• Informacje na temat:

    bigos przecier

Przepisy na temat: bigos przecier
  • Świąteczny bigos po śląsku

    ...wrzucić do garnka. Dodać wino, bulion i przecier pomidorowy. Nie można zapomnieć o mieszaniu. Suszone grzyby zalać niewielką ilością wody na ok. 10 min., aby zmiękły, następnie wraz z tą wodą wlać do bigosu. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca, ziarna pieprzu. Gotować jeszcze ok. 4 godziny, od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, całe śliwki i resztę przypraw...

  • Przepis na pyszny bigos

    ...oleju. Włóż do bigosu. Dodaj przecier pomidorowy i śliwki, oprósz majerankiem i tymiankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Gotuj około godzinę na małym ogniu.(...) laurowe łyżeczka ziaren ziela angielskiego 4 ziarna jałowca po łyżce suszonego majeranku i tymianku 2 cebule ok. 15 suszonych grzybków 10 suszonych śliwek sól, pieprz słoiczek przecieru...

  • Bigos z papryki - przysłała Mieczysława

    ...1 kg czerwonej papryki, 10 dkg fasoli perłowej, 25 dkg kiełbasy, 2 łyżki oleju, 2 cebule, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, 3/4 szklanki śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, mielona papryka, majeranek.

  • Gulasz segedyński

    Ten gulasz pochodzi z węgierskiego miasta Szegedyn, a w smaku nieco przypomina bigos.

  • Wpadki w kuchni

    ...minutach je wyciągamy, powinny zneutralizować nadmierną słoność. Innym sposobem jest wykorzystanie skórek podsuszonego chleba (postępujemy podobnie jak z ziemniakami). Przypalony bigos Można go jeszcze(...) zapomnijmy go usunąć przed podaniem bigosu). Dzięki tym zabiegom nieprzypalone części nie przesiąkną zapachem spalenizny.  Wysuszone ciasto Najlepiej je pokroić i skropić sokiem owocowym. Można...

  • Jak zażegnać kuchenne katastrofy?

    .... Po kilku minutach je wyciągamy, powinny zneutralizować nadmierną słoność. Innym sposobem jest wykorzystanie skórek podsuszonego chleba (postępujemy podobnie jak z ziemniakami). Przypalony bigos(...) korek od wina (nie zapomnijmy go usunąć przed podaniem bigosu). Dzięki tym zabiegom nieprzypalone części nie przesiąkną zapachem spalenizny.  Wysuszone ciasto Najlepiej je pokroić i skropić sokiem...

  • Soczewica zachwyca

    ...przecieru i przypraw czosnkiem, kuminem, solą oraz pieprzem. Pożywny bigos Może na jesienne wieczory przygotujesz bigos z soczewicą? Jeśli kapusta jest mało kwaśna, danie pod sam koniec przypraw...

Artykuły na temat: bigos przecier
  • Jak ugotować pyszny bigos?

    Hanna Szymanderska, znana autorka wielu książek kulinarnych, radzi jak ugotować pyszny bigos.

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • Bigos.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Jeszcze chora ,ale juz lepiej..zaraz musze wyjsc do sklepu po kielebase i jakies mieso na bigos, kapusta ,przecier i reszta jest.. Goraczka chyba na chwile...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • ...takiej jak sciera sie ogorki do mizerii) podlac troche wodą i poddusic chwilke, jesli zbyt duzo wody jest odlać dodac warzywa z kiełbaską i tłuszczem , przyprawić przecierem pomidorowym, ostrą papryką...

  • W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jak przygotować prawdziwy tradycyjny bigos. Czego nie może w nim zabraknąć? Sprawdźcie!       400 g boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 1 kg posiekanej, kiszonej kapusty 1 poszatkowana białej kapusty 40 g suszonych podgrzybków (wcześniej namoczonych) 80 g suszonych śliwek 10 ziarenek pieprzu liście laurowe sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1...

Zdjęcia na temat: bigos przecier