• Informacje na temat:

    banany z rozna

Przepisy na temat: banany z rozna
  • Upał? Czas na lody!

    ...kłopotu przygotujesz przepyszne lody w domu - na bazie owoców. Wystarczy zamrozić bardzo dojrzałe banany - wcześniej obrane ze skóry i pokrojone w mniejsze części. Wyjąć je z zamrażalnika około kwadrans...

Artykuły na temat: banany z rozna
  • Jak przedłużyć świeżość jedzenia?

    .... Banany Nie przechowuj ich wspólnie z innymi warzywami czy owocami.  Aby przedłużyć świeżość owiń ich końcówki (kiść) folią spożywczą. Mąka, cukier, produkty sypkie Przesyp je do zamykanych...

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Dieta SCD: Dieta Specyficznych Węglowodanów

    ...w postaci purée: jabłka, morele, awokado, banany, borówki, kantalupa, wiśnie, daktyle, figi, grejpfrut, winogrona, kiwi, cytryna, limonka, mango, melon, nektarynka, pomarańcze, papaja, brzoskwinie(...), bataty, pasta pomidorowa, ogórek, wszystkie suche nasiona roślin strączkowych. Owoce i nasiona: siemię lniane, masła z nasion, banany, mus jabłkowy. Zboża: owies, kukurydza, amarantus, mąka durum...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • Kichanie i... ból brzucha - jak uniknąć alergii krzyżowej

    ..., śliwki, morele, brzoskwinie), banany, liczi, kiwi, mango, pomarańcze, orzechy, niektóre przyprawy (anyż, curry, kminek, pieprz) oraz warzywa (koper, marchew, paprykę, pomidory, seler, soja, ziemniaki...

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Od zasmażki do fusion

    ...procesy wpłynęły na talerz Kowalskiego?  Dali nam banana Wszystko, co się w kuchni wydarzyło po 2000 roku, wypada blado w porównaniu z tym, co przeżywaliśmy w latach 90. Symbol zmiany? Banany. Wcześniej...

  • Ciasto na kruchym spodzie z bananowym wsadem, musem z białej czekolady i malinową żelką. Spód shortbread 200 g masła90 g brązowego cukru270 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka nalewki goździkowej Bananowy wsad owocowy4 jabłka50 ml czerwonego winakilka łyżek nalewki cynamonowej (do smaku) 50 g brązowego cukru1 łyżka anyżu1 łyżka cynamonu300 g jeżyn2 czerwone galaretki (np. malinowe)30 g żelatynywoda do zalania żelatyny (ma przykryć żelatynę)1-1½ kg...

  • Grzybica raz na zawsze pokonana!

    ...pokarmów produkowanych na bazie drożdży. Nie wolno ci jeść: słodyczy, owoców (z wyjątkiem grejpfruta, kiwi i porzeczek), zwłaszcza tych najsłodszych, jak banany czy winogrona; mleka, jogurtów owocowych...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...