• Informacje na temat:

    biszkopt - blacha z bita smietana

Przepisy na temat: biszkopt - blacha z bita smietana
  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...?Składniki: 900 g jabłek, 4 jajka, sok z 1/2 cytryny, 1 cukier wanilinowy, 1 cukier cynamonowy, 10 łyżek letniej wody, 100 g cukru pudru, 250 g mąki krupczatki, 1 łyżka skórki z cytryny. Nadzienie: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe, 1 cukier wanilinowy, 200 g masła, 200 g cukru pudru. Wykończenie: polewa czekoladowa, bita śmietana i pistacje.

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Malinowa chmurka w biszkoptach Sposób przygotowania: 1. Maliny przełóż  na sitko i poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody. 2. Spód tortownicy przykryj kawałkiem pergaminu. Dno i bok formy wyłóż podłużnymi biszkoptami. 3. Śmietanę wymieszaj z cukrem i serkiem. Ubij. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj na mus. 4. Masę serową połącz  z musem...

  • 1)proste 2)smaczne 3)szybkie

  • Domowe słodycze z czekoladą

    ...godzinie łączymy ciasteczka po dwie sztuki w środku umieszczając masło czekoladowe.  6. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy ciasteczka ok. 15 minut. Wuzetka Biszkopt Krem(...) ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy połowę otrzymanej masy. Pieczemy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta. Upieczone biszkopty...

  • Przepis jak przygotować roladę z bitą śmietaną, oraz krótki film.

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ...-12 minut. Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli. Łyżkę czekolady odłożyć. Biszkopt wyjąc z piekarnika, wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę, zdjąć papier do pieczenia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 500 g śmietany ubić i wstawić do lodówki. 7 bananów obrać przeciąć wzdłuż i skropić sokiem z cytryny. Biszkopt wyrównać umieścić w regulowanym pierścieniu do ciasta (prostokątnym). Konfiturę...

  • Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.

  • To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.

  • Smaczny pomysł na "Biszkopt z bitą śmietaną"

Artykuły na temat: biszkopt - blacha z bita smietana
  • Rolada z bitą śmietaną

    Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij z cukrem. Przesianą mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Krótko zmiksuj z masą jajeczną. Ciasto przelej do natłuszczonej blachy. Piecz 8-10 minut w 180°C. Przełóż na posypaną cukrem ściereczkę i zroluj. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę ubij. Banany obierz. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń. Posmaruj bitą śmietaną. Pośrodku ułóż...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Rolada z kremem

    Biszkopt fantastycznie komponuje się z kremem i owocami. Czy może być coś lepszego do kawy?

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • Ciasta z truskawkami

    Popularny latem biszkopt z truskawkami przygotowaliśmy na trzy różne sposoby.

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...