• Informacje na temat:

    biszkopt i mrożone maliny

Przepisy na temat: biszkopt i mrożone maliny
  • Kisiel z malin

    ...1. Z paczki mrożonych malin odmierz 1/3 szklanki owoców. 2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj przez sito(...) sycący, możesz podać go z biszkoptem.

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Kisiel z malin (po 9. miesiącu)

    .... 2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj. 3. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru. 4. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia. 5. Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.

  • Polecam to ciasto - jest lekkie i puszyste, rozpływające się w ustach.

  • Kisiel z malin

    .... 2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj przez sito. 3. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru. 4. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia. 5. Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.

  • Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)

  • Dieta prawie bez cukru

    ...) ● 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light (170 g) ● ½ szklanki malin (100 g) - mogą być mrożone ● 1 łyżka musli ● 2 krople śmietankowego aromatu do ciast Sposób przygotowania: Umyj maliny na sitku i zmiksuj, dodaj aromat do ciast. Przekładaj na zmianę jogurt i zmiksowane maliny do pucharka lub szklanki. Udekoruj deser pozostałymi malinami. Wierzch deseru posyp musli i udekoruj listkami świeżej...

  • Pyszna kawa w sam raz na wiosenne chwile na słońcu :)

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...smaczniejszy! Składniki: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego 40 dag jagód 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dag kremu czekoladowo-orzechowego 1/2 szkl. cukru 40 dag śmietany(...). Karpatkowy z czerwonymi porzeczkami Wdzięczny temat do cukierniczych eksperymentów. Do kremu możesz dodać też jagody, morele albo maliny. A poza sezonem na świeże owoce - rodzynki i startą gorzką...

  • Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów

Artykuły na temat: biszkopt i mrożone maliny
  • ...50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego; 25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone; 1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej); 1,5 szklanki śmietany kremówki; torebka cukru waniliowego; 10 dkg cukru; pół cytryny; 30 dkg biszkoptów.

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Ciasta z kremem

    ...z połowy cytryny. Wymieszaj. Krem malinowy Zmiksuj 50 dag malin (mogą być mrożone). Ubij na sztywno 1 szklankę słodkiej śmietanki 36 proc. z połową szklanki cukru pudru. Dodaj purée owocowe, delikatnie(...) mielonych orzeszków pistacjowych 1. Maliny przełożyć na sitko, pozostawić w pokojowej temperaturze do rozmrożenia. Białka ubić ze szczyptą soli i 10 dag cukru. Dodać żółtka, dobrze wymieszać. Mąkę przesianą...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Herbaciane ciasteczka

    ...malin, 4 łyżki cukru pudru, 1 galaretka malinowa, 1 galaretka o smaku owoców leśnych, 2 kubeczki śmietanki kremówki, 2 galaretki agrestowe Do dekoracji: maliny, truskawki, borówki amerykańskie(...) jagodową wysyp maliny, zalej masą malinową i schłodź. Wierzch ozdób pozostałymi owocami, zalej galaretką agrestową rozrobioną w 1 szklance wody. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przygotowanie (bez czasu...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Słodkości od serca

    .... 3. Mrożone maliny rozmrażaj w temperaturze pokojowej (nie w kuchence mikrofalowej, gorącej wodzie ani w piekarniku!). Jeśli używasz malin w syropie - osącz je na sicie. Maliny zmiksuj z twarożkiem(...) folią) i wstaw do lodówki na 20 min. Dno blachy możesz dodatkowo wyłożyć biszkoptami, zaś wierzch pianki - połówkami truskawek. Następnie rozprowadź na piance tężejącą galaretkę i całość odstaw do...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...