• Informacje na temat:

    bakłażany faszerowane mięsem przepis

Przepisy na temat: bakłażany faszerowane mięsem przepis
  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ..., wiele dań zawiera w swoim składzie liście winogron. Przyrządzane są na podobieństwo polskich gołąbków, czyli faszerowane miedzy innymi ryżem i mięsem. Wykorzystywane są również jako "kołderka" dla(...), jagnięcego lub koziego mięsa wymieszany z burghulem (odmiana kaszy), orzechami piniowymi, oliwą oraz przyprawami. Jedzony z płaskimi chlebkami oraz sosem jogurtowo - czosnkowym. Z mięsem czy...

  • Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane bakłażany"

  • Sprawdzony przepis na "Bakłażany faszerowane"

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane bakłażany"

  • Smaczna i zdrowa potrawa sezonowa. :)

Artykuły na temat: bakłażany faszerowane mięsem przepis
  • Faszerowany bakłażan

    Aby bakłażany podczas smażenia nie nasiąkły oliwą i nie nabrały gorzkiego smaku, pokrój je, posól i odstaw na 20 minut. Następnie opłukaj je wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

  • Grecka uczta

    Faszerowane bakłażany Składniki na 4 porcje: 2 średnie bakłażany, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1/3 szklanki ryżu, 2 średnie pomidory, 30 dag mielonego mięsa, 1/2 pęczka natki pietruszki, olej, 500 ml naturalnego jogurtu, 1/2 szklanki startego sera np. parmezan, 3 jajka, 1 łyżeczka suszonej mięty lub oregano, sól, pieprz. Bakłażany umyj, osusz. Każdy przekrój wzdłuż na pół i łyżką usuń...