• Informacje na temat:

    bananowiec czekoladowy przepis

Przepisy na temat: bananowiec czekoladowy przepis
  • Bananowiec

    Przepis na 18 porcji. Przygotowanie: ok. 75 minut.

  • Nie jest suche, można je przechowywać do kilku dni w lodówce- a im dłużej stoi tym jest smaczniejsze

  • Czy ktoś jeszcze nie zna tego ciasta? Moim zdaniem jest niewiele takich osób, mimo to na wszelki wypadek, zamieszczam przepis, gdyby ktoś nie jadł, nie znał przepisu... Koniecznie trzeba to nadrobić. Ciasto warte grzechu :))

  • Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec"

  • Eksplozja smaku

  • Niezwykle smaczne, szybkie ciasto

  • Trochę czasochłonne, ale warte poświęcenia :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec z masą czekoladową"

  • Smaczny pomysł na "Straszny bananowiec"

  • Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec na herbatnikowym spodzie"

Artykuły na temat: bananowiec czekoladowy przepis
  • Bananowiec

    Krok 1. Masło stopić i wystudzić. Mąkę wymieszać z 10 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, proszkiem do pieczenia, solą i jajkiem. Dolewać stopniowo masło – utrzeć zwartą masę. Blachę (wg przepisu(...), resztę cukru, 1 op. cukru waniliowego – wymieszać. Śmietanę ubić (wg przepisu) i wymieszać razem z masą serową i sokiem z cytryny. Krok 3. Banany obrać, przeciąć wzdłuż. Masę serową ułożyć na...

  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka(...). C. 2. Budyń przygotuj wg przepisu, wystudź go. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj porcjami budyń. 1/3 kremu odłóż, resztę wyłóż na ciasto. Na wierzchu ułóż upieczone i wystudzone plastry...

  • Ciasta bez pieczenia

    ..., 3 dag kminku, mielonych orzechów lub wiórków: czekoladowych, kokosowych, suszone owoce rodzynki do dekoracji Przygotowanie: 1. Rodzynki i suszone śliwki namocz, zalewając je gorącą wodą. Twaróg zmiel kilkakrotnie, by miał kremową konsystencję. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj po łyżce mielonego twarogu, aż do jego wyczerpania. 2. Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu...