• Informacje na temat:

    biszkopt na białkach jaj

Przepisy na temat: biszkopt na białkach jaj
  • Klasyczny tort orzechowy

    Rozdziel 7 jaj na żółtka i białka. Żółtka ubij ze szklanką cukru.

  • Łatwy i prosty do zrobienia biszkopt z 6 jaj. Wychodzi wysoki, można go przekroić na kilka blatów. Idealny do tortów.

  • Biszkopt z makiem - przysłała Mieczysława

    CIASTO: 4 jajka, szklanka cukru, 4łyżki oliwy, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. MASA: 1,5 szklanki maku, 3 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 25 deko margaryny, aromat migdałowy.

  • Wilgotny biszkopt orzechowo - kakaowy zrobiony na 10 białkach (bez żółtek). Idealny do tortu lub jako samodzielne ciasto.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Ciasto ucierane Składniki: 5 jaj margaryna - tyle, ile waga jaj cukier - tyle, ile waga jaj mąka - tyle, ile waga jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Ciasto biszkoptowe Składniki: 5 jaj 3/4 szklanki mąki...

  • Kokosanki na białkach

  • Tort cappucino

    Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

  • Czasem z różnych powodów zostają mi niewykorzystane białka, wtedy mrożę je a później nadją się do takich przepisów jak ten:)

  • Składniki: CIASTO: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, płaska łyżeczka proszku do pieczenia.

  • Bardzo łatwy. Zawsze udany.

Artykuły na temat: biszkopt na białkach jaj
  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

  • Babeczki cytrusowe

    Z dwóch jaj, cukru i mąki zrobić ciasto biszkoptowe i wyłożyć cienko na płakiej blasze (wyłożonej papierem). Upiec w temp. 180 st. ok.10-15 minut. Wyjąć,...

  • Ucierane babki z czekoladą

    Ze względu na swoją pulchność ciasto ucierane przywodzi na myśl biszkopt. Wyrabia się go ręcznie lub przy pomocy miksera. Wypieka z niego placki, keksy, ciasteczka i oczywiście babki.

  • A oto przepis na tort ktory wyszedl mi cudnie :) Biszkopt: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 1 lyzka maki ziemniaczanej 2 szkl maki pszennej 1,5 lyzeczki proszku...

  • Tiramisowy Miś

    Z żółtek jaj + cukier puder - ubić muss, następnie dodać płatki migdałów oraz serek Mascarpone + ubite białka jaj (delikatnie wymieszać). Biszkopty moczyć w mleku+amaretto, Następnie układać warstwowo w tortownicy, zaczynając od biszkoptów, kończąc na masie. Na koniec posypać dekoracyjnie cacao.

  • Popularne desery PRL-u

    ...pieczenia. Przekładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy 25-30 minut w 180ºC. Ostudzony biszkopt wyjmujemy ostrożnie z blachy i ostrym nożem przekrawamy wzdłuż na pół, by powstały dwa blaty. Z cytryny...

  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka(...)Torcik malinowy Ciasto: 3 jajka 6 dag cukru  9 dag mąki  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka masła do wysmarowania blachy  3 łyżki bułki tartej  40

  • Ciasto bez zakalca

    Zasada 1. Temperatura Dobrze ustaw temperaturę i czas pieczenia. Ciasto wkładaj wyłącznie do nagrzanego piekarnika! Gdy przypieka się na wierzchu, przykryj je folią aluminiową. Grubsze ciasto zwykle piecze się nieco dłużej.  Zasada 2. Delikatnie Robisz biszkopt? Ciasta pod żadnym pozorem nie mieszaj mikserem. Mąkę przesiej przez sitko, najlepiej użyj pszennej. Jeśli robisz ciasto piaskowe...

  • Ciasta w dobrym stylu

    Cytrynowe z bezą Składniki: 260 g masła 600 g cukru Opakowanie cukru waniliowego 7 jaj 500 g mąki Opakowanie proszku do pieczenia 150 ml mleka Sól Sok z 4-5 cytryn 50 g skrobi Cukier puder 250 g masła, 250 g cukru i cukier waniliowy utrzeć na kremową masę. Kolejno dodać 4 jajka. Na przemian dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Ciasto nałożyć do...

  • Noworoczny tort Marty Grycan

    Składniki: Czekoladowy biszkopt: 6 jaj, 10 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag ciemnego kakao, skórka starta z 2 pomarańczy, 10 dag mąki tortowej, 2 łyżki wody, 25 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do(...) masę do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C. Po ok. 40 minutach sprawdź drewnianym patyczkiem, czy biszkopt jest już suchy w środku...