• Informacje na temat:

    biszkopt czekoladowy na rolade

Przepisy na temat: biszkopt czekoladowy na rolade
  • Rolada czekoladowa

    ...przesianą z proszkiem oraz kakao. Rozsmaruj na blasze. Piecz 20 min w 180 st. (góra i dół).  3. Biszkopt wyjmij, usuń papier. Ciasto zwiń. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Rabarbar osącz. Jogurt utrzyj z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Rolada czekoladowa z malinami

    .... 200 st. C. Piecz ok. 15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę. Gorące ciasto zwiń (wraz ze ściereczką). Dobrze wystudź.  3. Żelatynę namocz  w zimnej wodzie, odstaw(...) z masą jogurtową. Wrzuć maliny.  4. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, pozostawiając wolne brzegi (po 2 cm) Ponownie zwiń. Roladę włóż do lodówki na 3 godziny. Oprósz cukrem pudrem. 

  • Czekoladowa rolada "Mozart"

    ...1 torebka polewy czekoladowej Sposób przygotowania: 1. Pistacje posiekać i zagnieść z kremem czekoladowym. Z masy uformować wałeczek o długości 38 cm. Włożyć go do lodówki. Mleko podgrzać. Marcepan(...) cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 8-10 minut. 3. Upieczony biszkopt od razu przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem. Po usunięciu papieru ciasto zrolować...

  • Czekoladowe słodkości

    Rolada biszkoptowa Sposób przygotowania Białka ubij na sztywno. Partiami dodawaj cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao,...

  • Czekoladowa rolada

    Przygotowana z puszystego biszkopta, aż rozpływa się w ustach.

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ...kremem. Rozłóż porzeczki. Biszkopt ponownie zroluj i owiń w folię spożywczą. Odstaw do lodówki do stężenia. W tym czasie białą polewę czekoladową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Stężałą roladę...

  • Rolada z wanilią

    .... Mieszaj do momentu połączenia się składników. Ciasto wlej na wyłożoną papierem formę (39x35 cm). Wyrównaj i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Po upieczeniu biszkopt odwróć(...) śmietanę  i mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, kładąc większą ilość na początku, zmniejszając ją pod koniec. Ciasto z kremem zroluj. Wierzch posmaruj gęstą polewą...

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Puszysta i baaaaaardzo czekoladowa!

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ...do przygotowanego kremu. 3. Wystudzone ciasto rozwiń, posmaruj kremem. Rozłóż porzeczki. Biszkopt ponownie zroluj i owiń w folię spożywczą. Odstaw do lodówki do stężenia. W tym czasie białą polewę...

  • Rolada „Pani Ambasadorowa”

    ...rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 10 minut. Biszkopt przełożyć na ściereczkę oprószoną cukrem i ostrożnie zrolować (razem ze ściereczką). Odstawić do wystudzenia. 2. Śmietanę zagotować z miodem. Zdjąć z ognia, dodać pokrojoną w kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Krem wstawić do lodówki, by stężał. Stężały krem zmiksować z masłem. 3. Biszkopt ostrożnie rozwinąć. Posmarować...

Artykuły na temat: biszkopt czekoladowy na rolade
  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    ...papierem do pieczenia. Piec ok. 12 min w temp. 200°C. Gorący biszkopt przykryć czystą bawełnianą ściereczką, odwrócić, usunąć papier, zrolować, wystudzić. Wiśnie osuszyć na ręczniku papierowym (można je wcześniej namoczyć w nalewce). 3. Mocno schłodzony ser mascarpone ubić, dodając porcjami cukier puder i nalewkę. Schłodzoną śmietankę ubić na puch, połączyć z serkiem. 4. Ostudzony biszkopt...

  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    ...przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C. Piecz 12-15 minut. Biszkopt od razu po wyjęciu z piekarnika przełóż na ściereczkę kuchenną. Usuń pergamin, a ciasto ostrożnie(...) ubij na sztywno razem z cukrem wanilinowym. Wymieszaj z kwaśną śmietaną i rozpuszczoną żelatyną. Krem włóż na 30 minut do lodówki, by zaczął tężeć. 4. Wystudzony biszkopt rozwiń. Posmaruj tężejącym...

  • Rolada waniliowa

    ...°C przez ok. 15 minut. Po upieczeniu biszkopt w formie odwróć, zdejmij papier. Przełóż na ściereczkę i pomału, dłuższą stroną, zwiń. Przygotuj krem. Śmietankę ubij, dodając cukier i aromat waniliowy. Mieszaj, aż składniki się połączą. Mascarpone zmiksuj, dodaj bitą śmietanę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt rozwiń, posmaruj blat kremem, kładąc większą ilość na początku, zmniejszając ją...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    .... Wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wyłożonej pergaminem. Piec ok. 15 minut w 180°C. Czekoladowy biszkopt wyjąć z blachy, odłożyć do schłodzenia. Ostrożnie(...)Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    .... Śmietanę wlej do wysokiego naczynia i ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier waniliowy i cukier puder. Połowę ubitej śmietany połącz z tężejącą galaretką. Biszkopt rozwiń, na środku rozsmaruj(...) godzinę do lodówki. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 440 kalorii Czekoladowy karbowaniec Składniki na 12 porcji: 5 jajek, 6 łyżek cukru, 5 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, listki...

  • ...... http://www.atelierdeschefs.fr /fr/dossier /3-recette -buche -de-noel. php lub wpisac w google "buche de noel" A oto nasz rodzinny przepis Biszkopt 150 gr maki 4 jajka 150(...) bedzie zbyt plynny po prostu wyplynie po krancach... Rozwijamy biszkopt. Smarujemy go goraca konfitura pomaranczowa z likierem... chwilke czekamy 5 minut.. na to dajemy krem... nie caly musi...

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...kulinarne rewolucje. Uważają, że święta to doskonały czas, by je zacząć. Łosoś zamiast śledzia na wigilijnym stole? Czekoladowy mus zamiast makowca? Dlaczego nie, przecież Gwiazdka jest po to, by(...) czekoladowy (zostaw porcję do ozdoby) i zwiń go w roladę. Wierzch posmaruj nierówno resztą kremu. Zanurz widelec w gorącej wodzie i wyrysuj nim na kremie wzór przypominający korę (bûche de Noël to po...

  • Ciasta z budyniem

    ...kremu budyniowego. 2. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym, wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno i rozsmarować na kremie truskawkowym. Wierzch ciasta udekorować czekoladowymi wiórkami. Biszkopt z truskawkami Składniki na 18 porcji: 300 g masła, 1 cukier wanilinowy, 300 g cukru pudru, 5 jajek, 20 g kakao, 300 g mąki krupczatki, 150 ml mleka, pół opakowania...

  • Słodkości na wielką okazję

    ...czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 390 kilokalorii Tort "Barwny motyl" Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej, 3/4 szklanki(...) wystudzeniu podziel biszkopt na 3 blaty. 2. Zimną śmietankę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj go tyle (nawet szklankę), aby bita śmietana była smaczna. Połowę odłóż do dekoracji, pozostałą...

  • Dzien mialam kurringowy. Podszykowalam na jutro mięsa do pieczenia. Zrobiłam z małymi salatkę jarzynową i tuńczykową, dwa rodzaje  szynki w galarecie. Roladę  czekoladową, biszkopt przekładany  brzoskwiniami i bitą smietraną oraz tort  karmelowy na 9 urodziny córki. Kupiłyśmy też  piękne mazurki. Na tym  pichcenie zakończyłam. Teraz poprasuje i lece na 20 do pracy. W drodze powrotnej kupię...