• Informacje na temat:

    bigos z kabaczkow

Przepisy na temat: bigos z kabaczkow
  • Smaczny i treściwy

  • ja to lubię

  • Pomysłów na bigos jest wiele. Właściwie każdy przygotowuje go inaczej. Ja proponuję mój własny, sprawdzony przepis, na to typowo polskie danie.

  • Bigos najlepiej smakuje po kilku dniach.

  • pyszny kwaśny domowy bigos

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Mój przepis na bigos:)

  • Przepisów na bigos jest tyle, ilu kucharzy. W tym przepisie postawiłem na prostotę, szybkość i jest to prawie dietetyczny bigos :-)

  • każdy ma swój przepis na bigos a ja podaję swój :))

  • Trochę nietypowy bigos z dodatkiem warzyw

Artykuły na temat: bigos z kabaczkow
  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...i ogórka kwaszonego doprawiona czosnkiem, bigos ze świeżej kapusty i marchewki posypany koperkiem, herbata ziołowa konsultacja Iza Czajka , dietetyk...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • ...ziemniaki posypane koperkiem, 100 g indyka pieczonego na 1 łyżce oliwy (dodaję sporo ziół lub pokrojone warzywa w kostkę, ale nie zawsze), 1/4 kalafiora z wody lub inna sałatka warzywna 2) bigos...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jak przygotować prawdziwy tradycyjny bigos. Czego nie może w nim zabraknąć? Sprawdźcie!       400 g boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 1 kg posiekanej, kiszonej kapusty 1 poszatkowana białej kapusty 40 g suszonych podgrzybków (wcześniej namoczonych) 80 g suszonych śliwek 10 ziarenek pieprzu liście laurowe sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...