• Informacje na temat:

    bigos dobry na szybka

Przepisy na temat: bigos dobry na szybka
  • Jak suszyć i marynować grzyby?

    Większość z nas suszy grzyby, by wykorzystać je później w najróżniejszych daniach - przede wszystkim bigosie, zapiekankach, pierogach i zupach. Polacy uwielbiają, gdy na wigilijnym stole ląduje sos zrobiony z własnoręcznie zebranych darów natury. Jak zrobić to poprawnie, szybko i tak, by susz nie stracił na jakości? Istotne jest przygotowanie - grzybów nie powinniśmy myć przed suszeniem...

  • Staropolskie i pyszne.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...z systemem Android lub iOS. Kampania jest bezpłatna i chodzi w niej o to, żeby pokazać, że kuchnia wege jest szybka, prosta i zdrowa. Udowodniono, że dieta roślinna łagodzi objawy RZS (reumatoidalnego(...) produkty surowe. Wystarczy zawsze mieć pod ręką żelazny zapas w spiżarni, aby stworzyć coś naprawdę ciekawego i roślinnego. Na co dzień uwielbiam kiszonki, zwykle proponuję je w formie bigosu, jak...

  • Szybki "bigos" czyli potrawa "bigosopodobna" - podróbka bigosu :) Głównym składnikiem jest kapusta kiszona a oprócz niej pieczarki i kiełbasa i dodatkowo chili i keczup:) Lekko pikantna potrawa rozgrzeje w chłodne dni:)

  • Najczęstsze błędy w diecie

    ..., bigos i kotlet schabowy. Takie menu nie jest odpowiednie dla małych dzieci! Potrawy te są tłuste, ciężkostrawne i kaloryczne. Malec nie jest jeszcze gotowy, aby poradzić sobie z ich strawieniem. Po...

  • Sprawdzony przepis na "Bigos"

  • To smaczne, sycące danie, które wszystkim smakuje. Jest pracochłonne ale można zrobić większą ilość i zamrozić . Bywają dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie obiadu i w takich sytuacjach się świetnie sprawdza.

  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Pyszna, pożywna, kolorowa, wieloskładnikowa jajecznica.

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

Artykuły na temat: bigos dobry na szybka
  • Księga smaków: Kapusta kiszona

    Szczyt jej popularności przypada na sezon jesienno-zimowy, ale warto ją jeść przez cały rok. Ale co oprócz znanego wszystkim bigosu i kapuśniaku z niej przyrządzić? Jej niepisaną zaletą jest to, że(...) surówka Szybka i prosta w przygotowaniu. Idealna sama w sobie albo jako dodatek do mięs. Kapustę odsącz z soku i przełóż do miski. Twarde, soczyste, słodkie jabłko pokrój w paseczki. Cebulę cukrową...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Które świąteczne dania można zamrozić, a które się do tego nie nadają?

    ...w occie. Jest to dobry i szybki sposób konserwacji jedzenia. Zupy i bigos również przetrwają w zamrażarce bez uszczerbku. Ale można je także pasteryzować. W tym celu trzeba je przełożyć do wyparzonych...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    ...jej dogotowanie. 4. Opłacalna inwestycja Gdy mamy dużą rodzinę i często gotujemy, zainwestujmy w szybkowar. Dobry kosztuje ok. 300 zł, ale wydatek szybko się zwróci, bo oszczędność energii sięga 50 proc. Szybkowar jest też świetnym rozwiązaniem dla tych, którzy późno wracają do domu. Pozwala na oszczędność czasu. Gulasz wołowy udusimy w zaledwie 20 minut, a bigos ugotujemy w 35 minut...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Wojciech Cyran: Z winem jest trochę jak z książkami

    ...i smażonych ryb. Czerwone wino pasuje do czerwonych mięs, które są potrawami cięższymi - winogrona ze szczepu shiraz idealnie komponują się z karkówką czy tradycyjnym bigosem (jako że jest on przecież pełen(...) wrażenie. Wtedy z dużym przekonaniem chcemy obdarować kogoś taką książką lub o niej rozmawiać. Z winem jest podobnie. Myślę, że dobrym pomysłem jest podarowanie lub zaserwowanie komuś wina, które sami...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Wielki Test o Żywności – znamy wyniki

    ...19. Bigos staropolski to potrawa uznawana za jedną z najbardziej tradycyjnych w kuchni polskiej. Jakie były według staropolskich receptur główne składniki bigosu? mięso wołowe, baranie, drobiowe...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

Wideo na temat: bigos dobry na szybka