• Informacje na temat:

    biszkopt przekładany kremem i makiem

Przepisy na temat: biszkopt przekładany kremem i makiem
  • Przekładane ciasto kokosowe

    ...g biszkoptów 300 g marmolady wiśniowej 200 g kokosowej mączki 200 ml mleka 80 g cukru kryształu pół torebki budyniu waniliowego 1 op. gorzkiej polewy czekoladowej wiórki kokosa do(...) nagrzanego do 180°C. Piec około 25 minut. Wystudzić. 3. Biszkopty zemleć (ewentualnie włożyć do foliowego worka i "przeprasować" je wałkiem do ciasta). Okruszki biszkoptowe przesypać do miseczki. Dodać...

  • Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...! Biszkopt – wiewiórka Prostokątną formę o wymiarach około 25×35 cm smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Piekarnik nastawiamy na 180°C (bez termoobiegu). Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych...

  • Pyszny torcik w sam raz na Nowy Rok

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...truskawki i dekorować znowu kremem, tworząc pompony. Przechowywać w lodowce. Przepis pochodzi z książki  Moje wypieki na 4 pory roku ,  D. Świątkowskiej.  Sernik żurawinowy Waniliowo-pomarańczowy sernik z purée żurawinowym pięknie wygląda na świątecznym stole. To jeden z najsmaczniejszych zimowych serników, słodki smak został tu przełamany smakiem żurawin. Pieczony w kąpieli wodnej, by...

  • Tradycyjne znane ciasto trociniak w nieco innej wersji ze względu na moje upodobanie do ciast warstwowych :) Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie.

  • Wiosenne przysmaki

    .... Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj(...) przygotuj wg przepisu. Ubij kremówkę, połącz z kwaśną śmietaną i resztą cukru. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Posmaruj biszkopt, schłodź. Ułóż resztę rabarbaru, zalej galaretką. Gęsty...

  • Ładnie wygląda a poza tym jak smakuje mMmMmm

  • Otrębowy biszkopt z makiem, przekładany cytrynowym budyniem

  • Mój pierwszy tort :) Wyszedł rewelacyjnie i wszystkim smakował :)

Artykuły na temat: biszkopt przekładany kremem i makiem
  • Biszkopt przekładany

    ...biszkoptem i pozostałym kremem. Schłodzić.  3. Przed podaniem ciasto poprószyć cukrem pudrem. Udekorować odłożonymi truskawkami. Pokroić na porcje. Zobacz także:(...) biszkopt na ściereczkę. Usunąć pergamin. Odstawić do wystudzenia.  2. Wymieszać dwie łyżki proszku na sos waniliowy z 60 g cukru. Dolać śmietanę i ubić na sztywno. Biszkopt przekroić na dwa paski...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Torcik czekoladowo-kawowy z biszkoptami

    ...łączymy z czekoladą, by powstał gładki krem, który wykładamy na upieczone wcześniej ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.  3. Biszkopty namaczamy w pozostałym espresso i układamy na kremie(...) biszkopty i wyrównujemy. Torcik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby warstwy kremu dobrze się schłodziły.  Zobacz także:

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Popularne desery PRL-u

    ...bitą śmietaną, kremem śmietanowym, budyniowym lub bezowym nazywa się kremówkami. Szczególnie odkąd papież Jan Paweł II wspomniał podczas pielgrzymki do ojczyzny w 1999 roku, że bardzo je lubił jako(...) podają, że jest ona po prostu rozszerzeniem skrótu WZK, oznaczającego wypiek z kremem. Tradycyjna napoleonka Przygotowanie: Dobrze schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy na blachy...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Tort o smaku tiramisu

    ...minut w 180ºC. 3. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z 75 g cukru i stopniowo łączymy z bitą śmietaną. 4. Biszkopt przekrawamy na 3 placki. Każdy nasączamy kawą i posypujemy kakao. Na pierwszy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim, nakładamy porcję kremu i kładziemy trzeci placek. Całość smarujemy pozostałym kremem, a wierzch posypujemy obficie kakao.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...