrzeja Polana, "Doradca smaku 3"

  • Puszyste serniki z truskawkami i poziomkami

    ...śmietanę połącz z serkiem. Do masy ostrożnie domieszaj żelatynę. 4. Masę wyłóż na biszkopt. Wstaw do  lodówki na 30 minut. Truskawki pokrój. Ułóż na wierzchu sernika. Zalej tężejącą galaretką. Chłodź(...) odłóż. Resztę owoców oczyść. Ułóż na wierzchu sernika i wciśnij je w masę. Ciasto piecz ok. 75 minut w temp. 170 st. 4. Odłożone wcześniej truskawki potnij na połówki. Wystudzony sernik delikatnie...

  • Wypieki z truskawkami

    ...z proszkiem do pieczenia.  Płaską blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Wstaw całość do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C. Piecz około 10 min. Gorący biszkopt przełóż na wilgotną ściereczkę, usuń pergamin. Zroluj ciasto razem ze ściereczką, odstaw do ostudzenia.  Twaróg (trzykrotnie zmielony) utrzyj ze śmietaną oraz cukrem waniliowym. Truskawki opłucz, osusz, pozbaw...

  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    ...piekarnik do 180 stopni C. Wstaw ciasto i piecz 30-35 minut, aż będzie sprężyste pośrodku. Ostudź na kratce.  5. Gdy biszkopty całkowicie wystygną, ubij kremówkę. Nie dodawaj cukru lub dodaj jego niewielką ilość. Ciasto i konfitura są wystarczająco słodkie.  6. Ułóż jeden biszkopt na paterze. Posmaruj go konfiturą. Wyłóż 3/4 śmietany. Przykryj drugim biszkoptem. Udekoruj go resztą śmietany...

  • Sześć pomysłów na dania z truskawkami

    Truskawki są jednymi z ulubionych owoców Polaków. Zwłaszcza w sezonie warto serwować je w różnych wariantach. Dziś mamy dla was sześć pomysłów na dania z truskawkami w roli głównej.

  • 3 przysmaki z truskawkami

    Pyszne ciasto Upieczony biszkopt dzielimy na dwa cieńsze placki i jeden np. mrozimy, a drugi smarujemy kremem z serka mascarpone. Potem dekorujemy pokrojonymi w cząstki truskawkami, polewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Orzeźwiający koktajl Dojrzałe truskawki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z szypułek, a następnie miksujemy z niewielką ilością cukru oraz...

  • Biszkopt z owocami

    .... 3. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować. 4. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół - dodać bitą śmietanę i owoce. 5. Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    ..., żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź.  3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp...

  • Już sezon na truskawki

    Warto to wykorzystać, bo porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie malca na witaminę C, dostarcza mu też dawki żelaza, wapnia, potasu i magnezu. Truskawki wzmacniają odporność, poprawiają apetyt, zapobiegają anemii. Najsmaczniejsze są owoce świeżo zerwane (w lodówce można je przechowywać nie dłużej niż 2 dni). Należy wybierać te dojrzałe, równo wybarwione, jędrne i lśniące. Aby nie...

Artykuły na temat: biszkopt truskawki
  • Biszkopt z bitą śmietaną

    To ciasto może za każdym razem przybrać inne oblicze. Wystarczy, że truskawki zamienisz na brzoskwinie, kiwi albo twardą galaretkę, pokrojoną w kostkę, lub do bitej śmietany dodasz czekoladę.

  • Biszkopt z buraka z truskawkami

    ....  Truskawki podsmażamy na 2 łyżkach syropu z pędów sosny. Podajemy z kawałkami nasączonego biszkoptu i lodami np. z białej czekolady. Przepis pochodzi z książki "Doradca smaku 3"  

  • Truskawki – eksplozja smaku w każdym owocu

    Truskawki budzą wiele skojarzeń. Dla jednych są symbolem wakacji spędzonych u babci , dla innych synonimem luksusu i dobrego gustu, szczególnie gdy serwujemy je z szampanem. Jedno nie ulega wątpliwości: są pysznym zwiastunem lata i skarbnica wartości odżywczych.

  • Tort z truskawkami

    ...20-25 minut w 175°C. Biszkopt wyjmij z tortownicy. Po wystudzeniu rozkrój na 2 blaty.  2. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Odłóż 8-10 truskawek do dekoracji. Od pozostałych odetnij szypułki wraz z cieniutkim plasterkiem owocu (łatwiej będzie pionowo je ustawić). Spodni biszkoptowy blat ułóż na dnie tortownicy. Ustaw na nim truskawki - czubkami do góry...

  • Sposób na pęknięty biszkopt

    Może się zdarzyć, że biszkopt pęknie z wierzchu. Wtedy wystarczy oprószyć go kakao lub cukrem pudrem.

  • Rolada z truskawkami

    ...blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190°C ok. 12 minut. Gorący biszkopt kładziemy wierzchem na posypanej mąką ściereczce i ostrożnie zdejmujemy papier. Zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż...

  • Biszkopt przekładany

    ...biszkopt na ściereczkę. Usunąć pergamin. Odstawić do wystudzenia.  2. Wymieszać dwie łyżki proszku na sos waniliowy z 60 g cukru. Dolać śmietanę i ubić na sztywno. Biszkopt przekroić na dwa paski(...) biszkoptem i pozostałym kremem. Schłodzić.  3. Przed podaniem ciasto poprószyć cukrem pudrem. Udekorować odłożonymi truskawkami. Pokroić na porcje. Zobacz także:

  • Efektowny tort z truskawkami

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 10 dag cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 10 dag mąki pszennej, 4 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 70 dag(...) i zmiksuj, by nie było grudek. 10 dag truskawek zmiksuj na gładki mus i wymieszaj z dżemem. Biszkopt pokrój wzdłuż na 5 równych pasków. Każdy pasek posmaruj dżemem a następnie kremem. Pierwszy pasek...

  • Sezon na truskawki tuż-tuż

    Warto to wykorzystać, bo porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie malca na witaminę C, dostarcza mu też dawki żelaza, wapnia, potasu i magnezu. Truskawki wzmacniają odporność, poprawiają apetyt, zapobiegają anemii. Najsmaczniejsze są owoce świeżo zerwane (w lodówce można je przechowywać nie dłużej niż 2 dni). Należy wybierać te dojrzałe, równo wybarwione, jędrne i lśniące. Aby nie chłonęły...

  • Ciasta z truskawkami

    Popularny latem biszkopt z truskawkami przygotowaliśmy na trzy różne sposoby.

Wideo na temat: biszkopt truskawki