• Informacje na temat:

    bigos mieso mielone

Przepisy na temat: bigos mieso mielone
  • Bigos z młodej kapusty

    Sycący, konkretny i bardzo pożywny obiad, którzy można wyczarować w 30 minut z wykorzystaniem smakowitej młodej kapusty. Taki bigos smakuje wyjątkowo!

  • Gulasze z młodą kapustą

    Wiosenny bigosik w wersji wegetariańskiej Sposób przygotowania: 1. Kapusty oczyść, umyj, poszatkuj. Marchewkę obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej olej(...), oczyść z pestek, potnij na kawałki. Dodaj do bigosu ok. 5 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw posiekanym czosnkiem niedźwiedzim, solą oraz pieprzem i wymieszaj z posiekanym koperkiem...

  • ...główka włoskiej kapusty, pół kilograma mięsa mielonego, paczka makaronu, 2 kostki rosołowe...

  • Za dużo jedzenia na święta? Poznaj sposoby, by nic się nie zmarnowało

    ...świątecznych rarytasów, którym mrożenie wręcz służy, jest bigos. Odmrażany i wielokrotnie podgrzewany nic nie traci ze swojego aromatu, zyskuje za to dodatkowe walory smakowe. Mrozić możemy także świąteczny(...). Rodzaj mięsa determinuje optymalny czas mrożenia (w przypadku cielęciny i wołowiny - do 8 miesięcy, wieprzowiny i gulaszu - do 6, mięsa mielonego - do 2 miesięcy).Owoce możemy trzymać w zamrażarce do...

  • Zapiekanka z medalionami

    ...1 łyżka mąki pszennej 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy po szczypcie ostrej i słodkiej mielonej papryki suszony tymianek sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Musztardę(...) solą, pieprzem i słodką papryką. Wlej 100 ml wody i duś bigosik pod przykryciem ok. 15 min. Na drugiej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim polędwiczki (ok. 8 min). Zdejmij z patelni...

  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    ...gotowania rosołu. Dużo smacznych potraw Z kapusty włoskiej możemy przyrządzać wszystkie ulubione potrawy kapuściane - gołąbki, zasmażaną, bigosiki i kapuśniaki. Pełna smaku jest zupa z liści kapusty włoskiej i duszone potrawy warzywne - w tym różne odmiany leczo. Drobno posiekana, dodana do mielonego mięsa sprawi, że nie będą to zwyczajne mielone. Ponieważ nie jest tak ścisła, możemy przygotować...

Artykuły na temat: bigos mieso mielone
  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Lato bez zatruć

    ...nieuczęszczanych: tam mogą podać coś nieświeżego. Wybieraj więc to, co najmniej przetworzone. Unikaj kotletów mielonych, krokietów, pierogów, bigosu, fasolki po bretońsku, sałatki jarzynowej...

  • Lato bez zatruć

    ...nieuczęszczanych: tam mogą podać coś nieświeżego. Wybieraj więc to, co najmniej przetworzone. Unikaj kotletów mielonych, krokietów, pierogów, bigosu, fasolki po bretońsku, sałatki jarzynowej z  majonezem, mięs...

  • Dwa w jednym

    Nie ma takiej kuchni, w której nie znalazłby się jednogarnkowy klasyk. We francuskiej to boeuf bourguignon, w indyjskiej różne rodzaje curry, u nas bigos. Żeberka wołowe po burgundzku (dla 4 osób(...) Worcestershire, 1 szklanka bulionu wołowego, 1,5 kg łopatki jagnięcej drobno posiekanej (lub mielonej), 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku, 150 g liści świeżego szpinaku, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 1 łyżka...

  • Żeby po świętach nic się nie zmarnowało

    ...ryby wędzone - 2 miesiące zupy, sosy z pieczeni, pierogi, bigos, pasztet, podroby, ciasta - 3 miesiące ryby smażone obrane z panierki - 4 miesiące ugotowane warzywa - 8 miesięcy...

  • Wielka księga smaków: Rodzynki

    ...ich głównie do przyrządzania deserów, świetnie sprawdzą się także jako dodatek do pieczonego mięsa, bigosu, ryb czy czerwonej kapusty. Słodko-słona sałatka Seler i ananas (obydwa składniki(...) wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw do smaku. Kotleciki mielone z dodatkiem rodzynek Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Wodę odlej, a rodzynki odsącz z jej nadmiaru. Cebulę obierz...

  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    ..."włoszczyzny" do gotowania rosołu. Dużo smacznych potraw Z kapusty włoskiej możemy przyrządzać wszystkie ulubione potrawy kapuściane - gołąbki, zasmażaną, bigosiki i kapuśniaki. Pełna smaku jest zupa z liści kapusty włoskiej i duszone potrawy warzywne - w tym różne odmiany leczo. Drobno posiekana, dodana do mielonego mięsa sprawi, że nie będą to zwyczajne mielone. Ponieważ nie jest tak...

  • Gazy i wzdęcia. Jak sobie z nimi radzić

    ..., zakręć. Stosuj po ½ łyżeczki po ciężkostrawnym posiłku, popijając letnią wodą. UWAGA! Proszek możesz dodawać do potraw, np. bigosu, pieczonego mięsa, grochu, fasoli czy pasztetów, by ułatwić ich trawienie...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...i wykorzystując wszystko co mamy w lodówce stworzyć pyszny obiad. W ten sposób z resztek kiełbasy, wędlin, pieczonego mięsa i warzyw możemy stworzyć przepyszne leczo, strogonow, gulasz lub bigos. Jeśli...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...tam jest popularny. To pyszne postne danie, wolę je nawet od bigosu. Jeśli ktoś zapytałby mnie o tradycyjny polski smak, dałabym mu do spróbowania świąteczny groch z kapustą. Czas przygotowania(...)), 3 łyżki roztopionego masła, 1 łyżka oliwy extra virgin, łyżki gruboziarnistej soli morskiej, 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu, 2 łyżeczki przyprawy ras el hanout, 1/2 kg niedużych cebulek obranych...