• Informacje na temat:

    biala salatka z rybą

Przepisy na temat: biala salatka z rybą
  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...i gotować 10-15 minut. Filety pokroić i posolić, usmażyć na oleju. Soczewicę doprawić solą, pieprzem i octem, podawać z rybą. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 1970 kJ/471 kcal   Kapusta kiszona z rybą Składniki na 4 porcje: 1 cebula 580 g kapusty kiszonej łyżka sklarowanego masła 4 jagody jałowca 2 goździki 1 listek...

  • pyszna salatka w sam raz do ziemniaczkow i kotlecika :)

  • Smaczne sposoby na pieczonego łososia

    Łososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.

  • W klasycznej wersji salatke przyrzadza sie ze sztokfiszem. mozna go zastapic dorszem, jej glównym skladnikiem sa jednak pomarancze i dodatkowo pomidory, papryka, cebula i jajka na twardo. Salatka jest doprawiona pomaranczowym sosem vinaigrette. Doskonala kompozycja smaków, choc niektórym moze wydawac sie niezwykla. Salatka jest znana od wieków w Andaluzji, ale pochodzi z kuchni arabskiej. Jest doskonala przystawka, przekaska, nadaje sie równiez na lekka...

  • Wiosna na talerzu

    ...postanowienie zrealizować, jest wprowadzenie sałatek na nasze talerze. Na słodko lub wytrawnie. Ze świeżymi, sezonowymi warzywami i owocami, z makaronem, a nawet z rybą. Ile pomysłów, tyle możliwości!

  • Sprawdzony przepis na "Duszony jarmuż z białą rybą"

  • Makarony – wartościowa baza wiosennego menu

    ...dodatkami: świeżymi warzywami i owocami, mięsem, rybą, owocami morza czy egzotycznymi przyprawami. Ekspert podkreśla też, że oprócz tysiąca inspiracji do przygotowania smacznych posiłków, makarony stanowią...

  • Przepis na sałatkę z rybą wędzoną.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Bardzo smaczna i pożywna.

Artykuły na temat: biala salatka z rybą
  • Co jeść, aby zęby były mocne i białe

    Zbawienny wpływ na zęby ma wapń. Najlepszym jego źródłem są produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, żółty ser.

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Co warto jeść na poprawę nastroju

    Sięgaj po razowe makarony, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, kasze, brązowy ryż. W menu nie może zabraknąć ryb, chudego drobiu i podrobów.

  • Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym żurem. A skoro jest u nas tak lubiana, warto się czegoś o niej dowiedzieć. Fot.123RF/Picsel Biała kiełbasa wywodzi się z Wielkopolski, gdzie była jedzona już w wieku XVII. W polskiej tradycji jest to kiełbasa surowa lub parzona, niezbyt mocno rozdrobniona, zwykle przygotowywana z wieprzowiny wzbogacanej czasem wołowiną. W sklepach dostępna...

  • Ryba pieczona w pergaminie czyli en papillotte

    Zdjęcie na dzisiejszy obiadek... z mezem... smacznie, zdrowo i jak zwykle ekspresowo 30 minut caly obiad. Ryba biala, ja mialam...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ​Na talerzu powinno się znaleźć dużo produktów bogatych w kwasy omega-3 - ryb morskich, olejów roślinnych, orzechów.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...