• Informacje na temat:

    biszkopt kokosowy z białek

Przepisy na temat: biszkopt kokosowy z białek
  • Kokosowy puch

    To ciasto posmakuje wszystkim miłośnikom kokosowych deserów.

  • Sześć patentów na to, co zrobić z białkami

    ...spody do babeczek: 5 białek wymieszaj z 20 dag wiórków kokosowych. Mokrą masą wylep foremki (natłuszczone). Mocno ją wciskaj, by dobrze wyklejone były boki i spody. Piecz 20 minut w 160 st. Spody napełnij dowolnym kremem. 5. Ciasto lodowe: ubij 4 białka z 1 szkl. cukru. Pianę z białek wymieszaj z 50 dag musu ze zmiksowanych malin albo truskawek. Masę przełóż do formy wyłożonej biszkoptami...

  • Torcik z kokosowym kremem

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej(...).  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    ...10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • ...na biszkopt: 1 szklanka białek, 1 szklanka maku (suchego), 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka mąki 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia; na masę: 2 paczki wiórków kokossowych (po 100g.), 1 szklanka mleka, 1 cukier waniliowy, 5 lyżek cukru, 5 łyżek mąki, 5 łyżek mączki ziemiczanej, 1 kosta masła roślinnego...

  • Torciki ze słodką polewą

    Malinowo-limonkowy z bezami Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, powoli dosypując cukier. Pianę z białek połącz z żółtkami oraz mąką i proszkiem(...). Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz z bitą śmietaną i masą serowo-malinową. Ostrożnie domieszaj do niej żelatynę. Spodni biszkopt ułóż na dnie formy. Rozsmaruj na nim 3/4 kremu. Przykryj drugim blatem...

  • Truskawkowe wypieki

    ..., oddziel żółtka od białek. Olej stop na bardzo małym ogniu i odstaw do wystudzenia. Piekarnik rozgrzej do 175 st. Prostokątną formę wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą.  2. Żółtka utrzyj z ksylitolem na jasny puszysty krem. Dodaj przesiane mąki z orzechami i ostudzony, ale wciąż płynny olej kokosowy. Miksuj, aż składniki dokładnie się połączą. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę...

  • Puszyste serniki z truskawkami i poziomkami

    Wiedeński sernik o smaku kokosowym Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Wiórki kokosowe zmiel. Żółtka utrzyj z solą, cukrem i likierem. Połącz je z masłem, serem(...) waniliowa na biszkopcie Sposób przygotowania: 1. Formę (26 cm) wyłóż pergaminem. Spód: żółtka jajek oddziel od białek. Białka ubij z cukrem. Domieszaj żółtka  i resztę składników spodu. 2. Ciasto...

  • Szybkie słodkości z truskawkami

    Torcik z kokosowym kremem Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana  z białek będzie(...), rozkrój na 2  placki.  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż...

  • Sernik na zimno

    Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukier puder. Gdy masa stanie się gładka i lśniąca, dodawać porcjami żółtka, przesianą mąkę i kakao. Masę wylać do tortownicy(...) kilka minut mieszając, by równo się zrumieniły. Wystudzić. Z ciasta usunąć folię, wierzch sernika obsypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. 

Artykuły na temat: biszkopt kokosowy z białek
  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Zaczynasz ubijać pianę z białek? To najwyższa pora, by włączyć piekarnik do nagrzania. Piana z białek do biszkoptu musi być ubita na sztywno, gdyż to ona „unosi” ciasto do góry.

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Na biszkopt najodpowiedniejsza jest mąka tortowa. Ważne jest, by miała średnią zawartość glutenu. By ją obniżyć, 1–2 łyżki mąki pszennej zastąp ziemniaczaną.

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

  • Sernik na zimno

    Biszkopt upieczony w tortownicy będzie wyższy. Możesz go wtedy przekroić na pół i jedną część wykorzystać do innego ciasta np. tort.

  • Tort rafaello

    ...brzegów i wierzchu biszkoptu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami miechunki.  Zobacz także:(...). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 175ºC przez 30-35 minut.  2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy, dodajemy porządnie schłodzone mleko...

  • Torcik tiramisu

    ...żółtkowej dodać mascarpone, startą czekoladę, ostrożnie wmieszać ubitą śmietanę i pianę z białek. Krem dobrze schłodzić w lodówce. Sok ananasowy wymieszać z likierem. Namoczyć w nim biszkopty, poczekać, aż nasiąkną. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Na warstwie biszkoptów rozsmarować część stężałego kremu. Powtarzać, aż do wyczerpania składników (ostatnią warstwę ma stanowić krem). Wierzch...

  • Przepis z internetu, ponieważ szukałam czegoś na biszkopcie. Nie jestem miłosniczką wiórek kokosowych, ale ciasto mi baardzo smakowało. I szybko się robi, ponieważ można sobie ułatwić zycie i kupic gotowy biszkopt:)

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Sposób przygotowania: 1. Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Miksując, dodawaj po jednym żółtku, a następnie porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Formę o wym. 30 x 40 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 12 minut. Upieczony biszkopt wyłóż na ściereczkę posypaną cukrem i zroluj...

  • Katarzyna Burzyńska-Sychowicz i jej popisowe danie

    ...w 3 łyżeczkach wody, olej kokosowy do smażenia, serek mascarpone oraz "dużo" kakao. Przygotowanie omleta zaczynamy od ubicia białek na sztywną pianę. Mąkę, żółtka, słodzidło i kawę mieszamy, po czym masę delikatnie łączymy z pianą z białek. Całość wylewamy na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną wcześniej olejem kokosowym, i smażymy pod przykryciem z dwóch stron. - Przekroić na cztery części, każdą posmarować...

  • Rolada z kremem

    ...połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz biszkopt 20 minut w temp. 180°C.  2. Na blacie rozłóż ściereczkę, oprósz ją cukrem pudrem, ułóż na niej biszkopt papierem do góry. Zdejmij go i zwiń jeszcze ciepłą roladę razem ze ściereczką. Odłóż na 15 min w chłodne miejsce.  3. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i serkiem mascarpone...