• Informacje na temat:

    biała kiełbasa zapiekana z porem

Przepisy na temat: biała kiełbasa zapiekana z porem
  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    Mimo panującej sytuacji święta zbliżają się wielkimi krokami. Do tej pory śniadanie i obiad w wielkanocną niedzielę jedliście u rodziców. Jednak w tym roku musisz wspiąć się na wyżyny kulinarnych umiejętności i świąteczne dania przygotować samodzielnie.

  • Biała kiełbasa na inny sposób.

  • Wielkanocne dania – pysznie i z pomysłem

    Bazując na tradycyjnych, znakomitych produktach, można przygotować wiele ciekawych propozycji na wielkanocne śniadanie czy uroczysty obiad. Biała kiełbasa zapiekana w aromatycznej marynacie Sposób przygotowania Cebulę kroimy w ósemki lub na większe piórka. Pietruszkę obieramy i kroimy ukośnie na plasterki tej samej grubości. Cebule wraz z pietruszką podsmażamy na patelni beztłuszczowo lub...

  • Bardzo proste i bardzo smaczne.

  • Kiełbaskę zapiekłam w cydrze z cebulką, porami i jabłkami, zioła dodały aromatu i podkreśliły smak. Paluszki lizać!

  • Przepyszna! Lepszej nie jedliście!

  • Zapiekana biała kiełbasa w piwie to bardzo smaczna propozycja na święta wielkanocne i na szybki obiad po pracy. Nie ma wiele pracy podczas przygotowania takiego dania, smakosze kiełbasek z pewnością będą zadowoleni. Sama kiełbaska jest bardzo apetyczna a cebulka to już rozkosz dla podniebienia! Zachęcam by zrobić taki posiłek również podczas powszedniego dnia, nie tylko na święta.

  • Propozycja na szybki obiad bez "trzymanki" ;) Smacznie, prosto, treściwie

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekana biała kiełbasa po wiadrowsku"

  • Niestety w tym tygodniu za dużo czasu na gotowanie nie pozostaje, ale staramy się. Tym razem bardzo szybka propozycja na sycące danie, przy minimum "ruchów" w kuchni.

Artykuły na temat: biała kiełbasa zapiekana z porem
  • Dobre pomysły na kiełbasę

    W zapiekance, w gorącej zupie albo z piekarnika... Smacznego!

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Parfait z wędzonego łososia, placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną Składniki: placki ziemniaczane 2 szt 50 g., rukola 5 g, łosoś wędzony 30, śmietana z sokiem z cytryny 10 ml, dressing winegret 15 m, czerwona cebula 5 g, roszponka 3 g, majonez 30 ml, kapary 5 g, szczypiorek 3 g, koperek 2 g, cebula biała 1 szt., czosnek 2 ząbki, mąka pszenna 2 łyżki, jaja 4 szt, posiekana czerwona cebula 10

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym żurem. A skoro jest u nas tak lubiana, warto się czegoś o niej dowiedzieć. Fot.123RF/Picsel Biała kiełbasa wywodzi się z Wielkopolski, gdzie była jedzona już w wieku XVII. W polskiej tradycji jest to kiełbasa surowa lub parzona, niezbyt mocno rozdrobniona, zwykle przygotowywana z wieprzowiny wzbogacanej czasem wołowiną. W sklepach dostępna...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • W tym roku rezygnujesz z tradycyjnego, majówkowego grilla? Sprawdź, jak przygotować pyszną kiełbasę w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel W przypadku majówki wielu Polaku już od lat ma takie same plany kulinarne: grillowana kiełbasa i ewentualnie nieco innych przysmaków z rusztu. W tym roku może wyglądać to nieco inaczej. Czy jednak w takiej sytuacji musimy rezygnować z ulubionych dań? Nic z tych rzeczy. Alternatywą dla tradycyjnego grilla węglowego może być specjalna patelnia,...

  • Tej zupy nie może zabraknąć na świątecznym stole. Fot. materiały prasowe Składniki:• biała kiełbasa JBB • 3-4 kawałki • 300 g wędzonego boczku JBB • 1/2 l zakwasu na żur • 1/2 szklanki słodkiej śmietany • 5 ząbków czosnku• 5 jajek • 4 ziarenka ziela angielskiego • 1 cebula • 2 liście laurowe • majeranek • świeży koperek • sól i pieprz Sposób przygotowania: Do garnka wrzucamy kiełbasę, boczek, czosnek pokrojony w plasterki lub przeciśnięty przez praskę, ziele angielskie i liść laurowy....

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...