• Informacje na temat:

    biala duszona z cebula

Przepisy na temat: biala duszona z cebula
  • Pomysły na wykorzystanie białej kiełbasy

    ...ilość oliwy i czekamy aż się rozgrzeje, a następnie wrzucamy wcześniej przygotowane składniki, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i smażymy. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy krojone pomidory...

  • Duszona ryba po grecku

    Składniki: 200 g białej ryby bez ości (dorsza, halibuta, morszczuka), 200 g pomidorów krojonych bez skórki lub domowego przecieru pomidorowego, 2 duże marchewki, duży seler, 2 korzenie pietruszki, 2 łyżki natki pietruszki, kawałek pora lub 1 cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli, świeżo mielonego pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczka domowej...

  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetów z białej ryby 1 czerwona cebula po 1/2 czerwonej i zielonej papryki 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1/4 szkl. soku z limonki 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta gałki muszkatołowej sól 1 puszka mleka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego...

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    ...sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka...

  • Składniki : 4 udka z kurczaka, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag świeżych liści szpinaku, 3 ząbki wyciśniętego czosnku, 5 dag sera Gorgonzola, 50 ml oleju do smażenia, 100 ml białego wina, 200 ml śmietany 36 proc., tymianek, gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól.

  • Smakowity drób w warzywach i ziołach

    Delikatne białe mięso znakomicie nadaje się na wiosenną ucztę. Połącz je z aromatycznymi ziołami, a na twoim stole zagoszczą dania pyszne, lekkie i pełne świeżości.

  • Kurczak na ostro

    Pikantny kurczak będzie wybornie smakował podany z ryżem ugotowanym na sypko i prostą, niezbyt mocno przyprawioną surówką, np. z czerwonej lub białej kapusty.

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Po lubusku z tymiankiem Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych, słoik dżemu pomarańczowego; 2 pomarańcze, szklanka przecieru pomidorowego, tymianek, cebula, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, sól(...) podawaj z ziemniakami z wody oraz surówkami. Pieczone po diabelsku z ostrą papryką Składniki: 1/2 kg żeberek, cebula, 4 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku...

  • Kurczak w winie - medowws

    Podudzia lub nóżki kurczaka, cebula, szklanka bulionu, półwytrawne wino, pieczarki, kapusta pekińska, śmietana...

  • Zrazy wołowe

    Zrazy wołowe to propozycja na nieco bardziej wykwintny obiad. Wbrew pozorom ich przygotowanie wcale nie jest trudne. Będą się doskonale komponować z ziemniaczanymi dodatkami.

Artykuły na temat: biala duszona z cebula
  • Cebula – wykorzystaj cudowne właściwości

    ..., wymieszaj z łyżką octu jabłkowego i codziennie przez miesiąc smaruj przebarwienia. Jedz regularnie Cebula to bogactwo witamin i minerałów. Sięgaj po nią codziennie, a unikniesz wielu chorób.    Zapobiega zakrzepom, nadciśnieniu i obniża poziom złego cholesterolu (LDL) i podnosi dobrego (HDL). Zmniejsza ryzyko rozwoju wielu nowotworów, m.in. piersi. Szczególnie cenna jest czerwona cebula...

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    ...smaczną bazą lub dodatkiem do zup, sosów oraz tart. Doskonale smakują duszone na maśle lub w śmietanie oraz zapiekane pod beszamelem. Kolor ma znaczenie Biała cebula, zwana też cukrową, to odmiana popularna latem. Jest delikatna, chrupiąca i słodkawa w smaku. Idealna do sałatek i surówek. Żółta cebula jest najpopularniejsza, dostępna przez cały rok (dobrze znosi przechowywanie) i najbardziej...

  • Cebula w roli głównej

    Cebula znana była już w starożytności, uprawiano ją na obrzeżach miast dla jej wartości odżywczych i smakowych. W stanie dzikim rośnie w zachodniej i środkowej Azji.

  • Sałatka z białej kapusty

    Co wspólnego ma kapusta z cytryną? Obie zawierają tyle samo witaminy C. Dlatego sałatka z białej kapusty podnosi naszą odporność.

  • Biała kiełbasa na kapuście

    Kiełbasa będzie mniej tłusta, gdy się ją tylko sparzy: włóż ją do zimnej wody i powoli doprowadź do wrzenia. Nie smaż jej już, tylko upiecz.

  • Gulasz z dyni, jarmużu i białej fasoli z suszonymi śliwkami

    ...po 1 łyżeczce suszonych ·         1 liść laurowy ·         2-3 ziarenka ziela angielskiego ·         100 g suszonych śliwek ·         1 cebula ·         2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego(...), resztę siekamy na kawałki. Śliwki kroimy w wąskie paseczki. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i sambar masalę. Smażymy, aż cebula się zeszkli, a przyprawa zacznie pachnieć. Dodajemy...

  • Duszona cielecina i kandyzowana marchewka

    To nasze danie glowne z dzisiejszego obiadu... deserem juz sie podzielilam! Proste i smaczne i wiosenne... na 4 porcje 1 kg cieleciny ( tendron...

  • Gicz cielęca

    Przysmak kuchni włoskiej - duszona gicz cielęca.

  • Sposób na cykorię

    Duszona lub zapiekana smakuje świetnie. W połączeniu z mięsem tworzy duet idealny. Oto przepis na zapiekankę.

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

Wideo na temat: biala duszona z cebula
  • Jak zrobić bigos? Przepis krok po kroku

    Bigos - wyborne, tradycyjne danie kuchni litewskiej, polskiej i białoruskiej! Niezwykle aromatyczna potrawka z mięsa i dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej, świeżej, z dodatkiem aromatycznych, suszonych grzybów, wędzonych śliwek, cebuli i mnóstwa przypraw - to znakomity pomysł na sycące, pyszne danie, które sprawdza się zawsze i na każdą okazję! Trudności może przysparzać czas przygotowania - to nie jest danie, które robi się w pięć minut, a sekretem idealnego bigosu jest właśnie długość...