• Informacje na temat:

    bigos grzybowy

Przepisy na temat: bigos grzybowy
  • ...pierś z kurczaka, kapusta biała, pieczarki, sos sojowo-grzybowy, przyprawy do smaku, oliwa z oliwek, ryż (gramatura składników uzależniona jest od ilości osób spożywających finalnie tą potrawę)

  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Sezon grzybowy powoli dobiega końca, choć w lasach można jeszcze znaleźć podgrzybki czy opieńki miodowe i gąski, które lubią chłodniejsze temperatury. Jednak większość amatorów leśnych przysmaków ma już zbiory za sobą i teraz zastanawia się, jak bezpiecznie przechować i przetworzyć przyniesione do domu grzyby. Podpowiadamy, które metody sprawdzą się najlepiej.

Artykuły na temat: bigos grzybowy
  • Jak świętowały gwiazdy?

    Karp smażony i w galarecie, barszcz, uszka, pierogi z kapustą, bigos, śledzie - te potrawy królowały na świątecznych stołach polskich gwiazd. Izabela Trojanowska, Marcin Daniec, Andrzej Krzywy i Radek Liszewski świętowali rodzinnie i tradycyjnie.

  • Dwa w jednym

    Nie ma takiej kuchni, w której nie znalazłby się jednogarnkowy klasyk. We francuskiej to boeuf bourguignon, w indyjskiej różne rodzaje curry, u nas bigos. Żeberka wołowe po burgundzku (dla 4 osób) Czas przygotowania: 3,5-8,5 godziny Poziom trudności: Składniki: 12 szalotek obranych i pokrojonych w łódeczki, 400 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plasterki, 4 plastry boczku...

  • ...słuchac że tata niepotrzebnie do bigosu wlał bulionu grzybowego :) W moim rodzinnym domu jest MAGIA. Magia której tutaj u teściów bardzo mi brakuje. Mam nadzieję , że kiedyś kiedy będziemy mieć własne...