• Informacje na temat:

    bigos latwy

Przepisy na temat: bigos latwy
  • Wigilia i Boże Narodzenie dla dzieci

    ...będzie już w pełni ukształtowany – czyli między 8. a 10. rokiem życia. W sam dzień Bożego Narodzenia również należy uważać na ciężkostrawne potrawy, które pojawiają się podczas świątecznej uczty. Bigos(...) filety rybne. W podobny sposób można też przygotować warzywną „pierzynkę” do ryby po grecku. Lekką i smaczną alternatywą dla tradycyjnego bigosu, który – zawierając kawałki mięsa i kiełbasy – jest...

  • Soczewica zachwyca

    ...przecieru i przypraw czosnkiem, kuminem, solą oraz pieprzem. Pożywny bigos Może na jesienne wieczory przygotujesz bigos z soczewicą? Jeśli kapusta jest mało kwaśna, danie pod sam koniec przypraw...

  • Kiedy podawać dzieciom grzyby?

    ...grzybów Mimo ryzyka zatrucia, grzyby często goszczą na naszych stołach. Wszystko dlatego, że są niezwykle aromatycznym dodatkiem do wszelkich sosów, zup czy bigosów. Jednak poza walorami smakowymi mają...

  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    ...gotowania rosołu. Dużo smacznych potraw Z kapusty włoskiej możemy przyrządzać wszystkie ulubione potrawy kapuściane - gołąbki, zasmażaną, bigosiki i kapuśniaki. Pełna smaku jest zupa z liści kapusty(...) warzywo ciężkostrawne. Wszystko to nie dotyczy kapusty włoskiej, z której można przygotowywać lżejsze wersje bigosów i gołąbków, a także tworzyć nowe, smaczne, zdrowe i lekkostrawne potrawy.

  • Idealne menu dwulatka

    ...w jadłospisie smyka wciąż nie ma miejsca na groch czy fasolę, sery pleśniowe, bigos czy smażone i mocno przyprawione dania. Jest za to wiele przysmaków, o które bez obaw możesz wzbogacić skromne dotychczas...

Artykuły na temat: bigos latwy
  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ...ugotujesz tradycyjne polskie dania takie jak gołąbki, schabowy, bigos czy pomidorową, usmażysz omleta lub packi, zrobisz warzywa lub rybę na parze, a także upieczesz ciasto, a nawet zrobisz domowy...

  • Jak usunąć przykry zapach przy gotowaniu

    Kapusta, bigos Podczas gotowania i duszenia kapusty w każdej postaci, np. bigosu, jarzynki, gołąbków, wkładaj do garnka czerstwą skórkę z grubej kromki razowego chleba (przy dużej ilości potrawy, np. bigosu, włóż całą kromkę razowca). Pieczywo wchłonie kapuściany aromat. Gdy już brzydko pachnie – na rozgrzaną patelnię wsyp trochę mielonej kawy – świetnie neutralizuje zapachy. Smażona ryba...

  • Okres przedświąteczny: Trudny czas dla gospodyni

    ...ostudzony przelejesz do słoików i schowasz do lodówki. Nazajutrz możesz podać go na zimno albo, jeśli wolisz, podgrzać. Rozmrażamy dania Wyjmij z zamrażalnika pasztety, pieczenie, bigos. Rozmrażaj...

  • Dwa w jednym

    Nie ma takiej kuchni, w której nie znalazłby się jednogarnkowy klasyk. We francuskiej to boeuf bourguignon, w indyjskiej różne rodzaje curry, u nas bigos. Żeberka wołowe po burgundzku (dla 4 osób) Czas przygotowania: 3,5-8,5 godziny Poziom trudności: Składniki: 12 szalotek obranych i pokrojonych w łódeczki, 400 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plasterki, 4 plastry boczku...

  • Rewolucja od święta

    W wigilijne wieczory Małgosia z mężem zapraszają znajomych na "after party". Dla Katarzyny i jej przyjaciółek tradycją stały się "zjazdy bożonarodzeniowe". Oprócz kolęd lecą stare przeboje, bigos je się prosto z garnka, no i można ubrać się swobodniej. Dla wielu z nas Boże Narodzenie wśród znajomych stało się równie ważne jak to tradycyjne, celebrowane z rodziną. Bo skoro przyjaciele są dla nas...

  • Żeby po świętach nic się nie zmarnowało

    ...ryby wędzone - 2 miesiące zupy, sosy z pieczeni, pierogi, bigos, pasztet, podroby, ciasta - 3 miesiące ryby smażone obrane z panierki - 4 miesiące ugotowane warzywa - 8 miesięcy...

  • Plastikowe akcesoria kuchenne. Jak ich bezpiecznie używać?

    ...drewnianych narzędzi.  Kwaśne nie lubi plastiku Kiszonki, bigos, kapuśniak, ogórki kwaszone i inne produkty spożywcze zawierające kwas, mogą wchodzić z plastikowymi opakowaniami w szkodliwe dla zdrowia...

  • Folia aluminiowa do zadań specjalnych

    ...i włóż do zamrażalnika. Wyjmiesz, gdy będziesz go ponownie potrzebować. Wyszoruj garnki Nie masz druciaka, a więc i pomysłu, jak doprowadzić garnek po bigosie do idealnego stanu? Zwiń folię...

  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    ..."włoszczyzny" do gotowania rosołu. Dużo smacznych potraw Z kapusty włoskiej możemy przyrządzać wszystkie ulubione potrawy kapuściane - gołąbki, zasmażaną, bigosiki i kapuśniaki. Pełna smaku jest(...) ilością tłuszczu - uznawana jest za warzywo ciężkostrawne. Wszystko to nie dotyczy kapusty włoskiej, z której można przygotowywać lżejsze wersje bigosów i gołąbków, a także tworzyć nowe, smaczne...

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    .... Szybko zagotuj. Przecedź. Dodaj cukier (1:1). Zagotuj. Gorącą galaretkę wlej do słoików i zamknij. Powidła nadają się jako dodatek do mięs, białego sera, ciast, bigosu (śliwkowe). Mają bogaty...