• Informacje na temat:

    befsztyk balsamiczny

Przepisy na temat: befsztyk balsamiczny
  • Befsztyki w occie balsamicznym

    Wykwintna propozycja.

  • Sprawdzony przepis na "Befsztyk wołowy"

  • Światowy Dzień Burgera. Czego jeszcze nie wiesz o ulubionej kanapce?

    ...się od befsztyka po hambursku (z miasta Hamburg), czyli kotleta z siekanej wołowiny. Po raz pierwszy hamburgera przygotowano w 1838 roku, ale pierwsza prasowa wzmianka o "Hamburg steaku" została(...), karmelizowana cebula, ser brie, prosciutto i balsamiczny sos winegret. Wygląda apetycznie. Myślicie, że warte "grzechu"? Burgera  za 1110 £ (mniej więcej 5830 zł) można kupić w jednej z londyńskich knajp...

  • Befsztyk tatarski. Klasyk nad klasykami! Rozpływają się nad nim koneserzy sztuki kulinarnej. I choć nie jest potrawą pochodzenia polskiego, to ta tradycyjna, polska przekąska jest kwintesencją wystawnych bankietów, przyjęć i kolacji. Przepis na tatar wydaje się prosty, w praktyce jednak głębia smaku zależy od wyboru odpowiedniego mięsa i techniki przygotowania. Najlepszy tatar to tatar przygotowany z najdelikatniejszej i najświeższej polędwicy wołowej. Mięso musi być dobrej jakości, ze...

  • Danie do dzisiejszego , ostatkowego śledzika. Reszta czeka na wieczór.

  • Przepadają za nim mężczyźni w naszej rodzinie więc podaję go przy okazji różnych spotkań rodzinnych.

  • Przepis wart wypróbowania: "Krwisty befsztyk"

  • Sprawdzony przepis na "Befsztyk tatarski"

  • Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.

  • Lato to najlepszy okres na aromatyczne octy owocowe. Wlasnorecznie wykonane sa najsmaczniejsze, nadaja sie nie tylko do przeróznych dressingów, ale i wszelkich sosów do ryb lub miesa. Balsamiczny ocet o aromacie czarnej porzeczki jest doskonaly do wielu salat, a takze do miesa...

Artykuły na temat: befsztyk balsamiczny
  • Stek z pieczarkami

    Aby przygotować idealny stek, trzymaj się tej zasady: befsztyk z polędwicy o grubości 2,5 cm smaży się: 3-4 min - aby był mocno krwisty, 4-5 min - krwisty, 5-6 min średnio wysmażony, 6-7 min - wysmażony. Nie przewracaj mięsa widelcem, bo nakłute wypuści soki i będzie suche.

  • Obiad u Michel'a Portos, 2* Michelin, fotoreportaz, czesc druga

    Drugie danie glowne to oczywiscie mieso we francuskiej tradycji: poledwica wolowa, purée z pasternaka i z ziemniakow, mlode pory, koper wloski sos na bazie octu balsamicznego, brukiew i cieniutkie suszone spaghetti z korzenia chrzanu, chips z marchewki. Danie dzieciece gdyz bylismy na obiedzie z naszym Antosiem to befsztyk choc mogla byc ryba, purée z ziemniakow a na nim wiosenne warzywa...