• Informacje na temat:

    befsztyk drobiowy

Przepisy na temat: befsztyk drobiowy
  • Obiad w godzinę - 10 propozycji

    ...chcesz zabłysnąć swoimi umiejętnościami kulinarnymi, a masz niewiele czasu przygotuj zupę z papryki i pomarańczy oraz krwisty befsztyk z sosem pieprzowym. Befsztyk podawaj z dzikim ryżem. Na takie okazje warto jest mieć w spiżarni bakłażany w zalewie - będą doskonałym dodatkiem do drugiego dania. Zupa z papryki i pomarańczy Krwisty befsztyk z sosem pieprzowym Obiad w stylu włoskim...

Artykuły na temat: befsztyk drobiowy
  • Co można jeść, a czego lepiej unikać

    ...kubek jogurtu. Sporo wapnia znajduje się też w suszonych morelach i szprotkach. Surowe mięso - NIE Dania, takie jak tatar czy krwisty befsztyk, mogą zawierać drobnoustroje, które wywołują...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...białka (jaja, mięso). Raz w tygodniu jedz wątróbkę, befsztyk (krwisty). Codziennie jedz produkty pełnoziarniste, warzywa i owoce bogate w wit. C. • Przykładowy jadłospis: Śniadanie : płatki owsiane z rodzynkami, jogurtem i półtłustym twarogiem. II śniadanie: jabłko. Obiad: zupa pomidorowa, befsztyk krwisty, ziemniaki, sałata z sosem winegret, kieliszek czerwonego, wytrawnego wina...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...pełnowartościowego białka (jaja, mięso). Raz w tygodniu jedz wątróbkę, befsztyk (krwisty). Codziennie jedz produkty pełnoziarniste, warzywa i owoce bogate w wit. C. • Przykładowy jadłospis: Śniadanie : płatki owsiane z rodzynkami, jogurtem i półtłustym twarogiem. II śniadanie: jabłko. Obiad: zupa pomidorowa, befsztyk krwisty, ziemniaki, sałata z sosem winegret, kieliszek czerwonego, wytrawnego...

  • Konina budzi ogromne kontrowersje, zwłaszcza w ostatnich dniach. Nagłówki gazet alarmują o kolejnej aferze mięsnej, a producenci gęsto się tłumaczą. Dlaczego koń w hamburgerze budzi takie emocje? Fot. 123RF/Picsel Konina nie truje Nie sposób zaprzeczyć, że mięso z konia jest zdrowe. Konina to mięso chude i co za tym idzie niskokaloryczne. Zawiera znaczne ilości żelaza oraz błonnika. Powszechnie uważa się, że jest zdrowsza od wieprzowiny oraz tańsza od wołowiny. Jako że koń nie jest w Polsce...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Pięć spotkań półfinałowych, 40-stu blogerów kulinarnych, 80 rozmaitych dań. Przez ostatnie miesiące obserwowaliśmy zmagania najlepszych polskich blogerów. Już za dwa tygodnie ostatnie starcie - Wielki Finał. I mnóstwo dodatkowych atrakcji. Zapraszamy!   Kim będzie pierwszy w Polsce BlogerChef?Już niebawem poznamy pierwszego w Polsce BlogerChef'a! Finałowe zawody odbędą się 22 czerwca br. w malowniczym centrum hotelowo-rehabilitacyjnym Columna Medica**** w Łasku k/Łodzi (columnamedica.com)....

  • Niemal w każdym domu rosół przygotowuje się według innego przepisu, dodając do niego nieco inne składniki. Jego smak może być bardzo tradycyjny lub nowoczesny, z nutą egzotyki. Każda z wersji warta jest spróbowania. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być trudne, ale z czasem, metodą prób i...