• Informacje na temat:

    bigos z porów

Przepisy na temat: bigos z porów
  • Kociołek z kapustą

    Zamiast tradycyjnego bigosu.

  • Pasztet z kapusty, niecodzienna potrawa z najzwyklejszych składników

    Na gołąbki, bigos, pierogi - kapustę wykorzystujemy bardzo często w polskiej kuchni. A kto już próbował zrobić pasztet za kapusty? Pora się zmierzyć z tą potrawą, która tylko z pozoru wydaje się trudna.

  • 7 zasad idealnej diety po 1. roku życia

    Czy roczny brzdąc może zjeść kanapkę z wędliną lub pomarańczę? Tak. A smażoną kiełbasę i bigos? Odradzamy! Bo dieta takiego smyka musi być nie tylko urozmaicona, ale i lekkostrawna.

  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    ...wkracza mnóstwo nowych produktów. Oczywiście na talerzu malucha nie ma jeszcze miejsca na potrawy ciężkostrawne, jak schabowy, fasolka po bretońsku czy bigos, ani dania z dodatkiem ostrych przypraw. Jest...

Artykuły na temat: bigos z porów
  • „Pan tu nie stał” na sportowo!

    Łódzka marka Pan tu nie stał, która słynie z fascynacji dobrym polskim wzornictwem z lat 60-80-tych i humorystycznych haseł, przedstawia nową kolekcję w stylu fit. Po koszulkach z hasłami „Bigos” czy „Półtłusty”, pościelach ze schabowym, ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem, przyszła pora na kolekcję sportową. Fani PTNS mogą być spokojni – połączenie świetnego poczucia humoru i dbałości o język...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...i ogórka kwaszonego doprawiona czosnkiem, bigos ze świeżej kapusty i marchewki posypany koperkiem, herbata ziołowa konsultacja Iza Czajka , dietetyk...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • ...mieszkanie mi pachnie bigosem :) zrobilam wczoraj i tak mi swojsko sie zrobilo i zimowo i hmmmm, grudniowo wlasciwie. To uroczy okres, kiedy robie...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • ...za chwile lete na inwenturke, co to trwac bedzie dzis (jutro?) pewnie w nieskonczonosc jakas, ale pomiedzy w ogole jest bigos ;-), wesole towarzystwo...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • 7 zasad idealnej diety po 1. roku życia

    Czy roczny brzdąc może zjeść kanapkę z wędliną lub pomarańczę? Tak. A smażoną kiełbasę i bigos? Odradzamy! Bo dieta takiego smyka musi być nie tylko urozmaicona, ale i lekkostrawna.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...