• Informacje na temat:

    biala kapusta w slojach

Przepisy na temat: biala kapusta w slojach
  • Zdrowie w kiszonkach

    ..., dwunastnicy i jelita grubego, chorób coraz częściej występujących w społeczeństwie odżywiającym się wysoko przetworzoną żywnością. Niewyczerpane źródło  Kapusta kiszona to bogate źródło witaminy(...) rozpuszczalną w wodzie - nadmiar zostanie usunięty z ciała w trakcie mikcji. Obecność witaminy C determinuje również wchłanialność innych składników, na przykład żelaza. Kapusta ma działanie...

  • pyszna salatka w sam raz do ziemniaczkow i kotlecika :)

  • Przepis mojej babci z Bieszczad. Kapustka jest wyborna.

  • Jest to moje ulubione danie z kapusty zaraz po bigosie z grzybami i śliwkami. Kapustą zasmażaną mogłabym się objadać do woli, idealna jako dodatek do obiadu. Ją trzeba spróbować jest po prostu przepyszna.

  • Swietnie smakuja z mizeria.

  • proste i bardzo smaczne danie.

  • Super surówka do obiadu.

  • Kapusta z fasolą ,prosta i szybka w przygotowaniu, jest bardzo sycąca. Smaczny dodatek do wielu potraw obiadowych jak i do pieczywa

  • Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :)

  • Ciepły dodatek warzywny, np do schabowego.

Artykuły na temat: biala kapusta w slojach
  • Naturalne probiotyki

    ...z soli kamiennej niejodowanej. Daj 2 płaskie łyżki na litr wody.  Kapusta kiszona Nie jest tak dobrym źródłem wit. C, jak sądzono. Cennym składnikiem kapusty kiszonej jest kwas mlekowy, który zapobiega rozwojowi drożdży i grzybów, co ważne po antybiotykoterapii. Ponadto kiszona kapusta da nam witaminy z grupy B, a także potas, sód, wapń, fosfor, żelazo i magnez.  Składniki: 10 kg kapusty białej, 20

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Jak naturalnie i bezpiecznie pobudzić jelita do pracy i schudnąć?

    Problemy z jelitami można już chyba uznać za problem naszych czasów. Pośpiech, wysokie tempo życia i wieczne zabieganie sprawiają, że trudno zadbać o nie należycie. Dobra, zrównoważona i pełnowartościowa dieta to – zdawałoby się – luksus, na który może dziś sobie pozwolić niewielu. Okazuje się jednak, że wcale nie trzeba wiele, aby naturalnie, bezpiecznie i, co najważniejsze, skutecznie pobudzić nasze jelita do pracy. Długotrwałe i zauważalne efekty osiągniemy, jeśli tylko zdecydujemy się...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Powody, dla których warto jeść buraki

    Szklanka soku z tych warzyw potrafi zdziałać cuda: chroni przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje energii.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dieta na dobry nastrój

    .... Przypraw kolendrą i sokiem z cytryny. Im bardziej zielono, tym lepiej: Kapusta włoska, szpinak, jarmuż Dlaczego takie ważne? Zielone warzywa liściaste są bogate w kwas foliowy (czyli witaminę B9

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    Właśnie skończyłaś brać przepisany lek, ale nie czujesz się w pełni sił. Czas sięgnąć po naturalne metody, które szybko postawią cię na nogi!

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...