• Informacje na temat:

    biszkopt na roladę 2

Przepisy na temat: biszkopt na roladę 2
  • Rolada kakaowa

    Smakuje przepysznie! Biszkopt łatwo się zwinie jeśli będzie jeszcze ciepły.

  • Rolada truskawkowa

    ..., podgrzewając. Śmietanę ubij z resztą cukru. Potem wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i żelatyną. Biszkopt rozwiń, posmaruj tężejącą masą truskawkową i kremem jogurtowym. Zwiń. Roladę włóż do lodówki na(...) jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze (32 x 39 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Po wyjęciu biszkopt prze- łóż na ściereczkę. Usuń papier, zwiń razem ze...

  • Dwukolorowa rolada

    ...czwarte masy wylej na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką, odwróć, zdejmij papier i zwiń w roladę. 2. Przygotuj ciemny biszkopt. Wsyp(...) rozwinięty jasny biszkopt i wszystko razem zwiń w roladę. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny...

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ...kremem. Rozłóż porzeczki. Biszkopt ponownie zroluj i owiń w folię spożywczą. Odstaw do lodówki do stężenia. W tym czasie białą polewę czekoladową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Stężałą roladę...

  • Rolada kakaowo-owocowa

    Nie masz pomysłu na deser? Wykorzystaj nasz przepis na roladę z kakaem i owocami.

  • Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    ...piana pod wpływem ich ciężaru znacznie opadnie i biszkopt nie wyrośnie wysoki.  5. Do ciasta na roladę dodaj 1 łyżkę stopionego masła albo oliwy. Dzięki temu biszkopt będzie elastyczniejszy. Łatwiej go(...) zastąpić proszkiem budyniowym. Biszkopt będzie wtedy bardziej zwarty i nie pokruszy się przy krojeniu.  3. Najlepiej jeśli wszystkie składniki ciasta mają temperaturę pokojową. Jajka wyjmij z lodówki...

  • Rolada czekoladowa z malinami

    ...z masą jogurtową. Wrzuć maliny.  4. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, pozostawiając wolne brzegi (po 2 cm) Ponownie zwiń. Roladę włóż do lodówki na 3 godziny. Oprósz cukrem pudrem. (...). 200 st. C. Piecz ok. 15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę. Gorące ciasto zwiń (wraz ze ściereczką). Dobrze wystudź.  3. Żelatynę namocz  w zimnej wodzie, odstaw...

  • Czekoladowa rolada "Mozart"

    ...cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 8-10 minut. 3. Upieczony biszkopt od razu przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem. Po usunięciu papieru ciasto zrolować(...), podgrzewając. Dodać do śmietany z marcepanem. Biszkopt rozwinąć, posmarować tężejącym kremem. Wzdłuż jednego dłuższego boku położyć wałeczek czekoladowo-pistacjowy. Ciasto zrolować. Wstawić do lodówki na...

  • Owocowa rolada na cieście waniliowym

    ...wymieszaj. 3. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem.Piecz ok. 10 minut w temp. 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Ciasto chwilę przestudź. Posmaruj masą owocową. Ciasno zwiń. Roladę...

  • Rolada z likierem kawowym

    ...przykrytej pergaminem dużej blasze. Wstaw dopiekarnika rozgrzanego do temp. 180 °C. Piecz około 20 minut.  2. Od razu po upieczeniu biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Ciasto zwiń razem ze(...) wodnej i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasnokremową masę. W czasie ucierania powoli dolewaj stopioną czekoladę. Krem wymieszaj z likierem kawowym. Biszkopt rozwiń. Posmaruj...

Artykuły na temat: biszkopt na roladę 2
  • Rolada z truskawkami

    A może chwila słodkości po pysznym obiedzie? Polecamy przepis na wyśmienitą roladę z bitą śmietaną.

  • Biszkopt z bitą śmietaną

    ...wyłożyć na papier, delikatnie wygładzić powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 10-11 min. Wyjąć, zostawić na ok. 10 min. Wyłożyć biszkopt na ściereczkę, odlepić papier i zwinąć ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku. Całkowicie ostudzić.  3. Ubić śmietankę z 1 łyżką cukru pudru. Rozwinąć roladę, wyłożyć na niej ubitą śmietankę, zachowując ok. 2 cm wolnego brzegu. Wyłożyć na...

  • Rolada z kremem

    Biszkopt fantastycznie komponuje się z kremem i owocami. Czy może być coś lepszego do kawy?

  • Rolada z kremem

    ...połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz biszkopt 20 minut w temp. 180°C.  2. Na blacie rozłóż ściereczkę, oprósz ją cukrem pudrem, ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń jeszcze ciepłą roladę razem ze ściereczką. Odłóż na 15 min w chłodne miejsce.  3. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone...

  • Rolada z bitą śmietaną

    ...8-10 minut w 180°C. Przełóż na posypaną cukrem ściereczkę i zroluj. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę ubij. Banany obierz. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń. Posmaruj bitą śmietaną. Pośrodku ułóż banany. Całość zroluj. Wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem posyp roladę cukrem pudrem. Zobacz także:

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    ...pieczenia. Formę o wym. 30 x 40 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 12 minut. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę posypaną cukrem i zroluj - razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wiórki kokosa i likier. Delikatnie wymieszaj.  3. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń...

  • Sposób na idealny biszkopt

    To proste triki, dzięki którym biszkopt zawsze ci wyjdzie.

  • Rolada biszkoptowa z lemon curd

    ...łyżką) wmieszaj do masy jajecznej. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem blaszki o wym. 36 x 24 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz 8-11 minut. Upieczony biszkopt przełóż na(...) (najlepiej szpatułką). Schłodź w lodówce. Wystudzony biszkopt rozwiń. Posmaruj cytrynowym kremem, zostawiając margines 1-2 cm od brzegów ciasta. Ponownie zroluj. Wstaw do lodówki do stężenia. Przed...

  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Rolada z kremem malinowym

    Biszkopt możesz nawilżyć wodą z sokiem cytrynowym – przełamiesz słodycz ciasta.