• Informacje na temat:

    biszkopt bez mleka

Przepisy na temat: biszkopt bez mleka
  • Truskawkowe słodkości bez cukru

    ...zmiksuj z ksylitolem i esencją na jasny puszysty krem. Nie przerywając miksowania, cienkim strumieniem wlej połowę ciepłego mleka. Masę przelej do rondelka z pozostałym mlekiem. Mieszając, podgrzewaj, aż(...) przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w 175 st. Biszkopt wystudź. Składniki ponczu wymieszaj, płynem nasącz ciasto.  2. Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. gorącej wody, przestudź ją...

  • Połączenie puszystego biszkoptu z delikatnym kremem budyniowym, a to wszystko oblane polewą czekoladową.

  • Torciki bez pieczenia

    Ich przygotowanie jest proste, smak wyborny, a wygląd efektowny. Polecamy je na uroczyste spotkania, ale z takimi delicjami można świętować nawet bez okazji.

  • dobre danie dla osób które nie przepadają za mlekiem;)

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    Uwielbiamy kremówki. Ich nadzienie wręcz rozpływa się ustach. W wersji bez pieczenia przygotujesz je w mgnieniu oka.

  • Idealne przy diecie bezmlecznej, nie różnią się smakiem od tradycyjnych pączków.

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Kolejny serniczek bez sera. Tym razem z głównym udziełem mleka.

  • Domowy jogurt grecki

    Składniki na 6-8 porcji: Jogurt: 1 l mleka 3,2%, pasteryzowanego lub homogenizowanego (nie UHT!) 1 mała śmietana 18% 1 mały naturalny jogurt bez żelatyny i mleka w proszku Dodatkowo: 1 gałązka mięty po 15 dag zielonych i czerwonych drobnych winogron 5-6 pokruszonych małych ciasteczek amaretto lub zwykłych biszkoptów Sposób przygotowania: 1. Mleko połącz ze...

  • Kolejny serniczek bez sera. Tym razem z głównym udziałem mleka.

Artykuły na temat: biszkopt bez mleka
  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Domowe pogotowie

    Wielu rzeczy, które masz w domu, możesz użyć nie tylko zgodnie z ich przeznaczeniem. Co zrobić, gdy noż jest za krotki, a trzeba równo przekroić biszkopt i jak wyczyścić buty bez pasty…

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Tort makowy w polewie z białej czekolady

    Bez niego nie może odbyć się żadna ważna uroczystość. Dołóż starań, by wyglądał właśnie tak okazale.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Torty marzeń

    Smakołyki, bez których nie mogą się odbyć żadne podniosłe uroczystości. Choć każda okazja jest dobra, żeby skosztować przynajmniej kawałek!

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Przekładana mimoza z nutką pomarańczy i likieru

    Bez tortu nie może odbyć się żadna ważna uroczystość. Dołóż starań, by wyglądał właśnie tak okazale i smakował wyśmienicie.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...